Connect with us

EVENIMENT

13 secții de votare organizate pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova

Publicat

arhivă

Cetăţenii Republicii Moldova pot vota duminică, la turul doi al alegerilor prezidenţiale din această ţară, în 13 secţii organizate pe teritoriul României.

În turul doi al alegerilor prezidenţiale se vor confrunta Maia Sandu, proeuropeană, care a câştigat primul tur de scrutin cu 36,16% din voturi, şi preşedintele socialist în exerciţiu, Igor Dodon, care a avut 32,61%.

Două secţii se află în Bucureşti – una la sediul Ambasadei Republicii Moldova în ţara noastră şi una la sediul Autorităţii Electorale Permanente.

Mai sunt organizate secţii de votare în Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Timişoara.

Potrivit însărcinatului cu afaceri ad interim al Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, Emil Jacotă, la primul tur al prezidenţialelor din ţara vecină au votat, în România, peste 10.000 de persoane.

La secţiile de votare vor fi disponibile măşti de protecţie sanitară iar procesul de vot se va desfăşura între orele 7,00 şi 21,00, cu posibilitatea de prelungire.

Emil Jacotă a precizat pentru AGERPRES că, spre deosebire de primul tur al alegerilor, de data aceasta, secţia de votare organizată în Iaşi este la Casa de Cultură a Studenţilor.

Lista cu adresele complete ale secţiilor de votare din afara Republicii Moldova, implicit şi din România, poate fi accesată pe site-ul Comisiei Electorale Centrale (CEC), la adresa: diaspora.cec.md.

Potrivit legislaţiei, studenţii care învaţă în România, indiferent de cetăţenie, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau rutele călătoriilor. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Au furat acumulatori și motorină de pe două utilaje parcate pe un drum forestier din Șugag. Doi bărbați, cercetați de polițiști

Publicat

au furat acumulatori și motorină de pe două utilaje parcate

Doi bărbați din Șugag și județul Bistrița Năsăud sunt cercetați de polițiști după ce ar fi sustras acumulatori și motorină de pe două utilaje parcate pe un drum forestier din Șugag. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 25 martie 2024, polițiștii Postului de Poliție Șugag au identificat doi bărbați, de 39 și 21 de ani, primul din județul Bistrița Năsăud și cel de-al doilea din comuna Șugag, județul Alba, ca persoane bănuite de săvârșirea  unei infracțiuni de furt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Școală nouă în cartierul Bună Ziua de 30 de milioane de euro. Va avea 200 de panouri fotovoltaice și terenuri de sport

Publicat

buna 1.jpg

Primarul Emil Boc a anunțat o nouă investiție în infrastructura școlară, și anume o școală nouă în cartierul Bună Ziua pentru 533 elevi, valoarea investiției depășind 30 milioane de euro, finanțare de la bugetul local.

”A fost aprobată documentația tehnică, respectiv indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Dezvoltare infrastructură educațională specifică învățământului primar și gimnazial în cartierul Bună Ziua”….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Familia Jurjiu din Alba Iulia participă la emisiunea ”Ce spun românii” de pe PROTV: Au câștigat prima etapă. Cine sunt jucătorii

Publicat

familia jurjiu din alba iulia participă la emisiunea ”ce spun

Familia Jurjiu din Alba Iulia a participat la emisiunea ”Ce spun românii” de pe PROTV. Este vorba despre emisiunea prezentată de Cabral Ibacka, unde concurenții trebuie să răspundă cât mai repede la întrebări. 

Căpitanul echipei a fost Mădălin, iar alături de el au fost rudele din familie.

Echipa familiei Jurjiu

Jurjiu Mădălin – economist 31 ani;

Cioflica Nicolae – economist, 50 ani;

Nicola Andrei – profesor de sport 30 ani;

Blaga Corina- manager – 28…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia caută firme care să curețe zonele de colectare a deșeurilor din municipiu. Valoarea contractului

Publicat

primăria alba iulia caută firme care să curețe zonele de

Primăria Alba Iulia caută firme care să asigure curățarea și dezinfectarea zonelor unde sunt puncte de colectare a deșeurilor din municipiu.

Este vorba despre cele peste 100 de platforme de gunoi, subterane și supraterane.

Primăria a lansat în 25 martie procedura de achiziție directă. Obiectul este ”curățarea și dezinfectarea platformelor subterane și supraterane din municipiul Alba Iulia.

Aceste servicii vor fi asigurate pentru:

  • 65 de platforme supraterane dotate cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe