Connect with us

EVENIMENT

16 persoane din Bucureşti, arestate preventiv într-dosar pentru tulburarea liniştii publice şi nerespectarea regimului armelor

Publicat

Un număr de 16 persoane au fost arestate preventiv, iar două la domiciliu, într-un dosar privind tulburarea ordinii şi liniştii publice şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a informat DGPMB, printr-un comunicat de presă transmis vineri AGERPRES.

Iniţial, poliţiştii au reţinut 19 persoane.

Potrivit sursei citate, în acest dosar, joi, peste 150 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 şi cu sprijinul Jandarmeriei, au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară şi 14 mandate de aducere cu pătrundere, în Bucureşti şi pe raza judeţelor Ilfov, Giurgiu şi Teleorman.

Cercetările au fost declanşate în data de 7 martie, când un echipaj al Secţiei 19 Poliţie a fost sesizat de un bărbat de 51 de ani, care a declarat verbal că la locuinţa lui au venit mai mulţi bărbaţi necunoscuţi cu bâte din lemn, dar şi cu diverse obiecte metalice, care i-au transmis mesaje de ameninţare lui şi familiei, după care au plecat cu o maşină, iar el a luat decizia să-i urmărească.

Poliţiştii au cerut, de urgenţă, sprijin colegilor aflaţi în teren, mai multe echipaje declanşând verificări în zonă.

La un moment dat, conducătorul unui autoturism a observat că strada este blocată de un echipaj de poliţie, a dat în marşarier cu viteză, a lovit o maşină parcată şi în pofida semnalelor oamenilor legii şi-a continuat deplasarea.

S-a plecat în urmărirea acestuia şi într-o zonă de case, spre ieşirea din municipiu, maşina a fost găsită abandonată, iar în proximitate se afla un grup de aproximativ 40 de persoane, bărbaţi şi femei.

În timp ce efectuau verificări, poliţiştii l-au observat pe unul dintre bărbaţii din grup încercând să ascundă un obiect ce părea a fi o armă de foc. Când a realizat că a fost văzut, bărbatul a abandonat obiectul şi a fugit spre câmp, urmat de celelalte persoane.

Arma, o puşcă de vânătoare, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, au fost conduse la secţia de Poliţie pentru audieri mai multe persoane.

Din cercetări, în baza probelor administrate în cauză, a reieşit faptul că în ziua anterioară, pe 6 martie, membrii acestei familii au avut un conflict verbal cu persoane din Giurgiu. Ulterior, în noaptea de 6/7 martie, acest conflict a devenit fizic, când mai multe persoane ar fi venit în Bucureşti, având asupra lor obiecte contondente şi ar fi ameninţat cu acte de violenţă.

În cauză, cercetările au fost preluate de Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sector 5.

Pe 10 martie, pe raza judeţului Ilfov, a avut loc un conflict, în urma căruia cinci persoane au suferit diverse traumatisme, iar patru autoturisme au fost avariate.

Cercetările în acest caz au fost iniţiate de către Serviciul Investigaţii Criminale – judeţul Ilfov şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Având în vedere faptul că atât în cazul din Bucureşti, cât şi în cel din judeţul Ilfov au fost identificate aceleaşi persoane, cele două dosare au fost reunite şi instrumentate de Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

În dimineaţa de 4 aprilie, în baza mandatelor emise de Judecătoria Sectorului 5, au fost efectuate percheziţii domiciliare şi au fost puse în aplicare mandate de aducere, fiind conduse la audieri peste 20 de persoane.

Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi ridicate mai multe obiecte contondente, precum şi mai multe cartuşe.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de încăierare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în baza probatoriului administrat, iar 19 suspecţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 56 de ani, au fost reţinuţi şi prezentaţi magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeş şi Dâmboviţa. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Evenimente de WEEKEND la Cluj-Napoca. La picnic, la teatru sau concert, oricum e o ALEGERE bună

Publicat

movie nights iulius parc.jpg

Urmează un weekend ce anunță o minivacanță de 1 Mai și Paște. Probabil mulți clujeni îl vor integra în vacanță, dar cu siguranță vor fi și din aceia care vor prefera să profite de evenimentele pe care i le oferă urbea în acest sfârșit de săptămână.

Vineri, 26 aprilie, de la ora 13.00 începe Street Food Picnic, în Iulius Parc. Un fel de preambul și antrenament stomacal pentru mielul și ouăle de Paște.

picnicpicnic

FOTO. Evenimente de WEEKEND la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Elevii premiați la Olimpiada Națională ”Tinerii Dezbat” 2024, etapa județeană Alba. Echipajele calificate la națională

Publicat

foto: elevii premiați la olimpiada națională ”tinerii dezbat” 2024, etapa

Olimpiada Națională ”Tinerii Dezbat” 2024. Etapa județeană a olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat” s-a desfășurat în 23 aprilie 2024, la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Angajări la ISU Alba: Cinci posturi vacante, prin încadrare directă. Locurile disponibile

Publicat

angajări la isu alba: cinci posturi vacante, prin încadrare directă.

Angajări la ISU Alba. La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba s-a demarat procedura de ocupare prin încadrare directă pentru cinci posturi de execuție.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO.Cum se pictează ouă de ciocolată de Paște. Atelier pentru copii și adulți organizat de o ciocolaterie din Cluj-Napoca

Publicat

oua 4.jpeg

O ciocolaterie din Cluj-Napoca a organizat un atelier de pictat ouă de ciocolată, ajutând mai mulți copii și adulți să intre în atmosfera sărbătorilor de Paște prin intermediul unei activități creative. Participanții au avut de pictat matrițe cu ouă de diferite dimensiuni care au fost transformate, apoi, în adevărate decorațiuni.

Realizarea ouălor de ciocolată

„Noi folosim acest meșteșug numit ciocolată artizanală prin pictarea matrițelor cu unt de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe