Connect with us

EVENIMENT

2.000 de copii bolnavi salvați de la moarte. România și Italia colaborează

Publicat

rrr

Aproximativ 1.700 de intervenții au avut loc la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” din București și în centrele din Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, iar 600 de copii au fost transferați și operați la San Donato, în urma unei colaborări româno-italiene.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vizitat vineri Policlinica IRCCS San Donato, Spitalul IRCCS San Raffaele și Spitalul IRCCS Galeazzi – Sant’Ambrogio din Milano, la invitația conducerii Grupului San Donato, informează Ministerul Sănătății.

Vizita are loc la puțin timp după ce România a reînnoit acordul de cooperare în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice cu Grupul San Donato, Asociația Bambini Cardiopatici nel Mondo și Asociația Inima Copiilor din România.

Scopul colaborării româno-italiene este scăderea ratei mortalității infantile în România, cauzate de malformațiile cardiace congenitale.

 

2.000 de copii bolnavi salvați de la moarte. România și Italia colaborează: operațiile

 

Datorită acordului, au fost realizate aproximativ 1.700 de intervenții la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” din București și în centrele din Iași, Cluj Napoca și Timișoara, iar aproximativ 600 de copii au fost transferați și operați la San Donato.

De asemenea, 140 de medici, asistenți medicali și tehnicieni din România au beneficiat de pregătire profesională, dintre care 50 de persoane prin training în cadrul IRCCS Policlinico San Donato, din Italia, iar 90 de cadre medicale au fost pregătite la Spitalul “Marie Curie”, în timpul misiunilor operatorii.

În timpul vizitei din centrul de chirurgie cardiacă din Italia, ministrul Sănătății s-a întâlnit cu părinții copiilor români operați acolo. De asemenea, acesta a discutat cu unul dintre medicii români de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie”, care se află la pregătire profesională în Italia.

2.000 de copii bolnavi salvați de la moarte. România și Italia colaborează: ce spune ministrul Rafila

„Parteneriatul și colaborarea salvează vieți! Acordul de cooperare dintre Ministerul Sănătății din România și Grupul San Donato a permis salvarea vieții a peste 2.000 de copii români, care au fost tratați în clinicile din Italia și România în ultimii 9 ani. Dezvoltarea profesională a peste 140 de specialiști români în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice este de asemenea o componentă esențială a acestei colaborări, care va permite până în anul 2025 ca toate aceste tipuri de intevenții chirurgicale să se realizeze în România. Mulțumesc în mod deosebit conducerii Grupului San Donato, dr. Francesco Galli, domnului profesor Alessandro Frigiola și domnului profesor Tammam Youssef pentru sprijinul constant acordat și care are ca principală preocupare tratarea copiilor cu afecțiuni cardiovasculare grave și care permit viață mai bună pentru copiii români care au nevoie de ajutor medical”, spune Rafila.

Ministrul Sănătății și reprezentanții Grupului San Donato au discutat și despre posibilitatea de extindere a colaborării în alte specialități medicale.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Când se deschide noua creșă la Alba Iulia, în cartierul Partoș. Va avea 45-50 de locuri

Publicat

când se deschide noua creșă la alba iulia, în cartierul

Primarul Gabriel Pleșa a dat detalii, luni, despre stadiul investiției de construire a noii creșe din cartierul Partoș al municipiului Alba Iulia, pe strada Liliacului. Lucrările sunt în desfășurare.

Potrivit primarului, circa 75% dintre lucrări sunt deja executate, iar acestea ar urma să fie finalizate în totalitate până la sfârșitul lunii octombrie.

Au fost cumpărate mobilierul și celelalte dotări necesare. De asemenea, au început procedurile de selectare a…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Gest de APRECIAT! Un șofer de la CTP Cluj a ÎNAPOIAT banii pierduți unui clujean

Publicat

sofer 1 1.jpg

Un șofer de pe linia 1, Ioan Moldovan, angajat al CTP Cluj, a făcut un gest de omenie pentru care merită felicitat. Acesta a înapoiat banii pierduți de un clujean în troleibuzul său.

 

sofer 2

„Doresc sa multumesc companiei CTP și șoferului pt că a avut bunavoința de a-mi înapoia bani pierduți in autobuzul domnului șofer. Mulțumim și apreciem efortul companiei CTP CLUJ la rezolvarea cazului banilor pierduți în troleibuzul nr.1 /313 pe ruta…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Hidroelectrica și-a lansat aplicația de mobil. Cum se numește și ce funcții are

Publicat

foto: hidroelectrica și a lansat aplicația de mobil. cum se numește

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a lansat luni, 2 octombrie, aplicația de mobil „iHidro”. Aceasta este disponibilă în atât în App Store, cât și în Google Play. 

De asemenea, aplicația poate fi accesată online și pe portalul iHidro.

Aplicația permite:

  • vizualizarea unui istoric al facturilor și al plăților
  • vizualizarea de grafice intuitive despre consumul lunar de energie electrică
  • accesarea unei secțiuni pentru transmiterea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Creșterea diferențiată a salariului minim pe economie. Care sunt variantele luate în calcul. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Publicat

creșterea diferențiată a salariului minim pe economie. care sunt variantele

Premierul Marcel Ciolacu a făcut precizări despre propunerea patronatelor ca salariul minim pe economie să fie crescut diferenţiat și situația din sectoarele construcții, agricultură și industria alimentară.

Acesta spune că propunerea din partea patronatelor este ”un pic liberală”, dar este corectă.

Ciolacu a mai spus, în privinţa salariilor minime din construcţii, agricultură şi industria alimentară, că are „o singură regulă de bază” şi anume, când se va…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe