Connect with us

EVENIMENT

21 martie-20 aprilie – Zodia Berbec. Caracterizare, trăsături și ziua norocoasă. Personalități născute în Zodia Berbec

Publicat

horoscop zodii sursa alba24.ro

Prima dintre cele 12 zodii ale Zodiacului European sau Zodiacul Clasic Occidental, cum mai este cunoscut, Zodia Berbecului începe din 21 martie până în 20 aprilie. Opusul Berbecului este Balanţa.

A apărut ca simbol pentru prima dată în Egiptul antic. El reprezintă capul zeului Amun, considerat a fi conducătorul tuturor zeilor. Berbecul, care reprezintă şi începutul primăverii, renaşterea naturii are forţa necesară pentru aceasta, conferită de planeta Marte, sub dominaţia căreia se află.

Caracterizarea nativului Berbec

Înflăcărarea, dinamismul, rapiditatea, voinţa şi forţa de caracter sunt trăsăturile nativilor din această zodie. Cel născut în această zodie este dornic de schimbare şi provocare, este un om care priveşte viaţa ca pe o perpetuă luptă şi toţi cei din jur îi sunt concurenţi. E furios din fire, impulsiv şi agresiv, gata mereu de luptă. Născutul zodiei este înclinat să spună lucrurilor pe nume, chiar dacă asta îl face incomod şi lipsit de tact în relaţiile cu ceilalţi, potrivit www.eastrolog.ro. Trebuie să înveţe să fie echilibrat să accepte compromisul, dacă vrea sa evolueze. Are permanent nevoie de activitate, nu suportă să stea degeaba.

Datorită inteligenţei şi entuziasmului, nativul din această zodie reuşeşte să iasă din orice împrejurare cu fruntea sus. Munceşte din greu în orice situaţii şi nu îi stă în fire să se menajeze. El îşi va ajuta semenii, fiind oricând dispus să întindă o ”mână de ajutor” persoanelor care înseamnă ceva pentru el, sacrificându-şi timpul sau banii.

Marte, planeta sub dominaţia căreia se află cei născuţi în perioada zodiei, este asociată cu fierul. De aceea este indicat pentru nativi să consume alimente bogate în fier. Nativi apreciază mâncarea condimentată, dar trebuie să fie precauţi în consumarea ei. Din dieta lor nu trebuie să lipsească salata, spanacul, urzicile, broccoli, măghiranul, menta, etc.

Berbec – Compatibilitate cu celelalte zodii:

Foarte bună: Leu, Săgetător, Berbec.
Bună: Gemeni, Vărsător.
Dificilă: Balanţă, Scorpion, Fecioară.
Foarte redusă: Balanţă, Capricorn.

Bărbatul BERBEC

Bărbatul născut în această zodie este de obicei sincer şi direct, dornic întotdeauna de libertate în toate privinţele. Nu este deloc genul de bărbat care se teme să fie sincer sau să îşi exprime opiniile. Are o puternică dorinţă de a-i conduce pe ceilalţi şi energia sa pozitivă îi atrage pe cei din jurul său. Nu este genul de bărbat care să stea şi să analizeze lucrurile prea mult. Au tendinţa de a avea încredere în persoanele pe care le cunosc, în special în cele de sex feminin.

Stăpâniţi de emoţii şi pasiuni, nativii din Berbec au deseori aşteptări nerealiste în legătură cu relaţia de cuplu, pentru că percep lucrurile mai mult aşa cum şi le-ar dori decât cum sunt în realitate.

Femeia BERBEC

Femeia este dotată cu multă sensibilitate şi blândeţe şi se dovedeşte capabilă în tot ceea ce întreprinde. Este spontană, sinceră, deschisă, dar şi inocentă. Are un spirit competitiv remarcabil şi doreşte să conducă. Nativa din Berbec demonstrează creativitate, originalitate şi idealism. Se poate descurca în viaţa cotidiană şi fără ajutorul unui bărbat, dar trăieşte în primul rând pentru iubire. Este plină de iniţiativă, hotărâtă să preia conducerea, chiar şi în dragoste.

Poate fi extrem de generoasă şi îşi împarte cu dragă inimă iubirea şi tot ce are, potrivit site-ului venus.org. Poate să-şi aleagă fără probleme orice profesie. Curajul este calitatea ei evidentă. Această femeie este impulsivă, dar revine uşor la o stare afectuoasă.

Copiii BERBEC

Copiii născuţi sub semnul Berbecului sunt poznaşi, adesea tumultuoşi. Ei sunt nerăbdători în orice privinţă, de la mers până la vorbit şi vor face aceste lucruri mult mai devreme decât alţi copii. În ciuda aparentei lor răceli şi insensibilităţi, ei suferă dacă părinţii nu-şi găsesc timp şi pentru ei. Au nevoie de afecţiune şi, dacă nu o cer niciodată, este pentru că se ascund în spatele unei carapace de indiferenţă.

Încrederea înnăscută şi abilităţile naturale de a conduce pot călăuzi copilul pe drumul succesului în numeroase domenii. Copiii vor aprecia întotdeauna onestitatea şi spiritul tânăr a celor din jur, potrivit site-ului copilul.ro.

Personalități născute în Zodia BERBEC

Personalităţi din România născute în Zodia Berbec: Mircea Vintilă, Ana Blandiana, Gică Petrescu, Ştefan Tapalagă, Elvira Deatcu, Liviu Hodor, Floarea Calotă, Dan Bittman, Éva Kiss, Alexandru Papadopol, Cornel Constantiniu, Mircea Ştefan Daneliuc, Aurel Tămaş, Gil Dobrică, Angela Ciochină, Fănuş Neagu, Gheorghe Zamfir, Emil Cioran.

Personalităţi de pe mapamond născute în Zodia Berbec: Ugo Tognazzi, Aretha Franklin, Sir Elton John, Michael York, Aristide Briand, Christopher Lambert, Michel Hazanavicius, Joseph Haydn, Antoine François Prevost, Charles Fourier, Omar Sharif, Joseph Pulitzer, Leonardo da Vinci, Louie Anderson, Quentin Tarantino, Carl Wilhelm Siemens, Bette Davis, Diana Ross, Milan Kundera.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO Lumina soarelui, motivul de fericire al Ioanei Palcău, femeia de 104 ani din Alba Iulia: ”Dumnezeu mi-a dat Raiul pe Pământ”

Publicat

video lumina soarelui, motivul de fericire al ioanei palcău, femeia

Îmbrăcată în haine tradiționale, pe un fotoliu din casă, cu zâmbetul pe buze, o femeie, își aduce aminte de copilărie. Este Ioana Palăcu are 104 ani și locuiește în Alba Iulia alături de familie.

Găsește fericirea și bucuria în lucruri simple: în lumina soarelui, pe care o vede pe geam, în fiecare dimineață. 

 Cu zâmbetul pe buze a vorbit despre viața la Meteș, localitate din care se trage și despre fericirile pe care le-a avut în viață. 

De perioada în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Purificarea prin rouă și prin apă de Sângeorz. Obiceiuri din satele Clujului

Publicat

sfantul gheorghe11.jpg

Purificarea prin rouă și prin apă de Sângeorz era un obicei întâlnit la sate, și nu doar în Cluj sau în Transilvania, ci în tot spațiul românesc.

Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, sau Sângeorzul cum este numită în calendarul popular, era marcată în vechime în lumea satului prin diverse rituri, practici și gesturi, care aveau menirea să asigure protecția oamenilor, a casei, a animalelor, dar și rodul pământului.

Purificarea prin rouă și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dezastrul provocat de droguri, prezentat elevilor de liceu din Teiuș: Discuție dură cu Sergiu Ilieș, fost consumator de heroină

Publicat

dezastrul provocat de droguri, prezentat elevilor de liceu din teiuș:

Liceenii din Teiuș au avut ocazia să asculte povestiri cutremurătoare ale unor oameni care au trăit infernul drogurilor. Evenimentul a avut loc în cadrul ”Săptămâna altfel”.

În cadrul evenimentului, organizat la Casa de Cultură a orașului Teiuș, tinerii au avut ocazia să vadă cum legea îi pedepsește pe cei care propagă acest fenomen, dar și să afle mai multe de la oamenii în uniformă, care au copii și sunt preocupați de viitorul lor.

În cadrul ,,Săptămânii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Srilankezii din Alba Iulia pregătesc o petrecere cu mâncare, muzică și jocuri, din Sri Lanka, pe malul Ampoiului

Publicat

video: srilankezii din alba iulia pregătesc o petrecere cu mâncare,

Pe malul Ampoiului, în jur de 20 de srilankezi s-au adunat pentru a vedea locul unde vor organiza o petrecere în weekendul următor. Este vorba despre comunitatea de srilankezi din Alba Iulia, care pregătește o petrecere pentru ei, dar și pentru locuitorii din oraș. 

Am stat de cu Lakmal și Emil, doi dintre srilankezii din Alba. Sunt veniți în România, relativ recent, însă, au vrut să vorbeasccă în fața camerei în română.

Un gest de respect pentru comunitate, așa l-au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe