Connect with us

EVENIMENT

Poliţist din Timiș, împuşcat mortal, în timpul misiunii de prindere a unui urmărit pentru tâlhărie

Publicat

politist

Un poliţist de 43 de ani a fost împuşcat mortal, duminică după-amiaza, pe raza localităţii timişene Izvin, în timp ce se afla într-o misiune de prindere a unui tâlhar dat în urmărire naţională, pentru că avea de executat o condamnare, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

„Se pare că bărbatul urmărit, pentru a cărui prindere au fost organizate filtre în judeţ, a reuşit la un moment dat să coboare din maşina în care se afla şi să se refugieze într-un imobil. Poliţiştii din filtru şi civili au înconjurat imobilul, iar cel urmărit a deschis focul, unul dintre poliţişti fiind rănit în zona gâtului. După aproape două ore de manevre de resuscitare, acesta nu a putut fi salvat. Poliţia a organizat filtre pentru prinderea autorului crimei”, au precizat sursele citate.

Asupra agresorului poliţistului ucis în misiune în judeţul Timiş, duminică, au fost trase trei focuri de armă, atacatorul, care nu a fost prins, fiind în continuare înarmat, a anunţat adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, Florian Dragnea.

„Asigurăm că au fost luate toate măsurile posibile pentru identificarea şi prinderea acestui bărbat. S-a întocmit dosar penal pentru omor calificat, iar procurorii Tribunalului Timiş cercetează cazul. Individul este înarmat la acest moment. Orice persoană îl observă să nu îl abordeze, ci să sesizeze de urgenţă Poliţia”, a declarat Dragnea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Oficialul a explicat în detaliu cronologia momentelor anterioare şi ulterioare uciderii poliţistului. Astfel, pe fondul unor informaţii punctuale o patrulă de poliţie formată din patru poliţişti s-a deplasat la locul unde se indicase că ar putea fi găsit Marcel Lepa, condamnat pentru tâlhărie. Doi dintre cei patru poliţişti au ocolit casa cu pricina pentru a asigura perimetrul şi pentru a preveni fuga prin spatele casei.

Dragnea a explicat că atunci când bărbatul a ieşit din casă, a început să execute focuri de armă nimerindu-l astfel de poliţist. Apoi recidivistul ar fi fugit câteva sute de metri şi a intrat într-un alt imobil. Acolo ar fi ameninţat locatarii pentru a îi da cheile unei maşini cu care apoi a încercat să fugă.

La acest moment, spune Dragnea, unul dintre ofiţerii Serviciului urmăriri a executat trei focuri de armă către maşina în care se afla agresorul, iar acesta a fost rănit, cel mai probabil în zona umărului.

Bărbatul a părăsit vehiculul şi a fugit pe jos în zona de vegetaţie a localităţii unde s-ar ascunde şi în prezent.

Dragnea a precizat că pentru găsirea şi capturarea sa IGPR s-a mobilizat şi are suport aerian. Totodată, pentru evitarea unor noi victime din rândul poliţiştilor, ofiţerii vor folosi câini de urmă care să asigure perimetrul în zona de vegetaţie.

El a precizat că arma folosită în atac este un pistol calibru 7,65 milimetri, de provenienţă sârbească.

Întrebat dacă agentul purta vestă antiglonţ, Dragnea a explicat că nu, dar că rana ce a dus la decesul acestuia a fost la nivelul gâtului, context în care purtarea unei veste antiglonţ nu putea acoperi zona lezată. El a pr ecizat că o anchetă internă va stabili cu claritate dacă ofiţerul deţinea o vestă antiglonţ pusă la dispoziţie de instituţie.

Poliţistul decedat avea o vechime de 20 de ani în câmpul muncii.

 

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Eleva din Cluj care a căzut de la etajul I în timpul orei de curs a suferit multiple traumatisme, inclusiv la cap

Publicat

upu spital copii.jpg

Eleva de 17 ani care a căzut de la etajul I al Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca este conștientă, dar a suferit multiple traumatisme.

Aceasta a ajuns la UPU Copii conștientă și stabilă hemodinamic și respirator.

Eleva din Cluj care a căzut de la etajul în timpul orei de curs a suferit multiple traumatisme, inclusiv la cap

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic de Copii din Cluj-Napoca, eleva a fost supusă la investigații medicale.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Accident la Alba Iulia. Copil care trecea strada pe bicicletă, acroșat de o mașină de școală de șoferi

Publicat

video: accident la alba iulia. copil care trecea strada pe

Un accident petrecut la Alba Iulia a fost surprins în imagini de participanți la trafic. Evenimentul rutier s-a petrecut în zona intersecției dintre bd. 1 Decembrie 1918 și strada Vasile Goldiș.

În imagini se observă cum un copil aflat pe bicicletă intră cu viteză pe trecerea de pietoni, în fața unei mașini.

Autoturismul de școala de șoferi oprește brusc însă copilul este acroșat și cade de pe bicicletă.

Se ridică însă și continuă să traverseze strada, pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Noi drepturi pentru pacienți. Care sunt tratamentele de care vor beneficia persoanele asigurate. Lege la Senat

Publicat

noi drepturi pentru pacienți. care sunt tratamentele de care vor

Noi drepturi pentru pacienți. Comisia pentru sănătate din Senat a avizat favorabil propunerea legislativă prin care „terapia durerii” este inclusă în categoria drepturilor pacienţilor.

Serviciile medicale pentru terapia durerii sunt definite ca:

ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament şi monitorizare a pacienţilor de toate vârstele (copii sau adulţi) cu dureri acute sau cronice. Obiectivul este îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora prin controlul sau…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cel mai mare târg de carte din Transilvania, Gaudeamus, își deschide porțile la Cluj-Napoca

Publicat

gaudeamus scaled e1713759245958.jpg

Cel mai mare târg de carte din Transilvania revine în Piața Unirii din Cluj-Napoca în pragul sărbătorilor pascale, conform unei tradiții de aproape două decenii, pentru ediția cu numărul 23.

Târgul de Carte Gaudeamus Cluj-Napoca se va desfăşura în perioada 24 – 28 aprilie în Piața Unirii, evenimentul fiind organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Cluj, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Târgul va fi deschis…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe