EVENIMENT
15 decese de gripă în România. Câte cazuri de flurona sunt
15 decese la pacienți confirmați cu gripă au fost înregistrate până acum în România, potrivit datelor publicate joi de INSP. Numai în ultima săptămână au fost confirmate de laborator 411 cazuri de girpă.
În săptămâna 2-8 ianuarie, numărul total de cazuri de infecții respiratorii (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 102.884, comparativ cu 74.567 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă (cu 37.9% mai mare) și cu 45.869 cazuri înregistrate în prima săptămână din 2022.
În prima săptămână a anului au fost raportate 4.629 cazuri de gripă clinică la nivel național. „Răspandirea geografică este caracterizată ca largă, extinsă, cele mai multe cazurile de gripă clinică fiind
raportate în municipiul București (1343) și în județele Brașov (378), Iași (269), Cluj (249), Sibiu (242), Prahova (236) și Dâmbovița (211)”, arată INSP.
În aceeași perioadă au fost înregistrate 56 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI), cu 18 mai multe față de săptămâna precedentă.
În perioada 2-8 ianuarie, au fost raportate 411 cazuri de gripă confirmate de laborator (32 cu virus AH3, 59 cu virus AH1, 317 cu virus gripal A nesubtipat și 3 cu virus gripal B), iar de la începutul sezonului au fost raportate 773 cazuri de gripă confirmate de laborator.
Ăână acum, au fost înregistrate 15 co-infecții de virus gripal cu SARS-CoV-2, precum și 19 co-infecții de virus gripal cu VRS.
Până în prezent au fost comunicate 15 decese confirmate cu virus gripal, dintre care 8 cu virus gripal tip A, subtip H1, 5 cu virus gripal tip A, subtip H3 (din care 1 cu co-infecție cu SARS-CoV-2) și 2 cu virus gripal tip A, nesubtipat. Cele 15 decese au fost înregistrate la următoarele grupe de vârstă: 2 la 15-49 ani, 4 la 50-64 ani și 9 la ≥65 ani.
Până acum au fost vaccinate antigripal 1.435.312 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății. Mediafax
EVENIMENT
Analiză UBB a antreprenoriatului din România. Daniel David: Politicienii au intenții bune, dar trebuie evitate extremele
Situația antreprenoriatului din România a fost analizată de o echipă de cercetători de la FSEGA din cadrul UBB. Rezultatele arată că peste 63% dintre români consideră că există condiții favorabile pentru a începe o afacere în zona în care locuiesc
O echipă de cercetători de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a lansat miercuri, 20 noiembrie, Raportul de țară…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ninge în Apuseni și Șureanu: La munte, iarna a venit din 20 noiembrie. Imagini surprinse de camerele video de pe pârtiile de schi
În seara de 20 noiembrie 2024, prima ninsoare s-a așternut peste Munții Apuseni și Munții Șureanu. Imaginile capturate de camerele live din Arieșeni și Șureanu arată pârtii și împrejurimi acoperite de zăpadă, pregătind terenul pentru activitățile specifice sezonului rece.
Prognozele meteo indică faptul că temperaturile scăzute din zonă vor continua, ceea ce poate favoriza acumularea zăpezii și pregătirea…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
La sfârșitul lunii noiembrie va fi lansat Patronatul Societăților din Construcții, Filiala Transilvania
Evenimentul va avea loc în data de 28 noiembrie și va marca o etapă importantă în creșterea reprezentativității asociației în zona de centru și nord.
Patronatul Societăților din Construcții – Filiala Transilvania este o subdiviziune care se ocupă de specificul pieței și al regiunii Transilvania, care include județele din centrul și nordul țării și reprezintă interesele angajatorilor din domeniul construcțiilor din zona Transilvaniei, unii dintre cei mai…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Toate pensiile se majorează de la 1 ianuarie 2025: Valoarea Punctului de Referință crește cu 12,1% și ajunge la 91 de lei
Începând cu 1 ianuarie 2025, valoarea punctului de referință (VPR) va crește de la 81 de lei la 91 de lei, marcând o majorare de 12,1%. Această ajustare, anunțată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, asigură o creștere sustenabilă a pensiilor și reflectă angajamentul față de echitate și predictibilitate în sistemul public de pensii.
Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a…
Citește mai mult pe Alba24.ro