Connect with us

EVENIMENT

UPDATE: Detalii tulburătoare în cazul fetiței răpite și ucise pe un câmp, în Dâmbovița. Mai avea 300 de metri și ajungea acasă

Publicat

Noi detalii în cazul anchetei legate de cazul fetiței de 11 ani, omorâte într-un sat din județul Dâmbovița. Medicii legişti au stabilit că Adriana a murit sugrumată. Surse din anchetă spun că fetița ar fi fost strangulată cu pantalonii cu care era îmbrăcată. De asemenea, au apărut și imagini din localitatea Gura Șuții cu mașina închiriată de principalul suspect, un cetățean olandez. Surse din anchetă spun că mașina circula haotic.

UPDATE 4: Suspectul ste cunoscut cu infracțiuni la viața sexuală, violență și conducere sub influența alcoolului, în Olanda, având cazier, potrivit Digi24.

”Vineri seara, în urma sesizării fratelui victimei, s-au luat măsuri specifice de căutare și investigare, s-au monitorizat toate camerele de supraveghere nu numai din comună, și din cele alăturate, nu doar cele comunale, și ale unor cetățeni, au fost analizate multe imagini, au fost mai multe mașini. În jurul orei 19.00 sâmbătă a fost identificat un VW Tiguan închiriat de un cetățean olandez, iar în acel moment, acesta era în Olanda sau în zbor spre Olanda”, a spus Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, pentru sursa citată.

UPDATE 3: Presa din Olanda menționează și numele suspectului în acest caz: Johannes V. de 47 de ani.

UPDATE 2: Bărbatul era la a patra vizită în țară, potrivit digi24. Acesta ar fi fost în România o dată pe an, începând cu 2016. Anul acesta, a venit în România pe 18 septembrie, cu avionul, pe Aeroportul Otopeni.

UPDATE 1: Olandezul este urmărit penal, oficial, în acest caz, pentru omor, răpire și agresiune sexuală, informează Realitatea TV. Acesta ar fi suspectat de pedofilie și în țara sa. A venit în București miercuri, unde a închiriat un apartament, iar sâmbătă a plecat din țară. În imagini surprinse pe camera de supraveghere se vede cum fetița a fost în mașina suspectului, pe bancheta din față, într-o poziție atipică. Ca și cum ar fi fost legată la mâini sau i s-ar fi spus să se ascundă.

UPDATE: Cetățeanul olandez suspectat de uciderea fetiţei de 11 ani din județul Dâmbovița a fost lăsat să plece din țară pentru că nu era suspect, spun surse din Poliția de Frontieră, citate de hotnews.ro. Reprezentanții Parchetului Dâmbovița susțin și ei că olandezul nu putea fi oprit pentru că la acel moment nu existau dovezi incriminatoare.

Se pare că suspectul ar fi fost contactat de polițiști când acesta se afla pe Aeroportul Henri Coandă, însă a reușit să părăsească țara.

Suspectul le-a trimis polițiștilor, la cererea acestora, o parte din informațiile necesare pentru refacerea traseului acestuia la Gura Șuții, însă nu și coordonatele GPS din intervalul 17.00 – 17.20, potrivit digi24.ro.

Maşina cu care acesta s-a deplasat prin localitate a fost reţinută de poliţişti și au fost prelevate probe pentru a se stabili dacă în aceasta sunt urme ale ADN-ului fetiţei.

Potrivit unor surse, cetăţeanul olandez ar avea antecedente penale, fiind sancționat pentru conducere sub influența alcoolului, în Olanda.

Imagini de pe camera de supraveghere a primăriei din localitate au fost analizate de polițiști, fiind observat bărbatul la volan și în mașină ”ceva roz, pantalonii fetiței, la ora 17.18 minute”, potrivit acestora.

fetita

Fetița a plecat de la şcoala din comună Gura Şuţii vineri după-amiază. Ulterior, copila a fost filmată de o altă cameră, când mai avea doar 300 de metri până acasă. Avea să fie ultima dovada că era în viaţă.

Polițiștii au descins în Sectorul 2 al Capitalei, la apartamentul închiriat de cetățeanul olandez, de unde au fost ridicate probe importante cu ADN-ul bărbatului, care au fost trimise la Institutul Național de Criminalistică, împreună cu cele găsite pe trupul fetiței și la locul unde aceasta a fost găsită.

Potrivit anchetatorilor, în funcție de rezultate ar putea fi emis mandat european de arestare pe numele cetăeanului olandez.

Fata de 11 ani din localitatea Gura Suții nu a mai ajuns acasă vineri de la școală, iar duminică a fost găsită moartă, pe un câmp din comuna Produlești.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița declara, duminică, faptul că anchetatorii au un cerc de suspecți în cazul morții fetei de 11 ani din Dâmbovița, printre suspecți aflându-se și un cetățean străin. Potrivit anchetatorilor, fetița de 11 ani din localitatea Gura Șuții a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16.

„Datele de urmărire penală indică la acest moment și fără niciun fel de dubiu ne indică faptul că fetița la momentul sesizării organelor de urmărire penală nu mai era în viață. Există o certitudine”, a declarat prim-procurorul Mihai Dincă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

„Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect în condițiile în care am văzut că autoturismul respectiv în momentul în care a ieșit din localitatea Gura Șuții a intrat în următoarea localitate la aproximativ 30 de minute în condițiile în care traseul respectiv poate fi parcurs în 2-3 minute”, a spus prim-procurorul.

Mihaela Fieraru (11 ani) a dispărut vineri seara, după ce a plecat de la școală. Ultimele imagini cu ea în viață au fost pe o cameră de supraveghere, la 300 metri de casă. Trupul neînsuflețit al fetiței, cu leziuni, a fost găsit de polițiști duminică, într-un lan de porumb.

Înainte de găsirea cadavrului, individul a fost luat la întrebări de polițiști, fără să fie însă și reținut. Între timp ar fi părăsit România.

Povestea dureroasă ridică multe întrebări, inclusiv despre felul în care autoritățile au gestionat situația.

Potrivit procurorilor, care încearcă să refacă acest puzzle înfiorător, copila de 11 ani ar fi fost răpită de pe stradă, dusă pe un câmp, chinuită şi omorâtă. Totul s-ar fi întâmplat în nici jumătate de oră.

Polițiștii au avut trei mașini suspecte, care circulau foarte aproape de fetița de 11 ani și care circulau cu viteză mică. Mașina închiriată de cetățeanu olandez, însă, a fost văzută la nici un minut după ce fata apărea pe ultima cameră de supraveghere. În plus, un drum de nici 2-3 minute a fost parcurs de acest autovehicul în jumătate de oră.

surse: digi24.ro, Mediafax.ro, stirileprotv.ro

sursa foto: dcnews.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Ninsori în Apuseni. De la peisaj de primăvară la vreme de iarnă, cu zăpadă, în doar câteva zeci de minute

Publicat

video: ninsori în apuseni. de la peisaj de primăvară la

Noi ninsori au fost semnalate, la mijlocul primăverii 2024, în zona Munților Apuseni. De această dată, la Scărița-Belioara. Din imagini postate pe rețelele de socializare se vede cum s-a așternut strat de zăpadă doar în câteva zeci de minute.

Vremea continuă să fie rece pentru această perioadă. Dacă la altitudini mai mici sunt reprize de ploaie, la munte sunt semnalate ninsori.

În weekend se mai încălzește puțin, însă temperaturile scad iar, săptămâna viitoare.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„Tatăl” hamburgerului de 6.200 de euro, Avram Gal, renunță la Transylvania Steakhouse și se LANSEAZĂ în gătitul PASTELOR

Publicat

avram gal e1713523159320.jpg

Cunoscut pentru hamburgerul de 6.200 de euro, fostul patron al Transylvania Steakhouse, Avram Gal, se lansează în gătitul pastelor.

„Dragi prieteni, cu stimă și nostalgie vă anunț că m-am retras total din proiectul Transylvania Steakhouse!

Am decis să mă implic într-un alt proiect gastronomic, complet nou, personal, un brand nou-nouț, pe care am de gând să-l multiplic apoi la nivel național.

„Tatăl” hamburgerului de 6.200 de euro, Avram Gal,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Evaluare Națională și Bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta lucrări de acasă. Anunțul ministrului Educației

Publicat

evaluare națională și bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta

Evaluare Națională și Bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta lucrări de acasă, spune ministrul Educației, Ligia Deca. Aceștia se vor afla în centrele de evaluare, la examenele naționale.

„Nu ne dorim acest lucru (să corecteze de acasă- n.red). Tocmai în ideea de a putea să semnaleze eventuale probleme imediat, pentru a putea să facem ședințele de instruire față în față și să poată fi puse toate întrebările necesare. Ca să nu avem diferențe mari între…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: ”Galerii de buzunar”, expoziție de cărți artistice la Muzeul Național al Unirii. Mini piese unice, între două coperți

Publicat

foto: ”galerii de buzunar”, expoziție de cărți artistice la muzeul

La Muzeul Național al Unirii Alba Iulia este prezentată expoziția de cărți artistice ”Galerii de buzunar”, semnată Elena Cristea.

Organizatorii expoziției sunt Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Fundația Inter-Art Aiud.

„Micile galerii de buzunar ale Elenei Cristea sunt creații realizate în tehnică mixtă. Combină conceptul de carte cu lucrări abundent cromatice.

Prin simpla alegere a stilului aristic (abstracționism) care se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe