Connect with us

ACTUALITATE

177.600 doze de vaccin produs de Moderna au ajuns în România

Publicat

177.600 doze de vaccin produs de Moderna au ajuns vineri în România și vor fi distribuite centrelor regionale din țară.

Potrivit CNCAV, cele 177.600 de doze de vaccin produs de compania Moderna au ajuns vineri în țară, iar transportul a fost asigurat de firma producătoare.

Dozele de vaccin au ajuns în București pe cale terestră și depozitate la Unifarm, urmând ca în perioada următoare acestea să fie distribuite în centrele regionale din țară.

Până la acest moment, România a recepționat 4.070.300 doze de vaccin produse de compania Moderna, iar 1.005.007 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

BAC: Clujul are cele mai multe licee cu promovare 100%. Încă 2 candidați au obținut media 10 după contestații

Publicat

bac.jpg

Rata de promovare a examenului de bacalaureat a crescut la nivel național la 75,2%, mai mare cu 1,9% față de rezultatele de dinainte de contestații. La Cluj, încă 2 candidați au obținut media generală 10 după recorectarea lucrărilor.

Peste 49.000 de lucrări au fost recorectate la BAC. Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, la nivel național 60 de candidați au obținut media 10 după contestații și se adaugă celor 160 care au deja acest rezultat.

Încă două medii de 10 la BAC în Cluj

În județul Cluj, numărul celor care au obținut media 10 la Bacalaureat a crescut de la 8 la 10. Este…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Premierul Ciucă: Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta

Publicat

ciuca premier

Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării, transmite premierul Nicolae Ciucă. El cere ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate.

„Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate. Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

El afirmă că pentru transportatori este deja în vigoare schema de ajutor care compensează adițional parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro.

„Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului – așa cum se întâmplă deja în alte state – și am generat o scădere a prețului pe care bugetul de stat să o poată susține fără a afecta masiv alte sectoare. Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa”, conchide premierul.

Executivul a aprobat joi ordonanța de urgență pentru aplicarea reducerii de 50 de bani la prețurile la carburanți – 25 de bani vor fi suportați de către bugetul de stat, iar 25 de bani vor fi o reducere comercială.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vin și furtunile! Județul Bihor, sub cod galben

Publicat

montaj cod galben furtuna 01072022.jpg

Pe lângă codul roșu de caniculă intrat deja în drepturi, Administrația Națională de Meteorologie informează că județul Bihor, la fel ca altele din țară, se va afla sub cod galben de furtuni vineri, între orele 12 și 21.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ana-Maria Lup, eleva de ZECE a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, la Bacalaureat, după contestații. Cum s-a pregătit

Publicat

whatsapp image 2022 07 01 at 10.09.42 1000x600.jpeg

Ana-Maria Lup, elevă a Colegiului „Național Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, a reușit să obțină media zece la examenul de Bacaluareat 2022, după contestații. 

Ana-Maria Lup, din clasa a XII-a B, profilul matematică – informatică, a avut inițial la limba română nota 9,40 și la biologie nota 9. Însă acesta știa că notele sunt mai mari.

Deși a stat un pic pe gânduri că poate interveni subiectivitatea la corectarea din timpul contestației, acesta a depus contestație până la urmă și a obținut media zece.

A fost nevoie de patru ani de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe