Connect with us

ACTUALITATE

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, în Pastorală: ”Răul nu poate birui binele. Sărbătoarea Paştelui vesteşte lumina”

Publicat

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Kovacs Gergely, afirmă, în Pastorala adresată credincioşilor cu prilejul sărbătorilor pascale, că răul nu poate birui binele chiar şi atunci când ar putea părea că scopurile diabolice conduse de lăcomie şi dorinţa de răzbunare tind să învingă.

„Oricât de ameninţătoare ar fi semnele în viaţa cotidiană, ştim că viaţa noastră este în mâinile lui Dumnezeu, care ne iubeşte atât de mult încât L-a dat pe unicul său Fiu pentru noi. Ne dă avânt realizarea că răul nu poate birui binele, minciuna adevărul, ura, iubirea. Chiar şi atunci când, aşa pare, că în lumea noastră, scopurile diabolice conduse de lăcomie, sete de putere, gelozie şi dorinţa de răzbunare tind să învingă”, spune arhiepiscopul.

”Sărbătoarea Paştelui vesteşte lumina şi domneşte întotdeauna peste întuneric”

„Acest lucru este vestit de cântecul ‘Aleluia’ plin de bucurie, care anunţă că, deşi Domnul nostru Isus Cristos a murit pe cruce, el a înviat. Nu mai moare. Mormântul este gol şi, deşi nimeni nu vrea să creadă la început, această veste bună durează de 2.000 de ani. Istoria omenirii priveşte spre un nou început”, subliniază Kovacs Gergely.

Arhiepiscopul mai spune în Pastorală că o nouă lume este dezvăluită de învierea lui Isus Cristos, deoarece se deschide perspectiva vieţii de după moarte.

„Relaţia noastră cu Dumnezeu, cu aproapele şi cu noi înşine este reevaluată, deoarece în lumina învierii Domnului nostru, ne vedem diferit şi interpretăm lumea diferit. Suntem cuprinşi de mare speranţă, de un nou elan şi, în acelaşi timp, avem o nouă sarcină. Experimentăm că nu mai există nicio situaţie fără speranţă, chiar şi atunci când cu ajutorul raţiunii umane nu găsim rezolvare, când nu vedem o ieşire”, arată înaltul ierarh romano-catolic.

Arhiepiscopul subliniază că trebuie să privim spre cele cereşti, nu spre cele pământeşti.

„Noi, creştinii, trebuie să trăim încă de pe pământ orientaţi spre valorile veşnice. Asta dă autenticitate vieţii noastre creştine. (…). Să fim cu toţii martori ai lui Isus Cristos cel înviat în viaţa cotidiană. Să fim semne ale speranţei în situaţii dificile. Să ne trăim chemarea de creştini din toată inima, cu bucurie şi cu avânt”, conchide arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia. Agerpres

 

* Sursa foto: ersekseg.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr de 21 de ani din Coțușca

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din Darabani au oprit sâmbătă pentru control, pe drumul județean DJ 282, în comuna Coțușca, un autovehicul condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul nu era înmatriculat sau înregistrat conform prevederilor legale. Motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe