Connect with us

ACTUALITATE

10 pentru siguranță! Campanie a Poliției Române destinată siguranței elevilor, la începutul anului școlar

Publicat

Poliția Română derulează, în luna septembrie, o campanie menită să ofere elevilor și familiilor acestora informațiile necesare pentru a preveni infracțiunile și a asigura condițiile de siguranță în anul școlar 2019-2020. Acțiunea se derulează în colaborare cu instituţiile prefectului şi cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Campania de informare și prevenire „10 pentru siguranță!” începe în toate județele din țară, în aceste zile și se va derula până spre sfârșitul lunii septembrie, potrivit Poliției Române.

Siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici, profesori şi instituţii abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.

Înainte de debutul anului școlar, despre pericolele de pe stradă, la școală și despre cum se pot proteja, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, anturaj, bullying și consecințele acestuia, copii vor afla în cadrul diferitelor întâlniri, desfășurate fie sub genericul „Cafeneaua prevenirii”, la o cafea sau o înghețată cu polițiștii, în librării, în puncte fixe de informare din zona hypermarketurilor și a piețelor.

Sunt chemați, alături de noi, la discuțiile interactive, și părinții și bunicii, pentru a le reaminti ce să discute și să-i învețe pe cei mici, pentru a-i feri de pericole.

Comportamentul preventiv în trafic este un alt subiect abordat. Prin jocuri, concursuri, sfaturile oferite, întrebări și răspunsuri, dezbateri și simulări pe tema prevenirii consumului de alcool și de droguri, creăm astfel o punte de comunicare directă cu membrii comunității. Sunt desfășurate, în aceste zile, și cursuri de legislație rutieră și de prim ajutor, în întâlnirile cu elevii mai mari.

Vom fi prezenți și vom continua întâlnirile și orele „de prevenire și siguranță” și de luni, la clasă, precizează IGPR într-un comunicat de presă.

10 sfaturi pentru ca elevii care se pregătesc de școală, pentru nota 10 la lecţia siguranţei

  1. Ai grijă la grupul de prieteni. Spune „NU” dacă aceștia îți propun să faci lucruri care te pot afecta negativ pe tine sau pe alții din jurul tău!

  1. Fii atent la prietenii virtuali și informațiile pe care le postezi / transmiți pe internet și pe rețelele de socializare!

  1. Nu te lăsa păcălit de „bunele intenții” ale necunoscuților sau de oferte „unice” doar pentru tine din surse pe care nu le poți verifica!

  1. În drumul tău spre școală sau spre casă respectă mereu regulile de circulație!

  1. Ține-ți mereu în buzunarul interior banii sau telefonul mobil!

  1. Nu te lăsa „încătușat” de consumul de alcool, droguri sau alte substanțe psihoactive!

  1. Refuză implicarea în munci sau activități ilegale!

  1. Focul nu reprezintă un mod de distracție!

  1. Nu provoca prin modul de comunicare sau prin comportament și nu răspunde la provocări!

  1. Apelează la sfatul unui adult (părinți, profesori, consilieri) atunci când te afli în dificultate!

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Cititor Cluj24: Cerem bănci pentru călători în stațiile CTP de la Teatrul Național

Publicat

banca.jpeg

Un cititor Cluj24 cere Primăriei Cluj-Napoca amplasarea unor bănci în stațiile Companiei de Transport Public (CTP) din zona Teatrului Național care fac legătura cu mai multe cartiere.

”Sesizez faptul că lipsesc băncile pentru călători în stațiile de autobuz de la Teatrul Național ( aici se așteaptă pentru 10-15 linii în cartierele Gheorgheni, Bună Ziua, Zorilor) și toate stațiile liniei 32 spre capăt”, a spus acesta.

Un model bun de urmat este stația CTP din fașa cinematografului ”Florin Piersic” unde au fost amplasate mai multe bănci pentru călători.

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 20 de șoferi amendați pentru viteză, în doar trei ore, pe DN 67C. Acțiune a Poliției Rutiere Alba cu 2 aparate radar

Publicat

masina politia.jpg

Peste 20 de șoferi au fost prinși cu viteză neregulamentară, marți, pe DN67 C Transalpina. Poliția Rutieră Alba a organizat o acțiune de tip blitz.

Potrivit IPJ Alba, marți, 24 ianuarie, între orele 9.00 și 12.00, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au acționat, pe DN 67 C, într-o acțiune de tip blitz, care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

În cele trei ore de acțiune, polițiștii au depistat 25 de conducători auto care au depășit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CJ Alba va cumpăra o ambulanță de terapie intensivă, care va fi folosită de serviciul județean. Cât este investiția

Publicat

epa isu salvare ambulanta foto smurd 979x600.jpg

Consiliul Județean Alba va asigura finanțare pentru cumpărarea unei ambulanțe tip C ce va fi folosită de Serviciul Județean de Ambulanță. În acest sens, cele două instituții vor încheia un acord pe 5 ani, cu posibilitatea de prelungire.

Prin acest acord, se va asigura suma de 995,137.60 lei (TVA inclus), necesară pentru cumpărarea autospecialei, prin procedură de achiziţie publică.

Bunul achiziţionat de Consiliul Judeţean Alba va fi apoi transmis în folosinţă gratuită Serviciului Ambulanţă pentru dotarea parcului auto a acestuia, se arată în documentația…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Putin: Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc

Publicat

vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat ca răspuns la relatările privind lipsa de muniţii a armatei ruse că Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc, relatează agenţia de presă EFE.

„În ceea ce priveşte apărarea antiaeriană de diferite clase, producţia rusă este comparabilă cu producţia mondială”, a afirmat Putin în cursul unei întâlniri la Kremlin cu Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina.

Rusia, a susţinut Vladimir Putin, produce „de trei ori mai multe” rachete antiaeriene decât produc SUA pentru sistemele lor de apărare antiaeriană Patriot.

„Performanţa sa militară în practică arată că apărarea antiaeriană rusă este cea mai bună din lume. Şi, desigur, sistemele noastre sunt moderne şi fiabile. Multe se pot întâmpla, dar în general funcţionează fără erori”, a afirmat preşedintele rus.

În timpul unei vizite la Washington a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în luna decembrie, SUA au anunţat că vor livra Kievului sisteme de rachete Patriot pentru a contracara raidurile aeriene ale Moscovei.

Atunci, Putin declarase că ţara sa va găsi „un antidot” pentru rachetele Patriot pe care le consideră „destul de învechite” şi care – potrivit lui – „nu sunt la fel de performante” ca sistemele S-300 ruseşti, sisteme de rachete sol-aer cu rază lungă de acţiune.

„Le vom sparge ca pe nuci”, a spus el despre sistemele americane.

Premierul Olandei, Mark Rutte, anunţase cu o săptămână în urmă că şi ţara sa intenţionează să trimită sisteme Patriot Ucrainei.

În întâlnirea cu guvernatorul regiunii Belgorod, Putin a abordat acordarea de ajutoare pentru construcţia de locuinţe persoanelor care au trebuit să fie evacuate de la frontiera cu Ucraina din motive de securitate.

Belgorod este regiunea care a suferit cele mai multe atacuri de la începutul campaniei militare ruse în Ucraina în urmă cu 11 luni.

Agerpres

Citește mai departe