EVENIMENT
142 de municipalităţi din România vor primi vouchere pentru a oferi acces gratuit la internet Wi-Fi

Un număr total de 1.780 de municipalităţi din Uniunea Europeană (dintre care 142 din România) vor primi vouchere în valoare de 15.000 de euro în cadrul programului WiFi4EU, destinat instalării unor hotspot-uri Wi-Fi care vor oferi acces public şi gratuit la internet fără fir, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
La finalul celui de-al treilea apel pentru depunerea de cereri de finanţare de către administraţiile locale, care s-a desfăşurat în perioada 19-20 septembrie 2019, Comisia Europeană informează că au fost depuse 11.000 de cereri de participare, iar la fel ca şi la precedentele runde, beneficiarii au primit voucherele pe baza principiului primul venit, primul servit. O sumă totală de 26,7 milioane euro a fost la dispoziţie în cadrul celui de-al treilea apel pentru oferirea de acces la internet în spaţiile public (parcuri, pieţe publice, biblioteci, clădiri publice etc). Pentru acest apel, numărul maxim de vouchere puse la dispoziţie pentru fiecare ţară participantă este de 142 vouchere, 8% din bugetul total.
Comisia Europeană precizează că un număr de şapte state (Spania, Italia, Germania, Franţa, România, Austria şi Ungaria) au primit numărul maxim de vouchere disponibile pentru o singură ţară membră. De asemenea, în primele două secunde de la lansarea apelului au fost primite 2.000 de cereri de participare, ceea ce scoate în evidenţă atractivitatea procedurii de tip primul venit, primul servit.
Comparativ, la precedentele două apeluri pentru depunere de oferte, 6.200 de municipalităţi au primit vouchere, cu un buget de 42 milioane euro pentru primul apel (2.800 de câştigători) şi 51 milioane euro (3.400 de câştigători) pentru al doilea apel.
Până în 2020, sunt puse la dispoziţie 120 de milioane euro din bugetul UE pentru finanţarea echipamentelor necesare în scopul de a furniza servicii Wi-Fi publice gratuite în aproximativ 8.000 de localităţi din toate statele membre, precum şi în Norvegia şi Islanda. AGERPRES/
EVENIMENT
Dan Petrescu (CFR Cluj), înaintea meciului cu CSU Craiova: Vor fi schimbări în primul 11. Va fi un meci ECHILIBRAT

Luni seara în Gruia, CFR Cluj o reîntâlnește pe CSU Craiova, de această dată într-un meci din etapa a 3-a a play-off-ului Superligii de fotbal. Antrenorul clujenilor, Dan Petrescu, a prefațat partida la conferința de presă premergătoare.
„Deocamdată avem doar o problemă, să vedem dacă acel jucător se va recupera. Decidem după antrenamentul de azi, echipa nu a stat în cantonament, cei care nu au jucat s-au antrenat, ceilalți au avut program separat. Evaluăm azi…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Istoricul și jurnalistul Ion Novăcescu a fost invitatul lui Florin Danciu, în cadrul emisiunii Ediția de seară, difuzată Cluj Live TV și pe canalul Youtube Cluj24. Discuția a fost un tur de forță prin politica românească actuală – de la haosul campaniei electorale, la lipsa cronică de viziune a candidaților și până la vulnerabilitățile economice ignorate de clasa politică.
Mai jos regăsiți câteva declarații ale lui Ion Novăcescu:
”Suntem în 1938, dar…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Microbuzul morții de la Câțcău ducea pasageri în R. Moldova. Un ucrainean, printre victime. Șoferul ar fi adormit la volan

În microbuzul implicat, luni dimineață, în tragicul accident de la Câțcău, înmatriculat în Republica Moldova, se aflau 8 persoane, din care 4 sunt cetățeni ai Republicii Moldova, iar celelalte sunt cetățeni ucraineni și ai Federației Ruse, cu domiciliu în Estonia.
Potrivit polițiștilor, dintre cele 3 persoane decedate, 2 sunt cetățeni moldoveni, iar a treia este cetățean ucrainean.
Cei 2 cetățeni moldoveni răniți au fost transportați la Spitalul Municipal…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Cu câteva luni înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale de anul trecut, Social Media autohtonă s-a umplut de pagini care cerșeau atenție (și – implicit – like-uri și distribuiri), făcând apel la emoție.
Am remarcat câteva teme recurente: copilăria petrecută la țară, tristețea bunicilor pe care nu-i mai vizitează nimeni, vremurile în care “nu aveam nimic, dar eram fericiți”, perioada în care “țara era a noastră, nu a străinilor” sau lipsa aprecierii…
Citește mai mult pe Alba24.ro