Connect with us

ACTUALITATE

146 medii de 10 la Bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor. TOP județe cu cele mai mari creșteri

Publicat

elevi
Arhivă foto

Numărul mediilor de 10 la prima sesiune a examenului de Bacalaureat a crescut la 146 de la 112 după rezolvarea contestaţiilor, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

„Numărul mediilor de 10 a crescut la 146 de la 112 (înainte de contestaţii). În sesiunea iunie – iulie 2020, 307 candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10”, afirmă sursa citată.

69,8% este rata de promovare în prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2021 (după soluţionarea contestaţiilor). Astfel, rata de succes la examen a crescut cu 5% pe ansamblul tuturor promoţiilor, comparativ cu rezultatele înregistrate în sesiunea iunie – iulie 2020.

Rata generală de promovare a crescut cu 2% după soluționarea contestațiilor

„După soluţionarea contestaţiilor, rata generală de promovare (absolvenţi din promoţia curentă şi din promoţiile anterioare) a crescut cu 2%, în raport cu rezultatele iniţiale: de la 67,8% la 69,8%. Faţă de prima sesiune a anului trecut creşterea este de aproape 5% (64,50% – rată de succes în anul 2020)”, susţine Ministerul Educaţiei.

Pentru promoţia curentă, rata de reuşită este 75,70% (în creştere cu 1,8%), iar pentru promoţiile anterioare – 30,20% (în creştere cu 2,6%). Astfel, din totalul celor 126.999 de candidaţi prezenţi (110.358 din promoţia curentă şi 16.641 din promoţiile anterioare) au promovat 88.587 de candidaţi: 83.557 de candidaţi aparţin promoţiei 2021, iar 5.030 provin din promoţiile anterioare.

Cele mai mari creșteri ale ratei de promovare s-au înregistrat în județele Satu Mare, Ilfov și Covasna

Faţă de evaluarea iniţială, cele mai mari creşteri ale ratei de promovare s-au înregistrat în judeţele Satu Mare 6,2%, Ilfov 5,7% şi Covasna 3,4%.

„Au fost depuse 55.982 de contestaţii, înregistrându-se, astfel, o scădere semnificativă în comparaţie cu sesiunea similară a anului trecut (62.790 de contestaţii). După evaluarea celor 55.982 de contestaţii depuse au fost modificate notele pentru 52.784 de lucrări. Dintre acestea 88,73% s-au modificat cu maximum 1 punct, iar 11,27% s-au modificat cu mai mult de 1 punct”, susţine aceeaşi sursă.

În privinţa diferenţelor de puncte, se înregistrează următoarea situaţie:

* Diferenţe între 1-2 puncte: 5.757 de lucrări (4.879 note evaluate în plus şi 878 în minus)

* Diferenţe între 2-3 puncte: 174 de lucrări (162 note evaluate in plus şi 12 note in minus)

* Diferenţe între 3-4 puncte: 18 lucrări (16 note evaluate în plus şi 2 note în minus)

* Diferenţe între 4-5 puncte: o notă, evaluată în plus.

Potrivit Ministerului Educaţiei, după soluţionarea contestaţiilor, 36 de unităţi de învăţământ liceal din 21 de judeţe au avut procent 0 de promovare în prima sesiune (dintre acestea, 11 au avut acelaşi scor de promovare şi anul trecut).

A doua sesiune de examen se va desfăşura în perioada 16 august – 3 septembrie, fiind precedată de etapa de înscriere (19 – 26 iulie). AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: Peste 40 de amenzi aplicate în cadrul unei acțiuni organizată pentru prevenirea indisciplinei pietonilor și bicicliștilor

Publicat

pietoni.jpg

Publicitate

Duminică, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare indisciplina pietonilor sau a bicicliștilor, din municipiul Botoșani.

Activitățile au fost desfășurate în intervalul orar 15:00-19:00, pe artere rutiere, atât din municipiul Botoșani, cât și din zonele rurale aflate în competența Biroului Rutier, pentru reducerea riscului rutier și impunerea unui climat…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Sfânta Liturghie în cadrul Cercului Pastoral-Misionar „Sfântul Ioan Iacob” în biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Horodiștea

Publicat

foto: sfânta liturghie în cadrul cercului pastoral misionar „sfântul ioan iacob”

Publicitate

Într-o atmosferă de rugăciune, comuniune și profundă trăire duhovnicească, biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Horodiștea a devenit astăzi locul în care inimile și gândurile preoților și credincioșilor s-au unit în jurul luminii credinței. A fost o zi aparte, marcată de întâlnirea Cercului Pastoral-Misionar „Sfântul Ioan Iacob”, care a adus împreună slujitori ai altarului și suflete dornice de întărire…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Senatorul PSD Doina Federovici cere ambulanțe noi pentru Botoșani

Publicat

senatorul psd doina federovici cere ambulanțe noi pentru botoșani

Publicitate

Atunci când sănătatea este în joc, fiecare minut contează. Pentru cei aflați în situații critice, ambulanțele poate face diferența. Din acest motiv, starea tehnică a ambulanțelor și prezența lor în timp util pe teren este o chestiune de siguranță publică și de respect față de viața botoșănenilor.

În acest context, senatorul PSD Doina Federovici a adresat, de la tribuna Senatului, o întrebare oficială șefului Departamentului pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Localitatea săracă din județul Botoșani care poate deveni pion principal în reconstrucția Ucrainei

Publicat

localitatea săracă din județul botoșani care poate deveni pion principal

Publicitate

Darabani, cel mai nordic oraș din România, ar putea deveni port terestru și un punct cheie în reconstrucția Ucrainei de după război. Autoritățile locale fac demersuri, inclusiv în relația cu Ucraina, pentru deschiderea unui nou punct vamal cu țara vecină, dar și realizarea unui hub economic la graniță, scrie ADEVĂRUL

Discuțiile privind reconstrucția Ucrainei includ și viitorul zonelor de frontieră care au șansa de a se transforma în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe