Connect with us

EVENIMENT

1 milion de măşti au fost distribuite în şcolile din România

Publicat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că duminică au fost distribuite în şcoli un milion de măşti de protecţie împotriva COVID-19, pentru a fi folosite la începutul săptămânii viitoare.

„Astăzi au fost distribuite în şcolile din România un milion de măşti pentru debutul săptămânii viitoare. Urmează alte etape ale aprovizionării cu măşti pentru a le avea la dispoziţie toţi elevii care au nevoie de ele”, a spus Cîmpeanu, la Digi 24.

El a adăugat că luni va avea o serie de discuţii cu inspectorii şcolari, dar şi cu reprezentanţii elevilor despre reluarea cursurilor de către preşcolari şi elevii din învăţământul primar.

„Vom avea mâine o videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari generali, la ora 11,00, vom avea altă videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari generali din ţară la ora 15,00, vom avea o întâlnire cu reprezentanţii elevilor, Consiliul Naţional al Elevilor, la ora 16,30. Suntem în permanentă legătură cu partenerii noştri. Recomandarea este foarte clară nu numai pentru elevi şi profesori, ci şi pentru părinţi de a nu îşi trimite copiii la şcoală dacă au cele mai mici simptome specifice. Respectarea regulilor de protecţie sanitară este esenţială în şcoli, purtarea măştii de protecţie”, a mai afirmat ministrul Cîmpeanu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

UPDATE. Marcel Ciolacu a demisionat din fruntea PSD. Partidul va fi condus de Sorin Grindeanu

Publicat

marcel ciolacu guvern.jpg

Marcel Ciolacu a demisionat marți din fruntea Partidului Social Democrat.

Ciolacu a anunțat încă de luni că își va prezenta demisia din fruntea partidului, în urma unei întâlniri informale cu liderii PSD.

Marcel Ciolacu a demisionat după turul I al alegerilor prezidențiale și din fruntea Guvernului.

Anunțul a fost făcut în Consiliul Politic Naţional al partidului, care s-a reunit marţi. Urmează ca acest consiliu să ia o decizie cu privire la rămânerea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alin Tișe, la podcastul Cluj24: Puterea reală în partide nu e la președinți, ci la clănțari, cei care deschid toate ușile

Publicat

whatsapp image 2025 05 20 at 15.25.41 scaled e1747744006814.jpeg

Într-un episod al podcastului Contraste de la Cluj24, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, vicepreședinte PNL, a făcut declarații tranșante despre modul în care funcționează partidele politice din România. Potrivit acestuia, puterea nu aparține celor cu funcții oficiale, ci unui grup restrâns și informal pe care îi numește „clănțari”.

„Se cheamă clănțari. Așa, între noi. Clănțari vine de la cei care deschid toate ușile. Se află la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfinții Constantin și Elena 2025. Tradiții și superstiții în 21 mai. Ce nu este bine să faci

Publicat

sfinții constantin și elena 2025. tradiții și superstiții în 21

Sfinții Constantin și Elena 2025. Pe 21 mai, Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena.

Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena sunt două figuri fundamentale pentru creștinismul universal. Sărbătoarea este una cu profundă încărcătură religioasă și spirituală, iar tradițiile și obiceiurile legate de această zi sunt respectate de secole în multe regiuni din România.

Potrivit Bisericii Ortodoxe, datorită împăratului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Călătorie spre capătul lumii: expoziția „Visul primei nopți polare” despre Racoviță aduce aventura Antarcticii la Cluj

Publicat

whatsapp image 2025 05 20 at 13.28.19.jpeg

O aventură spectaculoasă din inima Antarcticii a ajuns în centrul Clujului. Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei găzduiește una dintre cele mai impresionante expoziții ale anului: „Visul primei nopți polare – Belgica – expediția antarctică 1897–1899”, o incursiune vizuală și emoțională în prima expediție științifică la Polul Sud, din care a făcut parte și savantul român Emil Racoviță.

Deschisă publicului până în 30 septembrie 2025,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe