Connect with us

ACTUALITATE

115 cazuri de muşcături de căpuşe, înregistrate în ultima lună la Spitalul de Boli Infecţioase Timiș

Publicat

Peste 110 pacienţi muşcaţi de căpuşe au ajuns în ultima lună la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Virgil Musta.

„Am avut 115 cazuri de muşcături de căpuşe, din 15 mai până acum, care s-au prezentat la noi pentru profilaxie. Un singur caz a fost mai grav, de boală Lyme, care a necesitat internarea, dar evoluează bine după tratament, pentru că s-a prezentat la timp”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, Virgil Musta.

Din totalul pacienţilor, 24 de cazuri s-au înregistrat săptămâna trecută. Medicul spune că numărul cazurilor de muşcături de căpuşe depinde de vreme, dacă timpul este frumos şi lumea iese la iarbă verde, riscul este mai mare.

Dr. Virgil Musta recomandă prezentarea de urgenţă la medic dacă există suspiciunea de muşcătură de căpuşă, întrucât ea trebuie extrasă în primele 24 de ore din tegument, iar cu tratament profilactic ulterior, pacientul se vindecă fără consecinţe. Dacă nu este tratată corespunzător, muşcătura de căpuşă poate avea consecinţe dintre cele mai severe, cu manifestări neurologice şi chiar deces.

Pe de altă parte, Virgil Musta a declarat că mai sunt două cazuri de meningită internate, unul fiind mai dificil iar altul cu evoluţie bună, dar şi enterocolite, foarte multe cu rotavirus. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Grădinița „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi a adus vara în culori pentru preșcolari prin proiectul educațional „Grădi 9 în culori”

Publicat

grădinița „Ștefan cel mare și sfânt” dorohoi a adus vara

Publicitate

În debutul vacanței de vară, Grădinița cu Program Prelungit „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Dorohoi a desfășurat proiectul educațional „Grădi 9 în culori” – un program special dedicat copiilor de vârstă preșcolară, realizat în colaborare cu mai multe instituții locale.

Derulat într-un mediu sigur și primitor, proiectul a urmărit stimularea creativității, dezvoltarea personală a celor mici și menținerea unei conexiuni active și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava deschide o extensie universitară la Botoșani

Publicat

universitatea „Ștefan cel mare” din suceava deschide o extensie universitară

Publicitate

Botoșani, 3 iulie 2025 – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) va deschide, începând cu anul universitar 2026–2027, o extensie universitară la Botoșani, marcând un moment semnificativ pentru dezvoltarea educației superioare în regiune.

Evenimentul a fost precedat de o întâlnire de lucru desfășurată joi, 3 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, la care a participat rectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministerul Agriculturii anunță un apel de proiecte de 54 de milioane de euro pentru sprijinirea comunităților pescărești

Publicat

ministerul agriculturii anunță un apel de proiecte de 54 de

Publicitate

Ministerul Agriculturii, prin Autoritatea de Management pentru Programul pentru Acvacultură și Pescuit (AM POPAM), lansează un apel de proiecte în valoare de 54 de milioane de euro. Acest apel vizează sprijinirea dezvoltării locale în comunitățile în care se desfășoară activități de pescuit și acvacultură, cu scopul de a stimula economia locală și de a încuraja implicarea activă a locuitorilor prin inițiative de tip DLRC (Dezvoltare Locală…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Atanasie Athonitul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios atanasie athonitul

Publicitate

Sfântul Cuvios Atanasie Athonitul – 5 iulie

 

Acest sfânt era originar din Trapezunt, de pe țărmul sud-vestic al Mării Negre. Tatăl său era de neam din Antiohia Siriei, iar mama din Colhida (Grecia). Deși, părinții Cuviosului Atanasie doreau ca el să ajungă un soldat viteaz, nu au avut parte nici măcar de creșterea lui deoarece au murit de timpuriu. El a fost crescut de către o călugăriță, care era rudă mai îndepărtată. Într-o zi a venit…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe