EVENIMENT
22 de migranţi din cinci ţări, descoperiţi ascunşi în trei camioane la graniţa cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră arădeni şi bihoreni au descoperit, în ultimele 24 de ore, 22 de migranţi din Afganistan, Siria, Liban, Turcia şi Irak, care au încercat să iasă din ţară ascunşi în trei camioane.
În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II a fost verificat un TIR condus de un român în vârstă de 34 de ani, iar în partea din faţă a remorcii a fost descoperit un loc special amenajat, în care erau ascunse şapte persoane.
Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Poliţia de Frontieră Arad, migranţii găsiţi sunt din Irak şi au vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani.
De asemenea, poliţiştii de frontieră au stabilit că şoferul automarfarului avea dreptul de a conduce suspendat, se precizează în comunicat.
În acelaşi punct de frontieră, într-un alt TIR condus de un român, au fost descoperiţi cinci migranţi turci şi irakieni.
În PTF Borş II, a fost verificat un camion înmatriculat în Polonia, la volanul căruia se afla un bărbat din Belarus. Şoferul transporta cablaje pentru o societate din Finlanda.
„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, în urma căruia au descoperit, ascunse în partea din faţă a compartimentului marfă, zece persoane, cetăţeni afgani, sirieni şi libanezi, având vârste cuprinse între 15 şi 32 de ani, solicitanţi de azil în România”, se arată în acelaşi comunicat.
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru a stabili dacă şoferii sunt implicaţi în trafic de migranţi.
AGERPRES

Nicolae Maniu, unul dintre cei mai cunoscuți artiști plastici contemporani, împlinește astăzi 81 de ani.
Pictorul s-a născut la Turda, în anul 1944.
Pictorul Nicolae Maniu a expus în galerii din Europa și SUA
Nicolae Maniu este recunoscut pentru stilul său suprarealist, care combină influențe clasice cu elemente moderne. În 1983 s-a stabilit la Köln, în Germania, iar în 1993, la Paris, în Franța. În prezent, locuiește în Cluj-Napoca.
Nicolae Maniu a…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
„Trepte spre lumină”: Expoziție de icoane a „Tezaurului uman viu” Florin Nicolae Poenariu, în Săptămâna Mare, la Sebeș

Vernisajul expoziției „Trepte spre lumină” a iconarului Florin Nicolae Poenariu va avea loc marți, 15 aprilie, începând cu ora 16:00, în spațiul expozițional al Primăriei municipiului Sebeș.
Locuitor al satului Laz, pictorul este un descendent al Poienarilor, cunoscuta familie de iconari care, de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, a activat neîntrerupt, numeroase generații de zugravi, realizând icoane și cruci care au ocupat un loc de cinste atât în biserici, cât și în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Deputatul Remus Lăpușan (PSD Cluj), după ce Guvernul a aprobat centura: Poarta noastră spre dezvoltare și civilizație

Deputatul PSD de Cluj, Remus Lăpușan, salută aprobarea de cărtre Guvern a tronsonului 2 al centurii metropolitane, centura Florești–Apahida, despre care a spus că este un vis devenit realitate.
”Ieri, Guvernul a aprobat proiectul de investiții de 9,3 miliarde lei pentru construirea acestei rute ocolitoare.
Mulțumesc miniștrilor PSD pentru susținere și implicare!
Cei 42 de km de centură sunt poarta noastră spre dezvoltare, spre civilizație, spre un județ mai…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
11 aprilie: Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica. A fost o personalitate importantă a Bisericii Ortodoxe Române

11 aprilie: Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica este sărbătorit de Biserica Ortodoxă la această dată.
Calinic de la Cernica s-a născut pe 7 octombrie 1787 în București, primind la botez numele de Constantin.
La vârsta de 20 de ani, a intrat ca frate în Mănăstirea Cernica, iar pe 12 noiembrie 1808 a fost tuns în monahism sub numele de Calinic.
După doar o lună, a fost hirotonit ierodiacon, potrivit Creștin Ortodox.
În 1813, în timpul unei epidemii de ciumă care a…
Citește mai mult pe Alba24.ro