Connect with us

ACTUALITATE

180 de oi au ars la o stână din Galați, după un incendiu de vegetaţie uscată

Publicat

Un număr de 180 de oi aflate într-o stână din satul Lupele, comuna Pechea, au ars după ce un incendiu de vegetaţie uscată s-a extins asupra ţarcurilor în care animalele erau adăpostite, se arată într-o informare transmisă luni de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă.

Potrivit acestuia, în urma intervenţiei pompierilor militari au fost salvate de la stână alte 500 de oi. Incendiul de vegetaţie uscată s-a extins la stână după ce au luat foc rezervele de furaje.

În acest weekend pompierii militari gălăţeni, alături de membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea a 38 de arderi de vegetaţie uscată în localităţile judeţului Galaţi, care au afectat o suprafaţă totală de aproximativ 300 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş şi culturi de viţă de vie.

De la începutul lunii martie şi până în prezent, subunităţile ISU Galaţi au fost solicitate să stingă 56 de incendii de vegetaţie uscată pe raza mai multor localităţi din judeţ.

Principala cauză a creşterii numărului de incendii de vegetaţie uscată o reprezintă utilizarea necorespunzătoare a focului deschis, incendierea intenţionată, neglijenţa fumătorilor, jocul copiilor cu focul, depozitarea cenuşii din sobe şi cuptoare în locuri necorespunzătoare, ori folosirea sobelor improvizate în bucătăriile de vară.  AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO Botoșani: Activități preventive desfășurate de polițiștii rutieri

Publicat

foto botoșani: activități preventive desfășurate de polițiștii rutieri

Publicitate

*Activități preventive desfășurate de polițiștii rutieri*

 

La data de 1 iulie 2025, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o activitate educativ-preventivă dedicată tinerilor care se deplasează pe biciclete sau trotinete, în cadrul unei campanii de conștientizare privind siguranța rutieră.

 

Activitatea s-a adresat celor mai tineri participanți la trafic, având ca obiectiv principal formarea unui comportament rutier responsabil…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Omagierea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare la Dorohoi – o lecție de istorie și credință pentru cei mici

Publicat

omagierea sfântului voievod Ștefan cel mare la dorohoi – o

Publicitate

Protopopiatul Dorohoi, în colaborare cu Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, a organizat o activitate cultural-religioasă dedicată Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, în cadrul parteneriatului „Școala de Vară” cu Centrul „Jurjac” din Dorohoi.

Evenimentul s-a desfășurat în două etape, reunind copii, reprezentanți ai Centrului de zi „Jurjac” și ai Protopopiatului Dorohoi, într-un cadru educativ și spiritual deosebit. Prima parte a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Funcționari din Botoșani, reținuți într-un dosar privind identități false pentru mii de cetățeni străini

Publicat

funcționari din botoșani, reținuți într un dosar privind identități false pentru

Publicitate

Doi funcționari publici au fost reținuți de procurorii Parchetului General în dosarul privind obținerea de documente de identitate românești false pentru persoane din Federația Rusă, Ucraina și Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Participarea Muzeului Județean Botoșani la Expoziția itinerantă „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor în România și Republica Moldova”

Publicat

participarea muzeului județean botoșani la expoziția itinerantă „tehnici tradiționale de

Publicitate

Pe 2 iulie 2025, de la ora 12.00, la Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț are loc vernisajul expoziției itinerante „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor în România și Republica Moldova”, la care Muzeul Județean Botoșani participă cu piese valoroase din patrimoniul cultural al Muzeului de Etnografie.

Expoziția a fost inițiată de dr. Roxana Deca și de colegii de la Muzeul Olteniei Craiova, reunind, alături de piesele din arealul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe