Connect with us

EVENIMENT

Zeci de persoane, audiate într-un dosar de trafic de droguri. Membrii grupării aduceau din Spania cannabis, cocaină, ecstasy și amfetamină

Publicat

YouTube video

Peste 99.900 de lei, 8 plante de cannabis, 2.005 euro, 25 de telefoane mobile și alte obiecte și înscrisuri au fost indisponibilizate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, în urma unor percheziții domiciliare efectuate în județele Dâmbovița și Ilfov.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a unui grup organizat, specializat în introducerea în țară a unor droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, cocaină, ecsatsy și amefetamină.

Din cercetări a reieșit că un bărbat din localitatea Crevedia s-ar fi ocupat de introducerea din Spania în România, a unor cantități de droguri disimulate în colete, un transport conținând până la 5 kilograme de cannabis, 200 de comprimate ecsasy și 500 de grame cocaină sau amfetamină.

Totodată, acesta ar fi devenit liderul grupării infracționale pe care ar fi coordonat-o.

Ulterior introducerii în țară, drogurile erau porționate și comercializate pe raza localităților Crevedia, Ciocănești, Butimanu și Buftea, prin intermediul a 13 persoane care, pe lângă comercializarea acestora, ar fi avut și rolul de a ridica și ascunde coletele transmise.

Pentru probarea activității infracționale, pe parcursul acestei zile, polițiștii S.C.C.O. Dâmbovița, cu sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Ploiești, Pitești, Brașov, București, Buzău și Covasna, au efectuat 18 percheziții domiciliare pe raza județelor Dâmbovița și Ilfov.

În urma descinderilor efectuate, polițiștii au indisponibilizat 8 plante cannabis, o instalație de cultivat in-door, 3 pachete cannabis de 4,8 kilograme, 20 de recipiente cu îngrășământ lichid, un cântar electronic cu urme de materie vegetală, 25 de telefoane mobile, 2.005 euro, 99.940 de lei, mai multe înscrisuri și alte obiecte susceptibile a conține urme de droguri.

Urmează să fie puse în executare 14 mandate de aducere, iar alte 23 de persoane, bănuite că ar fi achiziționat droguri de la cei în cauză urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmbovița, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, echipe chinologice de detectare a drogurilor din cadrul D.G.P.M.B-Serviciul de Poliție Canină, jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” din Ploiești și colegi de la A.N.P-Penitenciarul Mărgineni.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere în vederea consumului ilicit de droguri de risc și de mare risc și introducerea în țară, fără drept, de droguri de risc și mare risc.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

„Tatăl” hamburgerului de 6.200 de euro, Avram Gal, renunță la Transylvania Steakhouse și se LANSEAZĂ în gătitul PASTELOR

Publicat

avram gal e1713523159320.jpg

Cunoscut pentru hamburgerul de 6.200 de euro, fostul patron al Transylvania Steakhouse, Avram Gal, se lansează în gătitul pastelor.

„Dragi prieteni, cu stimă și nostalgie vă anunț că m-am retras total din proiectul Transylvania Steakhouse!

Am decis să mă implic într-un alt proiect gastronomic, complet nou, personal, un brand nou-nouț, pe care am de gând să-l multiplic apoi la nivel național.

„Tatăl” hamburgerului de 6.200 de euro, Avram Gal,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Evaluare Națională și Bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta lucrări de acasă. Anunțul ministrului Educației

Publicat

evaluare națională și bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta

Evaluare Națională și Bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta lucrări de acasă, spune ministrul Educației, Ligia Deca. Aceștia se vor afla în centrele de evaluare, la examenele naționale.

„Nu ne dorim acest lucru (să corecteze de acasă- n.red). Tocmai în ideea de a putea să semnaleze eventuale probleme imediat, pentru a putea să facem ședințele de instruire față în față și să poată fi puse toate întrebările necesare. Ca să nu avem diferențe mari între…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: ”Galerii de buzunar”, expoziție de cărți artistice la Muzeul Național al Unirii. Mini piese unice, între două coperți

Publicat

foto: ”galerii de buzunar”, expoziție de cărți artistice la muzeul

La Muzeul Național al Unirii Alba Iulia este prezentată expoziția de cărți artistice ”Galerii de buzunar”, semnată Elena Cristea.

Organizatorii expoziției sunt Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Fundația Inter-Art Aiud.

„Micile galerii de buzunar ale Elenei Cristea sunt creații realizate în tehnică mixtă. Combină conceptul de carte cu lucrări abundent cromatice.

Prin simpla alegere a stilului aristic (abstracționism) care se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clădirea Anatomie, veche de peste 120 de ani, modernizată. Rectorul UMFIH: E nucleul pe care s-a dezvoltat universitatea

Publicat

cladirea anatomia umf cluj 3.jpg

Clădirea Anatomie de pe strada Clinicilor 3-5 din Cluj-Napoca, care este monument istoric, va fi modernizată și reabilitată. Un simbol al educației și al progresului Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, aceasta va intra într-un amplu proces de reabilitare, dar și de restaurare.

Investiția de peste 11,2 milioane de euro va fi finalizată în anul 2029.

Clădirea Anatomie, veche de peste 120 de ani, modernizată. Rectorul UMF Cluj: E nucleul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe