Connect with us

EVENIMENT

Zboruri anulate! Ce soluții au la dispoziție românii care vor călători vara aceasta

Publicat

avion-pasageri

1 din 3 zboruri programate în luna iunie este afectat de anularea sau modificarea orarului de zbor. Ce soluții au la dispoziție românii care vor călători vara aceasta.

Industria turismului încă mai suferă de pe urma efectelor pandemice și a pregătirii slabe a companiilor aeriene, a aeroporturilor și a tuturor companiilor implicate în procesul de operare a unui aeroport. În ciuda tuturor avertismentelor industriei din ultimul an, în prima lună a sezonului turistic de vară, industria se confruntă cu un număr uriaș de zboruri anulate sau cu un program de zbor modificat semnificativ.

Conform datelor lunii iunie analizate de Vola.ro, aproximativ 28% din zboruri au fost afectate de o modificare sau anulare. Practic 1 din 3 zboruri din luna iunie este afectat de o anulare sau modificare a orarului de zbor.

Factorul determinant în tot haosul aviatic din acest moment este faptul că cererea de călătorii a revenit cu un efect de bumerang mult mai mare decât a fost anticipat, însă companiile aeriene, aeroporturile și operatorii la sol nu au reușit să revină la dimensiunea și numărul de angajați post-pandemic.

1 din 3 zboruri programate în luna iunie este afectat de anularea sau modificarea orarului de zbor: Haos care va cuprinde aeroporturile din această vară

Începând cu luna martie a acestui an, prima lună în care călătoriile au renăscut cu adevărat după ultimul val Omicron, au existat numeroase voci care avertizau despre haosul iminent care va cuprinde aeroporturile în această vară, toate fiind în aceeași direcție: pe măsură ce restricțiile de călătorie s-au redus, cererea a crescut rapid, poate prea repede pentru ca lanțul de aprovizionare pentru călătorii să poată face față. Aeroporturile și companiile aeriene se străduiesc să angajeze mai mulți lucrători, de la piloți, personal de securitate și control la frontieră la manipulatori de bagaje, dupa ce mulți au plecat în timpul crizei COVID-19.

Acest lucru s-a concretizat în aceasta vară sub forma creșterii tarifelor aeriene, datorată parțial cererii de bilete de avion în crestere și parțial creșterilor înregistrate de prețul combustibilului.

Din toate semnalele de alarmă trase de evoluția industriei aeronautice, cel mai evident rămâne impactul sezonului turistic asupra situației zborului la nivel european și intercontinental. Dacă în luna mai aproximativ 10% dintre zboruri aveau notificări de schimbare de orar de zbor sau anulare, în luna iunie, prima lună de sezon turistic de vară, procentul acesta a urcat la 30%. Din toate notificările primite în iunie, 31% sunt pentru zboruri care au plecarea sau returul în iunie. Prin urmare se confirmă informația că se fac foarte multe modificări/anulări în timp foarte scurt până la zbor.

1 din 3 zboruri programate în luna iunie este afectat de anularea sau modificarea orarului de zbor: 5 sfaturi de la specialiștii agenției de turism citate pentru călătoriile cu avionul din această vară

1. Flexibilitate în călătorii

Incertitudinea continuă să facă parte din realitatea călătoriilor post pandemice. Din acest motiv specialiștii încurajează turiștii români să fie flexibili cu programul de vacanță. Alternativa ar fi sejururile rezervate în extrasezon și evitarea aglomerației din perioada iulie – august. septembrie – noiembrie este încă o alegere bună pentru destinațiile sud-europene și se așteaptă ca presiunea să se reducă până atunci.

2. Achiziționarea unui produs care să garanteze returnarea banilor în caz de anulare / modificare.

Agenția a introdus în ultimele luni 2 produse care sunt menite să atenueze riscurile anulărilor și modificărilor de zboruri: „Flex” este un produs care permite anularea călătoriei din orice motiv și fără nicio explicație și recuperea a unui procent ridicat din cheltuială. În cazul în care compania aeriană anulează, există produsul „Fast Refund” unde turiștii primesc rambursarea în 24 de ore.

3. Rezervări din timp pentru biletele ieftine și last minute pentru biletele scumpe

La rezervarea unui bilet de avion, specialiștii agenției au identificat două scenarii generale. Dacă investiția în tarifele aeriene este destul de mică, turiștii români pot rezerva biletul de avion cu mult timp înainte. Astfel, chiar și în cazul unei modificări sau anulări nu se va pierde o sumă mare de bani.

Dacă biletul de avion este scump, ideal ar fi să se rezerve cât mai aproape de plecare, chiar și în 14 zile de la plecare. Nu se va obține cel mai bun preț, dar turiștii vor avea mai multă predictibilitate. Acest lucru se datorează faptului că companiile aeriene se angajează să efectueze aceste zboruri, deoarece compensațiile impuse de UE sunt introduse pentru modificări făcute sub 14 zile.

4. Cumpărarea produselor extra precum bagaje, locuri, servicii prioritare etc. în același moment cu rezervarea zborului. Vor fi mai scumpe ulterior și unele dintre ele se vor epuiza (cum ar fi îmbarcarea prioritară).

5. Alegerea rezervărilor de cazare cu anulare gratuită, chiar dacă uneori este mai scumpă. Bugetul de cazare ocupă o bună parte din bugetul total al unei vacanțe, iar trendul acestui sezon este de creștere a prețurilor la toate elementele unei vacanțe, în special cazare și transport. Ideal ar fi optarea pentru variante de cazare care pot fi anulate cu câteva zile înainte de check-in.

(sursa: Mediafax)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de circulație pe DN 15, în județul Mureș. RUTĂ alternativă

Publicat

Arhivă foto

Joi, 18 august 2022, vor fi instituite restricții de circulație pe DN 15 Târgu Mureș – Turda, județul Mureș, pentru lucrări la partea carosabilă. Polițiștii recomandă unei rute alternative.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, joi, 18 august 2022, până la ora 18:00, traficul rutier pe DN 15 Târgu Mureș-Turda, între localitățile Hădăreni și Chețani, județul Mureș, se desfășoară îngreunat, fiind formate coloane de autoturisme în mișcare, pe ambele sensuri, întrucât au loc lucrări de asfaltare a carosabilului pe tronsonul kilometric 23+150 de metri – 23+700 de metri.

Din cauza acestor lucrări de reabilitare a suprafeței de rulare, s-a format aglomerație și pe autostrada A3 Târgu Mureș – Chețani, calea 1, în zona nodului rutier Chețani, dar și pe tronsonul A3 cuprins între Câmpia Turzii-Nădășelu.

Polițiștii recomandă șoferilor următoarea rută alternativă: Turda – Autostrada A10 – Teiuș – DN 14B – Copșa Mică – DN 14 – Mediaș – DN 14A – Iernut – Târgu Mureș.

Polițiștii rutieri sunt în zonă pentru monitorizarea și fluidizarea circulației autovehiculelor și recomandă conducătorilor auto să ruleze cu mare atenție în zona lucrărilor și să păstreze distanța de siguranță între autovehicule.

Citește mai departe

EVENIMENT

România are asigurată medalia de aur în proba feminină de dublu, la Campionatele Europenele individuale de tenis de masă

Publicat

tenis masa romania sursa fb
sursa foto: Facebook / Federația Română de Tenis de Masă

România şi-a asigurat joi medalia de aur în proba feminină de dublu la Campionatele Europene individuale de tenis de masă de la Munchen, româncele Elizabeta Samara şi Andreea Dragoman urmând să întâlnească în finală perechea alcătuită din compatrioata lor Bernadette Szocs şi austriaca Sofia Polcanova.

România a avut patru reprezentante în semifinale. Elizabeta Samara şi Andreea Dragoman s-au impus cu 3-1 în faţa luxemburghezelor Xia Lian Ni/Sarah de Nutte, iar Bernadette Szocs şi Sofia Polcanova au învins cu 3-0 perechea Adina Diaconu (România)/Maria Xiao (Spania).

Finala se va disputa tot joi, de la ora 20:00.

România a cucerit deja o primă medalie la Europenele de la Munchen, argint la dublu mixt, prin Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu.
Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Cumplit accident pe o șosea din județul Brașov. Un motociclist și-a pierdut viața

Publicat

nou politia accident general scaled e1650044190319
Arhivă foto

Un accident rutier mortal a avut loc, joi după-amiază pe DN 1, în județul Brașov. Un motociclist și-a pierdut viața după ce a intrat cu motocicleta într-un parapet.

Potrivit IPJ Brașov, un bărbat, în vârstă de 45 ani, care conducea o motocicletă pe DN1, la km 188, între localitățile Vlădeni și Codlea, din județul Brașov, a lovit un parapet.

UPDATE: Cumpli accident pe DN 1, în județul Brașov: Precizările pompierilor

„Când au ajuns echipajele medicale la fața locului victima era în stop cardio-respirator.

S-au început imediat aplicarea manevrelor de resuscitare de către personalul medical.

În ciuda eforturilor depuse de salvatori, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decedat.”

Cadrele medicale sosite la fața locului au declarat decesul acestuia.

Cadavrul urmează să fie preluat și transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Brașov, în vederea efectuării autopsiei.

Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările producerii accidentului rutier.

Traficul se desfășoară alternativ.

Citește mai departe

EVENIMENT

Noi ajutoare excepţionale pentru producătorii agricoli din sectorul vegetal, aprobate de Guvern

Publicat

mere nou general

Executivul a adoptat joi Hotărârea privind acordarea unor ajutoare excepţionale destinate producătorilor agricoli pentru cheltuieli angajate cu achiziţia de resurse materiale necesare pentru aplicarea tehnologiei la suprafeţele înfiinţate cu plantaţii pomicole pe rod şi/sau cu arbuşti fructiferi şi/sau cu plantaţii viticole pe rod cu struguri pentru vin.

„Venim în întâmpinarea celor care îşi dedică timpul şi priceperea pentru a asigura prezenţa pe mesele românilor a produselor agricole calitative, într-un context al unui an agricol dificil.

Influenţa factorului de risc secetă ne obligă să ne aplecăm atenţia asupra tuturor sectoarelor de activitate şi să dăm ajutorul de care bravii noştri fermieri au nevoie, mai ales în aceste vremuri complicate”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, conform unui comunicat remis AGERPRES.

Schema de ajutor derulată de Ministerul Agriculturii prin APIA contribuie la asigurarea securităţii alimentare şi este destinată unui număr de 174.500 beneficiari care administrează 144.170 hectare de teren agricol.

Bugetul alocat pentru sprijinul producătorilor agricoli din sectorul vegetal este de peste 126,15 milioane lei, echivalentul sumei de 25,49 milioane euro şi provine din fonduri de la bugetul naţional – 63,075 milioane lei (echivalentul sumei de 12,745 milioane euro) şi fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană -63,075 milioane lei (12,745 milioane euro).

Cuantumul ajutorului excepţional este de 875 lei/ha, echivalentul sumei de 176,80 euro/ha acordat pentru fermierii care lucrează minimum 0,1 ha inclusiv şi maximum 200 ha inclusiv.

Beneficiarii schemei sunt: persoane fizice; persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008; persoane juridice; grupuri de producători sau organizaţii de producători; structuri din domeniul cercetare, respectiv universităţile, institutele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare.

Pentru a accesa ajutorul excepţional, potenţialii beneficiari trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de eligibilitate: să fie înregistraţi în evidenţele APIA cu cererea unică de plată 2022; să utilizeze o suprafaţă de minimum 0,1 ha inclusiv şi maximum 200 ha inclusiv, cu plantaţii pomicole pe rod şi/sau cu arbuşti fructiferi şi/sau cu plantaţii viticole pe rod cu struguri pentru vin; să achiziţioneze pe bază de documente justificative următoarele resurse materiale: produse fertilizante şi/sau produse de protecţie a plantelor şi/sau motorină în perioada 24 februarie 2022-12 august 2022. Agerpres

Citește mai departe