ACTUALITATE
20 de refugiați ucraineni au fost tratați în spitalele din Cluj. 15 dintre ei sunt copii
Spitalele de Boli Infecțioase, de Recuperare, de Pneumoftiziologie și Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca asigură serviciile medicale refugiaților ucraineni.
De la izbucnirea conflictului din Ucraina și până în prezent, în cele patru instituții spitalicești au fost tratate deja 20 de persoane de cetățenie ucraineană, arată reprezentanții Consiliului Județean, care are în subordine aceste unități medicale.
Dintre acestea, câte doi pacienți au beneficiat de serviciile Spitalului de Boli Infecțioase și ale Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, o persoană a primit îngrijiri la Spitalul de Recuperare și 15 pacienți au fost examinați și tratați la Spitalul de Urgență pentru Copii.
„Considerăm că e o chestiune de umanitate să fim alături de cei care trec în această perioadă prin momente extrem de dificile și să contribuim la îmbunătățirea stării lor de sănătate”, spune Alin Tișe, președintele CJ Cluj.
Principalele motive pentru care cetățenii ucraineni refugiați au apelat la serviciile celor patru unități medicale au fost infecțiile acute, fracturile post-traumatice, problemele de natură chirurgicală, cele respiratorii și ale sistemului imunitar.
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News