EVENIMENT
16.000 de persoane, sosite în România în weekend, au intrat în carantină

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că din numărul total al persoanelor care au intrat în România sâmbătă și duminică, aproximativ 16.000 intră în carantină deoarece nu sunt vaccinate.
Zeci de mii de români care vor să fie acasă de sărbători au ajuns în ultimele zile la punctele de trecere a frontierei. Cele mai multe persoane nu sunt vaccinate și, conform procedurilor, trebuie să intre în carantină.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dezvăluit că, în weekend, aproximativ 16.000 de persoane au ajuns în România și trebuie să intre în carantină. Demnitarul i-a sfătuit pe români să respecte regulile privind carantina.
„Oamenii trebuie să știe că, așa cum respectă regulile în țările din care vin, aceeași abordare trebuie să fie și acasă… Controlul respectării carantinei revine în mare măsură colegilor de la MAI… Trebuie să fim serioși… prin decizia nerespectării măsurii carantinei punem în pericol alte persoane. Este o măsură de sănătate publică menită să protejeze comunitatea, nu cred că suntem inconștienți ca să raspândim cu bună știință o boală care poate să fie fatală”, a declarat, duminică, la Digi 24, Alexandru Rafila.
Ministrul Sănătății a vorbit și despre tensiunile de la frontiere unde oamenii așteaptă ore întregi și, uneori, își varsă nervii pe angajații DSP care verifică documentele medicale.
„Când o să vină un nou val pandemic, o să avem mari probleme dacă nu-i respectăm pe funcționari. În vestul Europei respectă (n.r. regulile), nu o fac și când vin acasă”, a precizat Rafila.
Măsura privind intrarea în carantină se aplică și persoanelor care vin dintr-o țară membră a Uniunii Europene, chiar dacă țara respectivă nu se află în zona roșie. Sunt vizate toate persoanele care nu prezintă dovada vaccinării, trecerii prin boală sau testării negative RT-PCR pentru COVID-19, efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii.
Sursa: Mediafax
EVENIMENT
Ciprian Paraschiv (AUR): Legea Sportului deturnată în interes politic. Miroase a trafic de influență!

Deputatul AUR Ciprian Paraschiv, președintele Comisiei pentru Tineret și Sport, acuză coaliția că a deturnat în interes politic Legea Sportului, un act normativ esențial pentru sportul românesc, dar care, prin amendamentele propuse de PSD, devine o lege favorabilă traficului de interese și clanurilor politice.
Raportul comisiei a fost adoptat fără vot, în absența președintelui comisiei și a staff-ului acesteia, care nu au primit și nici nu au putut analiza…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO. Consiliul Județean Cluj modernizează drumul spre Stațiunea Muntele Băișorii și pârtia Buscat

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 107R (DJ 107M) Băișoara – Muntele Băișorii – Stațiunea Muntele Băișorii – pârtia de schi Buscat. Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță.
Lucrările vizează sectorul de drum în lungime de peste 22 de kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 28+650 și 50+850. De asemenea, tronsonul în lungime…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
O săptămână de concediu fără plată pentru bugetari, în fiecare lună. Măsură analizată de Guvern (surse)

O săptămână de concediu fără plată pentru bugetari, în fiecare lună: Guvernul ar pregăti o măsură dramatică pentru reducerea cheltuielilor statului.
Astfel, angajații din sectorul bugetar ar putea fi trimiși în concediu fără plată timp de 5 zile în fiecare lună. Adică o săptămână de lucru, completă.
Informația a fost publicată în exclusivitate de Profit.ro, care citează surse sindicale credibile.
Nu este clar la acest moment câte luni s-ar aplica o astfel de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Reorganizarea ANAF – Antifraudă pe structuri județene, programată pentru 1 iulie, se anulează. PROIECT, la Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor vrea să anuleze reorganizarea ANAF – Antifraudă pe structuri județene, prevăzute să funcționeze în paralel cu structurile regionale de la 1 iulie 2025. Se propune astfel păstrarea organizării actuale a Direcției generale antifraudă fiscală, cu structuri teritoriale doar la nivel regional.
În acest sens, pe site-ul Ministerului Finanțelor a fost publicat luni, 30 iunie, un proiect de OUG privind abrogarea articolului 3 alineatul (2) din Ordonanța de…
Citește mai mult pe Alba24.ro