Connect with us

EVENIMENT

1-7 iunie: VREMEA în fiecare județ din România. Săptămâna extremelor: de la 3 grade la 33 de grade Celsius, într-o săptămână

Publicat

vremea harta romania

Prima săptămână a lunii iunie va fi una a extremelor, cu diferențe mari de temperaturi. Dacă în primele zile va fi rece, cu minime de 3 grade Celsius în Harghita și până la 7-10 grade în restul țării, abia la sfârșitul săptămânii vremea se încălzește și norii dispar. În week-end vom ajunge la temperaturi de vară care în unele zone vor trece de 30 de grade Celsius.

Vă prezentăm prognoza meteo pentru perioada 1-7 iunie în toate județele țării:

Alba – Alba Iulia

Sunt anunțate ploi, mai ales în prima parte a săptămânii. Până miercuri, temperaturile sunt destul de scăzute, cu minime de 6-8 grade Celsius, iar maximele nu vor depăși 18 grade Celsius. De joi, se încălzește treptat, iar până duminică vom avea parte de temperaturi ce nu mai coboară sub 12 grade Celsius, iar maximele pot ajunge până la 28 de grade Celsius. În week-end vom avea parte de vreme frumoasă, însă sunt posibile și câteva ploi.

 Arad – Arad

În prima parte a săptămânii nu scăpăm de ploi, iar temperaturile se încadrează între 7 grade Celsius – minime – și 22 de grade Celsius – maxime. Vom avea parte de un week-end cu vreme frumoasă, posibil să scăpăm de ploi, iar temperaturile maxime vor ajunge până la 27 de grade Celsius.

Argeş – Piteşti

Rece în prima parte a săptămânii, cu ploi în fiecare zi și temperaturi maxime ce nu trec de 21 de grade Celsius. În weeke-end se încălzește și scăpăm de ploi, însă vor mai fi ocazional câteva averse. În week-end temperaturile vor atinge 30-32 de grade Celsius.

Bacău – Bacău

Până joi nu scăpăm de ploi, iar vremea va fi destul de rece pentru această perioadă, cu temperaturi între

6-19 grade Celsius. În week-end se încălzește, minimele nu vor coborî mai jos de 14 grade Celsius, iar maximele ajung până la 28 de grade Celsius. Este posibil să avem parte de un week-end fără ploi.

Bihor – Oradea

Până joi nu scăpăm de ploi, oar vremea va fi rece pentru această perioadă din an, cu temperaturi minime de 6 grade Celsius, iar maxime de 23 de grade Celsius. Începutul de week-end aduce vreme mai frumoasă, vom avea parte de soare și maxime ce ating 27 de grade Celsius. Se pare că este posibil să fie o aversă sau furtună și în zilele de week-end.

Bistriţa-Năsăud – Bistriţa

În prima parte a săptămânii nu scăpăm de ploi. Va fi rece, cu temperaturi minime de 5 grade Celsius și maxime de 19 grade Celsius. De joi se încălzește, iar în week-end ne vom bucura de soare. Se încălzește treptat, iar până duminică vor fi 30 de grade Celsius. Totuși, sunt posibile câteva averse.

Botoşani – Botoşani

Sunt prognozate averse în prima parte a săptămânii, iar temperaturile vor fi cuprinse între 7 grade Celsius și 17 grade Celsius. Week-end-ul va fi frumos, cu soare și temperaturi ce ajung până la 28 de grade Celsius.

Braşov – Braşov

În prima jumătate a săptămânii vremea va fi rece, cu minime de 5 grade Celsius, iar maximele nu vor depăși 16 grade Celsius. De vineri ploile se răresc, se încălzește treptat, iar până duminică temperaturile maxime ajung până la valori de 27 de grade Celsius. Vom avea un week-end lipsit de ploi.

Brăila – Brăila

Plouă în prima parte a săptămânii, iar temperaturile vor fi reduse, cu minime de 9 grade Celsius și maxime ce nu vor depăși 20 de grade Celsius. De joi, se răresc și ploile, iar temperaturile cresc, așa încât la sfârșit de săptămână maximele vor atinge valori de 33 de grade Celsius

București

În prima parte a săptămânii sunt prognozate ploi aproape zilnic. Va fi rece, cu temperaturi minime de 7 grade Celsius și maxime de 22 de grade Celsius. Se încălzește din a doua parte a săptămânii, iar până duminică termometrele vor arăta valori maxime de 30 de grade Celsius. Se așteaptă un week-end cu câteva ploi răzlețe.

Buzău – Buzău

Nu scăpăm de ploi în prima parte a săptămânii. Va fi rece, cu minime de 7 grade Celsius și maxime de 20 de grade Celsius. Începând de joi se încălzește și precipitațiile se reduc treptat. Temperaturile vor ajunge la sfârșit de săptămână până la 33 de grade Celsius.

Caraş-Severin – Reşiţa

Va fi nefiresc de frig la începutul săptămânii, cu temperaturi minime ce coboară până la 3-4 grade Celsus și maxime ce nu trec de 13 grade Celsius. Vor și fi și averse, aproape în fiecare zi, până joi. Abia în week-end se încălzește cât de cât, maximele vor ajunge până la 24 de grade Celsius. Tot în week-end vom scăpa și de ploi.

Călăraşi – Călăraşi

Vom avea parte de ploi în prima parte a săptămânii, iar temperaturile vor varia între 11 grade Celsius – minimele – și 21 de grade maximele. De joi vor mai fi doar câteva averse, iar week-end-ul aduce vreme frumoasă, cu soare. Urcă și mercurul în termometre: maximele vor ajunge până la 35 de grade Celsius. Duminică, e posibilă o furtună.

Cluj – Cluj Napoca

Va fi rece și vor fi averse zilnic, în prima parte a săptămânii. Temperaturile minime vor fi de 7 grade Celsius și maximele nu vor trece de 20 de grade Celsius. De joi de schimbă vremea; se încălzește treptat, cu maxime ce ajung duminică până la 26 de grade Celsius și vom scăpa de ploi.

Constanţa – Constanţa

Sunt așteptate averse și furtuni până joi. Vremea va fi destul de rece pentru această perioadă, cu minime de 10 grade Celsius și maxime de 22 de grade Celsius. În week-end vremea va fi frumoasă, se încălzește și vom scăpa de ploi. Temperaturile maxime vor ajunge până la 26 de grade Celsius.

Covasna – Sfântu Gheorghe

Meteorologii estimează ploi în primele trei zile ale săptămânii, cu vreme rece, când temperaturile minime coboară până la 5 grade Celsius și nu vor trece de 15 grade Celsius. De joi începe să se încălzească, iar până duminică treptat temperaturile ajung până la 27 de grade Celsius. Posibil să avem un week-end fără ploi.

Dâmboviţa – Târgovişte

Va fi rece la începutul săptămânii, cu minime de 7 grade Celsius și maxime ce nu trec de 20 de grade Celsius. Sunt prognozate ploi, până miercuri. De joi, se încălzește, iar în week-end va fi frumos, cu temperaturi de 28 de grade Celsius.

Dolj – Craiova

Până joi va ploua aproape zilnic, iar temperaturile vor fi modeste pentru această perioadă din an, cu valori minime de 7 grade Celsius și maxim de 20 de grade Celsius. Abia de joi se va încălzi și se reduc și perioadele de ploaie. În Week-end va fi timp frumos, cu temperaturi de 30 de grade Celsius.

Galaţi – Galaţi

În prima parte a săptămânii continuă ploile și vom avea temperaturi destul de scăzute, cu minime de 8 grade Celsius și maxime de 21 de grade Celsius. Din a doua parte a săptămânii se încălzește și scăpăm de ploi. Week-end-ul aduce temperaturi maxime de 33 de grade. Totuși, mai sunt posibile averse scurte și chiar o furtună, în ultima zi a săptămânii.

Giurgiu – Giurgiu

Urmează trei zile cu averse și temperaturi coborâte, cu minime de 9 grade Celsius și maxime de 21 de grade Celsius. De joi ploile se reduc, se încălzește simțitor, așa încât ne vom bucura de week-end, când mercurul din termometre va arăta valori de 32 chiar 34 de grade Celsius. Duminică, posibil o furtună.

Gorj – Târgu Jiu

Sunt prognozate averse și furtuni în prima parte a săptămânii, iar vremea va fi destul de rece. Vor fi minime de 5 grade Celsius și maxime de 20 de grade Celsius. Totuși, de joi se schimbă vremea: nu mai plouă și se încălzește. În week-end temperaturile maxime ating 32 de grade Celsius.

Harghita – Miercurea Ciuc

Va fi o săptămână cu două anotimpuri: în prima parte va fi foarte rece, cu averse însoțite de temperaturi minime ce ajung la 3 grade Celsius și maxime ce nu trec de 13 grade Celsius. Apoi de joi se încălzește în fiecare zi, așa încât până duminică temperaturile maxime vor ajunge la 26 de grade Celsius. În week-end scăpăm și de ploi, însă e posibil ca duminică să avem o furtună.

Hunedoara – Deva

Primele zile de vară se anunță destul de reci, cu ploi și temperaturi minime de 6 grade Celsius și maxime de 19 grade Celsius. Apoi se încălzește treptat, până când în week-end vom avea maxime de 25, chiar 30 de grade Celsius. Ultima zi a săptămânii aduce o furtună,

Ialomiţa – Slobozia

Meteorologii anunță în prima parte a săptămânii posibile averse zilnic. Temperaturile vor fi cuprinse între 10 grade minime și 21 maxime. De joi se încălzește și scăpăm de ploi. Vom avea un week-end frumos, iar dunminică vor fi 35 de grade Celsius și posibil o furtună,

Iaşi – Iaşi

Până joi nu scăpăm de ploi și frig. În prima parte a săptămânii mercurul din termometre va arăta valori maxime ce nu trec de 18 grade Celsius. De joi vremea se schimbă: ploile vor fi tot mai puține și se încălzește până la 27 de grade Celsius.

Ilfov – Buftea

Furtunile și ploile continuă până joi, În primele zile temperaturile vor fi cuprinse între 9 și 21 de grade Celsius. Apoi se încălzește treptat, așa încât vom avea un week-end frumos, cu soare și maxime ce ajung până la 30 de grade Celsius. Totuși, e posibil o furtună duminică.

Maramureş – Baia Mare

Început de săptămână răcoros, cu ploi și temperaturi minime de 6 grade Celsius și maxime de 19 grade Celsius. De vineri se mai încălzește, însă sunt așteptate câteva ploi și în week-end. Sfârșitul de săptămână va fi totuși mai cald. Maximele vor ajunge până la 25 de grade Celsius.

Mehedinţi – Drobeta Turnu Severin

Ploi și furtuni sunt prognozate în prima parte a săptămânii, cu temperaturi minime de 6 grade Celsius și maxime de 22 grade Celsius. De joi se mai încălzește și se răresc și ploile. Ultimele zile din săptămână vor fi frumoase, cu temperaturi ce ajung până la 33 de grade Celsius. Duminică, posibil o furtună.

Mureş – Târgu Mureş

Până joi nu scăpăm de ploi, iar acestea aduc cu ele temperaturi destul de mici, cu maxime ce nu trec de 18-20 de grade Celsius. Totuși, se încălzește în week-end, când vom scăpa și de ploi, iar mercurul în termometre va arăta valori de 26-28 de grade Celsius.

Neamţ – Piatra Neamţ

În primele trei zile continuă ploile și vremea rece. Vom avea temperaturi minime de 5-6 grade Celsius și maxime de 14-17 grade Celsius. De joi începe schimbarea: se încălzește treptat, așa încât vom avea un sfârșit de săptămână minunat, cu maxime ce ajung până la 26 de grade Celsius.

Olt – Slatina

Câteva averse și furtuni sunt prognozate de meteorologi în primele zile, iar temperaturile maxime nu vor trece de 20-21 de grade Celsius. Însă de vineri se schimbă vremea, scăpăm de ploi și soarele va aduce temperaturi de 30 de grade Celsius.

Prahova – Ploieşti

Primele zile de vară vor fi de fapt ca primăvara, cu averse, nebulozitate variabilă și temperaturi destul de mici. Apoi, spre week-end se încălzește, ploile vor fi tot mai puține și temperaturile ating valori de 27 grade Celsius.

Satu Mare – Satu Mare

Jumătate din săptămână va fi la fel ca ultima perioadă, cu câteva averse zilnic și temperaturi destul de scăzute pentru această dată. Apoi, de vineri se încălzește și scăpăm de ploi, iar temperaturile maxime vor ajunge până la 27 grdae Celsius.

Sălaj – Zalău

Încă patru zile mai avem de suportat ploaia și temperaturile scăzute, când minimele vor fi de 5 grade Celsius și maximele nu depășesc 18 grade Celsius. Abia spre sfârșitul săptămânii începe să se încălzească, iar ploile se răresc. Week-end-dul va fi frumos, cu temperaturi maxime ce ating 26 de grade Celsius.

Sibiu – Sibiu

În prima parte a săptămânii vom avea parte de frig și ploi, cu temperaturi minime de 4 grade Celsius și maxime ce nu depășesc 20 de grade Celsius. De joi vremea devine frumoasă, scăpăm și de ploi, iar utlimele zile ale săptămânii aduc timp frumos, cu soare și temperaturi ce ajung până la 27 de grade Celsius. Duminică, posibil o furtună.

Suceava – Suceava

Primele zile ale săptămânii aduc cu ele ploi și vreme rece, cu temperaturi minime de 6 grade Celsius și maximele nu vor trece de 15 grade Celsius. De joi se schimbă vremea: scăpăm de ploi și se încălzește treptat, până când vom avea temperaturi maxime de 26 grade Celsius.

Teleorman – Alexandria

Sunt așteptate în continuare averse și furtuni, iar temperaturile maxime nu trec de 22 de grade Celsius De joi însă vremea se schimbă. Se încălzește treptat până când, în week-end, vom avea maxime de 35 de grade Celsius.

Timiş – Timişoara

Săptămâna va fi împărțită în două: în prima jumătate continuă ploile și va fi destul de răcoare, apoi spre sfârștitul săptămânii treptat se încălzește. În doar câteva zile, de la temperaturi de 18 grade Celsius vom ajunge la 30 de grade Celsius.

Tulcea – Tulcea

Până joi sunt așteptate în continuare ploi, iar temperaturile nu trec de 23 de grade Celsius. Însă vom avea parte de un week-end minunat, cu soare și fără ploi. Maximele vor atinge, în week-end, 30 de grade Celsius.

Vaslui – Vaslui

Prima parte a săptămânii aduce în continuare ploi și vreme rece pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16-22 de grade Celsius. Vremea se schimbă însă de vineri, când se încălzește și nu va mai ploua. Temperaturile maxime vor ajunge la 28 de grade Celsius.

Vâlcea – Râmnicu Vâlcea

Continuă ploile și în primele zile ale săptămânii și nu vom scăpa nici de ploi. Temperaturile nu cresc mai mult de 21 de grade Celsius. Abia de joi începe să se încălzească, iar ploile vor fi mai puține. În week-end va fi frumos, iar mercurul în termometre va ajunge, duminică, la 32 de grade Celsius.

Vrancea – Focşani

Până joi nu scăpăm de ploi, iar vremea va fi destul de rece, cu temperaturi minime de 7 grade Celsius și maxime de 20 de grade Celsius. În schimb, de vineri va fi frumos, se va încălzi treptat, până când temperaturile maxime vor ajunge la 31 de grade Celsius. Se reduc și șansele de ploaie.

Sursa accuweather


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

DATE OFICIALE: 1.096 cazuri noi de COVID și 92 de decese în ultimele 24 de ore. SITUAȚIA PE JUDEȚE

Publicat

Până astăzi, 29 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.778.045 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.292 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.683.204 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.096 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 15 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

 

Nr. crt. Județ Număr de cazuri confirmate(total) Număr de cazuri nou confirmate Incidența  înregistrată la 14 zile
1. Alba 33596 16 2,19
2. Arad 41091 46 3,25
3. Argeș 45769 68 1,73
4. Bacău 40845 7 1,03
5. Bihor 49680 55 2,81
6. Bistrița-Năsăud 19240 5 0,87
7. Botoșani 22479 6 0,95
8. Brașov 65796 39 2,65
9. Brăila 22488 11 1,58
10. Buzău 23923 8 1,42
11. Caraș-Severin 18698 20 1,76
12. Călărași 17643 10 0,96
13. Cluj 87260 72 2,84
14. Constanța 68430 88 1,76
15. Covasna 12850 10 1,78
16. Dâmbovița 36110 29 1,64
17. Dolj 44801 25 0,96
18. Galați 43729 15 1,13
19. Giurgiu 19538 68 1,26
20. Gorj 15122 2 0,85
21. Harghita 13867 3 1,14
22. Hunedoara 35510 32 2,24
23. Ialomița 19334 11 1,51
24. Iași 71081 39 1,18
25. Ilfov 74998 47 2,28
26. Maramureș 30903 33 1,37
27. Mehedinți 15679 17 1,08
28. Mureș 39250 26 2,19
29. Neamț 30806 7 0,97
30. Olt 25860 7 1,18
31. Prahova 62713 34 1,49
32. Satu Mare 20513 24 1,05
33. Sălaj 17643 13 1,39
34. Sibiu 42429 38 2,47
35. Suceava 37683 9 0,59
36. Teleorman 24784 10 1,50
37. Timiș 86355 57 2,42
38. Tulcea 13697 1 1,23
39. Vaslui 26634 11 0,77
40. Vâlcea 26404 17 1,16
41. Vrancea 17675 6 0,90
42. Mun. București 302052 169 1,95
43. Din străinătate** 1934 1  
44. Cazuri noi nealocate pe județe  

 

11153*

-116  
 TOTAL 1.778.045 1.096  

                                                                                          

 

*Referitor la „cazurile noi nealocate pe județe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate și centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică și atribuite cazurile pozitive județului/localității de care aparțin persoanele infectate.

**În ceea ce privește cazurile din străinătate, acestea sunt cazuri ale unor cetățeni care au venit în România fiind infectați în alte țări. Aceste cazuri au fost cuprinse în totalul cazurilor noi nealocate pe județe.

 

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

l

l

 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 176 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos.

 

 Nr. Crt. JUDEȚ Probe pozitive la retestare
1 ALBA 5
2 ARAD 12
3 ARGEŞ 9
4 BACĂU 0
5 BIHOR 1
6 BISTRIŢA-NĂSĂUD 0
7 BOTOŞANI 0
8 BRĂILA 0
9 BRAŞOV 3
10 BUZĂU 3
11 CĂLĂRAŞI 4
12 CARAŞ-SEVERIN 0
13 CLUJ 4
14 CONSTANŢA 2
15 COVASNA 1
16 DÂMBOVIŢA 0
17 DOLJ 4
18 GALAŢI 5
19 GIURGIU 4
20 GORJ 4
21 HARGHITA 7
22 HUNEDOARA 5
23 IALOMIŢA 15
24 IAŞI 7
25 ILFOV 7
26 MARAMUREŞ 2
27 MEHEDINŢI 2
28 MUNICIPIUL BUCUREŞTI 24
29 MUREŞ 6
30 NEAMŢ 5
31 OLT 1
32 PRAHOVA 0
33 SĂLAJ 7
34 SATU MARE 0
35 SIBIU 4
36 SUCEAVA 7
37 TELEORMAN 6
38 TIMIŞ 6
39 TULCEA 2
40 VÂLCEA 1
41 VASLUI 1
42 VRANCEA 0
  Total      176

 

Până astăzi, 56.382 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

 

În intervalul 28.11.2021 (10:00) – 29.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 107 decese (47 bărbați și 60 femei), din care 15 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor,  Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Teleorman, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

 

Dintre cele 107 decese, 4 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 13 la categoria de vârstă 50-59 ani, 32 la categoria de vârstă 60-69 ani, 34 la categoria de vârstă 70-79 ani și 24 la categoria de vârstă peste 80 ani.

 

99 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

 

Au fost raportate 15 decese anterioare intervalului de referință, survenite  în județele Arad, Bacău, Iași, Neamț, 1 în luna septembrie 2021, 12 în octombrie 2021 și 2 în noiembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 92 de decese.

 

Din totalul de 107 pacienți decedați, 92 erau nevaccinați și 15 vaccinați. Cei 15 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 de ani. 13 dintre pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități, iar pentru 2 pacienți nu au fost raportate comorbidități.

 

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.569. Dintre acestea, 1.203 sunt internate la ATI. Dintre cei 1.203 pacienți internați la ATI, 117 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 132 sunt minori, 122 fiind internați în secții și 10 la ATI.

 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.712.405 teste RT-PCR și 5.278.269 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.468 de teste RT-PCR (2.801 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.667 la cerere) și 10.057 de teste rapide antigenice.

 

Pe teritoriul României, 34.777 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.336 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 46.396 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 57 de persoane.

 

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.582 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

 

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 28 noiembrie, 3.216 sancțiuni contravenționale, în valoare de 865.400 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

 

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

 

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 23.802 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 2.553 în Italia, 16.947 în Spania, 199 în Marea Britanie, 132 în Franța, 3.125 în Germania,  97 în Grecia, 49 în Danemarca, 37 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 11 în SUA, 8 în Suedia,  146 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 75 în Elveția, 5 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 8 în Bulgaria, 28 în Cipru, 4 în India, 5 în Ucraina, 9 în Emiratele Arabe Unite, 17 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 218 în Irlanda, 5 în Singapore, 5 în Tunisia, 12 în Republica Coreea, 2 în Bosnia și Herțegovina, 2 în Serbia, 8 în Croația, 6 în Portugalia, 6 în Polonia și câte unul în Argentina, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Egipt, Pakistan, Iran, Slovenia, Federația Rusă, Finlanda, Kuweit și Nigeria. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 197 de cetățeni români aflați în străinătate, 38 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 60 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 5 în Irlanda, 2 în Elveția, 2 în Austria, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia, unul în Iran unul în Polonia, unul în Bulgaria, unul în Nigeria și unul în Turcia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

O mașină s-a înfipt într-un copac, în județul Neamț. Șoferul a ajuns la spital

Publicat

Un accident rutier a avut loc luni în Piatra Neamț. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra volanului și s-a infipt într-un copac.

Pompierii din Piatra Neamț au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma producerii unui accident rutier pe DN 15, la ieșirea din municipiul Piatra-Neamț.

În accidentul rutier a fost implicat un autoturism care a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un copac.

Șoferul, un bărbat de aproximativ 85 de ani, s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.

Victima a fost preluată și transportată la UPU Piatra Neamț de un echipaj de la SAJ.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident în județul Teleorman. Cinci mașini și un TIR s-au ciocnit

Publicat

accident general politia1

Un accident s-a produs, luni, pe o șosea din județul Teleorman. Cinci mașini și un TIR s-au ciocnit.

Conform ISU, accidentul rutier s-a produs pe E 70, în localitatea Văceni.

Sunt implicat cinci mașini și un TIR gol.

Nu sunt anunțate victime până la această oră.

Citește mai departe

EVENIMENT

Vine iarna! Se anunță primii fulgi de nea. Prognoza meteo pentru săptămâna 29 noiembrie–05 decembrie

Publicat

Ultimele zile de toamnă vor aduce temperaturi scăzute pentru majoritatea regiunilor din țară. Vor apărea și primii fulgi de zăpadă.

Vă prezentăm prognoza meteo pe săptămâna pentru săptămâna 29 noiembrie – 05 decembrie

Se încheie toamna și începe iarna, nu doar calendaristic, ci și meteorologic. Ninsorile se extind și cuprind o bună parte din nordul, centrul și vestul țării, dar primii fulgi de nea nu sunt excluși nici prin sudul țării, mai ales în noaptea de luni spre marți. Și din punct de vedere termic avem parte de o săptămână diversificată, cu diferențe chiar și de 10 – 12 grade de la o zi la alta.

Context sinoptic:

– Ultimele zile din noiembrie și începutul calendaristic al iernii, cu primele zile din decembrie, aduc la nivelul țării noastre o vreme dominată de prezența unor centri barici de joasă presiune, asociați unor cicloni care își vor face drum și prin zona țării noastre, antrenând cu ei și o serie de fronturi atmosferice, mai ales de ocluziune, care vor aduce și precipitații.

Din punct de vedere al circulației atmosferice, avem parte de a o alternanță a maselor de aer reci și foarte reci (pe circulație NV – SE) cu mase de aer cald (circulație V – E).

Temperaturi:

– Alternanța de care vorbeam la contextul sinoptic se va manifesta și în ceea ce privește regimul termic al săptămânii care urmează. Astfel, ziua de luni aduce temperaturi și de 12 – 14 grade prin Muntenia, Oltenia, Moldova, Dobrogea, în timp ce în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania ne vom opri la maxime de 5 – 7 grade. În zonele montane se vor atinge 2 –  4 grade, cu –1, –2 grade pe creste.

Ziua de marți vine cu maxime cuprinse, la nivelul întregii țări, între 6 și 8 grade, valorile cele mai scăzute urmând să le avem în zonele montane, Transilvania și Maramureș, unde nu trecem de 2 – 3 grade. În zonele montane avem parte de temperaturi negative, –2 spre –4 grade, cu valori și de –5, –6 grade pe creste.

Prima zi din decembrie vine cu o ușoară încălzire, care duce temperaturile și la valori de 11 – 12 grade prin Oltenia, Banat, respectiv 8 – 10 grade prin Moldova, Dobrogea, Crișana, Muntenia. Și prin Transilvania și Maramureș avem parte de o ușoară creștere a maximelor, care pot urca spre 5 – 7 grade. În zonele montane rămânem cu valori negative, de la –1 spre –3, –4 grade.

Joi, 2 decembrie, încălzirea devine evidentă la nivelul întregii țări, astfel că maximele ating, în toată țara, valori de 11 – 13 grade. Se încălzește și la munte, unde mercurul din termometre urcă spre 3 – 4 grade, dar pe creste tot cu valori negative rămânem, spre –1, –2 grade.

Vineri, 3 decembrie, în timp ce prin sudul Olteniei, al Munteniei, Dobrogei și al Moldovei se pot atinge chiar și 16 – 17 grade, în restul Olteniei, Munteniei și Moldovei, dar și prin sudul Transilvaniei ne vom opri la 10 – 12 grade. Și mai scăzute vor fi maximele în Banat, Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei, regiuni unde nu se ating decât 4 – 6 grade. Aceleași valori de

Primul weekend de decembrie începe cu o răcire consistentă la nivelul întregii țări, astfel că maximele, mai ales în jumătatea nordică a țării (Moldova, Transilvania, Maramureș, Crișana) nu mai trec de 1 – 2 grade. Prin Banat, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea vorbim de maxime doar în jurul a 3 – 5 grade, ceva mai norocoși urmând să fie cei din Oltenia, cu 7 – 8 grade.

Și, ca să încheiem săptămâna în aceeași notă a alternanțelor termice cu care am început-o, ziua de duminică vine cu o nouă ușoară creștere a temperaturilor, care ajung acum la valori de 7 – 9 grade prin bună parte din țară, cu excepția nordului Crișanei, al Maramureșului, nordul Moldovei și zonele montane, unde se vor atinge maxime de 4 – 6 grade, cu –1, –2 grade pe creste.

Precipitații:

– Ziua de luni vine cu precipitații în aproape toată țara, iar prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, sud-estul Munteniei și sudul Dobrogei vorbim chiar de cantități în jurul a 10 – 15 l/mp, izolat chiar 20 de l/mp. Moldova, din păcate, are parte din nou de cele mai puține precipitații, sub 1 – 2 l/mp. Vor fi mai ales ploi, iar prin zonele montane, iar seara și prin nordul Transilvaniei sunt posibile lapovițe și ninsori.

Noaptea de luni spre marți aduce condiții de lapoviță și posibil chiar câțiva fulgi de zăpadă inclusiv prin Oltenia, Muntenia, în timp ce prin zonele montane, iar apoi, pe parcursul zilei și prin Transilvania, vom avea parte de ninsori. În Muntenia și Dobrogea vor continua ploile, moderate chiar cantitativ. Pe parcursul serii de marți ninsorile, moderate cantitativ, se extind și la nivelul Crișanei, Maramureșului și continuă în nordul Transilvaniei.

Ninsori care vor continua și pe parcursul zilei zilei de miercuri, prin Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, zonele montane, dar, izolat, ele pot apărea și prin nordul și sudul Moldovei, respectiv nordul Dobrogei. Odată cu orele amiezii cresc condițiile și de ploi, mai ales prin Maramureș și centrul Moldovei. Cantitățile acumulate pot ajunge, mai ales prin zonele montane, la 15 – 20 de l/mp.

Ziua de joi aduce ninsori prin nordul Orientalilor și ceva ploi prin Banat, Crișana, dar nu mai mult de 3 – 5 l/mp. Vineri avem din nou precipitații pe arii extinse, de toate felurile, ploi, iar mai apoi, inclusiv prin Transilvania, Maramureș și Moldova (nordul regiunii), lapovițe și ninsori. Se pot acumula și 15 – 20 de l/mp, mai ales prin Banat, Crișana, Apuseni, nordul Transilvaniei și Maramureș.

Ziua de sâmbătă aduce ploi prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în timp ce prin zonele montane și sudul Transilvaniei continuă ninsorile. Încheiem săptămâna cu o zi de duminică în care precipitațiile vor lipsi aproape peste tot, doar ceva ploi izolate prin nordul Munteniei.

Ne așteaptă o săptămână bogată în precipitații, de tot felul, care vor aduce, prin banat, Crișana, Maramureș, zonele montane, dar și prin sudul Dobrogei, chiar cantități de 30 – 40 de l/mp. Sudul Moldovei, dar și Moldova în general, continuă să rămână zonele cele mai defavorizare de precipitații, cu cel mult 1 – 3 l/mp, iar prin zona județului Galați chiar 0 l/mp.

Strat de zăpadă:

– Zonele montane primesc zăpadă din belșug, astfel că, mai ales pe creste, se poate acumula un strat de zăpadă de 15 – 20 cm. Strat efemer de zăpadă, de 1 – 2 cm, se poate depune și prin Transilvania, dealurile Moldovei.

sursa: http://prognozemeteo.ro/2021/09/05/vremea-saptamanala-06-12-septembrie-2021/

Legături utile: Facebook.com/PrognozeMeteo Instagram.com/PrognozeMeteo https://t.me/PrognozeMeteo

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe