Connect with us

EVENIMENT

24 de cadre medicale din mai multe secții ale Spitalului de Urgență din Focşani, diagnosticate pozitiv cu COVID-19

Publicatspital

Un număr de 24 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) “Sf. Pantelimon” Focşani au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, a declarat, joi, noul manager al unităţii medicale, colonelul doctor Alexandru Keresztes.

“Avem 24 de angajaţi ai spitalului diagnosticaţi pozitiv cu COVID-19. Este vorba de 13 asistenţi medicali, doi medici, şapte infirmiere, un brancardier şi un angajat din sectorul de suport. Sunt nouă din Secţia de Cardiologie, trei Nefrologie, trei Interne, unul Radiologie, doi Chirurgie, unul UPU, unul din Compartimentul pentru Prevenirea Infecţiilor Asociate Actului Medical, unul Psihiatrie, unul Bloc Operator şi unul Infecţioase.

La momentul acesta 16 persoane sunt în autoizolare, din care 14 în urma închiderii secţiei de Nefrologie şi două au fost confirmate pozitiv.

Numărul de pacienţi decedaţi COVID a fost unul, în secţia de Terapie Intensivă. Secţia de Cardiologie şi-a reluat activitatea, iar personalul confirmat este internat în secţia de boli Infecţioase”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Alexandru Keresztes.

Numit la începutul săptămânii la conducerea SJU Focşani, colonelul Alexandru Keresztes şi echipa sa au luat deja măsuri pentru eficientizarea activităţii medicale în spital, obiectivele principale fiind acelea de a asigura protecţia cadrelor medicale şi a oferi servicii medicale în condiţii de maximă siguranţă.

“Prezenţa noastră, la acest moment, este grevată de două obiective. Ne axăm în principal pe un obiectiv prioritar, protejarea personalului angajat al spitalului, având în vedere că avem 24 de persoane din rândul personalului angajat, care sunt COVID pozitiv.

În acest sens, am cerut convocarea de urgenţă a Consiliului Medical în care şefii de secţii, responsabili pentru organizarea şi conducerea activităţilor, să ne prezinte de urgenţă un necesar în ceea ce priveşte numărul de materiale, echipamente de protecţie, astfel încât să cunoaştem situaţia reală.

Ne-am informat asupra stocurilor existente, asupra comenzilor care sunt în derulare. În cursul zilei de ieri, am luat legătura cu Unifarm şi sunt în drum spre Focşani doi paleţi cu câteva mii de echipamente medicale de protecţie, constând în măşti, combinezoane, mănuşi, ochelari de protecţie, astfel încât personalul medical să beneficieze de protecţia necesară pentru următoarele 30, chiar 45 de zile, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

Trebuie să ne luăm toate măsurile de protecţie, în primul rând pentru personalul medical şi personalul de suport al spitalului. După aceea, să putem asigura în condiţii de maximă securitate serviciile medicale pe care le furnizează SJU Focşani, la această oră”, a spus managerul.

Printre măsurile deja implementate în spital se numără amenajarea unui perimetru de securitate în jurul Spitalului, deschiderea unei noi secţii de ATI, precum şi instruirea cadrelor medicale în ceea ce priveşte folosirea corectă a echipamentelor de protecţie.

“Deja avem misiune de pază şi protecţie publică, astfel încât accesul să se facă controlat. Ne dorim triajul epidemiologic, la acest moment, atât al personalului medical, la intrarea şi la ieşirea din turele din graficele de lucru, cât şi pentru toţi pacienţii, în zona de triaj.

Am luat măsuri şi încercăm să identificăm, la etajul III al spitalului, un spaţiu în care vom înfiinţa o secţie de ATI COVID pentru că un pacient care se adresează spitalului este un pacient cu suspiciune.

Dacă el nu este testat, trebuie să ajungă într-o zonă intermediară şi până la sosirea testului, pacientul rămâne într-o zonă de aşteptare, urmând ca mai apoi, dacă este COVID pozitiv, să ajungă în sectorul cu această destinaţie şi să primească cele mai bune îngrijiri medicale. (…)

Noi suntem aici în sprijinul colegilor noştri de la Focşani.

Am venit alături de colegii noştri să punem umărul pentru a consolida procedurile, pentru a le implementa şi pentru a învăţa împreună ce avem de făcut pentru a trece mai uşor peste această perioadă.

Dacă preşedintele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a spus ‘Testaţi, testaţi, testaţi!’, eu am adăugat ‘Îmbrăcaţi-vă, dezbrăcaţi-vă, îmbrăcaţi-vă, dezbrăcaţi-vă, şi iar îmbrăcaţi-vă, dezbrăcaţi-vă!’. În perioada următoare se vor desfăşura antrenamente cu personalul (…) şi mai apoi ateliere de lucru ca acest mod de a ne îmbrăca şi dezbrăca echipamentul, în prezenţa unui pacient cu COVID pozitiv, să ne permită, în primul rând, protejarea personalului”, a precizat Alexandru Keresztes.

Managerul SJU Focşani nu a exclus posibilitatea ca spitalul să facă noi angajări în perioada următoare, mai ale că unitatea medicală are aproximativ 1.700 de angajaţi, din care circa 1.300 de cadre medicale, pentru un total de 728 de paturi.

“Am solicitat Consiliului Medical să identifice şi nevoia de personal, mai ales că legislaţia prevede posibilitatea încheierii unor contracte pe o perioadă determinată de şase luni.

În situaţia în care acele posturi care vor fi scoase pentru ocupare nu vor avea adresabilitate, avem în vedere şi alte măsuri.

Am primit asigurările ministrului Sănătăţii şi ale ministrului Apărării Naţionale ca în urma unor solicitări obiective să se ia toate măsurile pentru suplimentarea categoriilor de personal necesare”, a mai spus managerul Alexandru Keresztes.

Spitalul Judeţean a fost pus, luni, sub management militar, cu ocazia vizitei ministrului Nelu Tătaru la Focşani, după ce fostul manager, Constantin Mândrilă, a fost testat pozitiv la COVID-19.

Din echipa de conducere mai fac parte, alături de colonelul Alexandru Keresztes, doctorul Bianca Andoni de la Spitalul Militar Focşani pe post de director medical, locotenent – colonelul Andrei Ciprian Vulpe – ofiţer de logistică şi locotenent-colonelul Adrian Ceauşu – ofiţer de stat major. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Furnizarea apei calde, sistată sau deficitară în peste 700 de imobile din Capitală

Publicat

Apa, robinet

Furnizarea apei calde a fost oprită sau se realizează în mod deficitar în peste 700 de imobile din Capitală, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica.

În Sectorul 1, în zona str. Puţu lui Zamfir, în urma unei avarii la reţeaua primară, furnizarea apei calde este oprită până în jurul orei 18.00. În zona str. Dr. Felix, str. Clucerului, până în jurul orei 20.00 furnizarea agentului termic va fi deficitară, din cauza parametrilor insuficienţi pentru furnizarea apei calde de consum.

În Sectorul 3, o serie de lucrări la au dus la oprirea agentului termic în zonele Şos. Mihai Bravu, str. Constantin Brâncuşi, Bd. Basarabiei, str. Gheorghe Pătraşcu, str. Câmpia Libertăţii. Problemele urmează să fie soluţionate, în funcţie de zonă, în cursul zilei de marţi sau până miercuri, în jurul orei 12.30.

În Sectorul 4, furnizarea agentului termic este deficitară din cauza parametrilor insuficienţi din reţeaua primară. Sunt afectate zone precum str. Şerban Vodă, Şos. Giurgiului, Bd. Constantin Brâncoveanu, str. Almaşul Mare. Sistemul urmează să fie repus în funcţiune în cursul acestei seri sau în noaptea de marţi spre miercuri.

În Sectorul 5, în aproximativ 500 de blocuri furnizarea apei calde se realizează sub parametri sau este oprită, cauzele fiind multiple: o avarie la reţeaua primară în cazul unui tronson din Calea Rahovei, parametri insuficienţi pentru furnizarea apei calde de consum, avarii la punctele termice de pe Şos. Alexandriei, str. Sebastian, str. Elev Popovici, Şos. Panduri, str. Căpitan Gârbei Ion, Al. Craioviţa, str. Col. Marinescu, str. Panduri, str. Petre Ispirescu, str. 13 Septembrie, str. Sirenelor, str. Teiuş, str. Tudor Vladimirescu, str. Drumul Sării, str. Lacul Plopului, str. Botorani, str. Ileana Cosânzeana.

Problemele ar urma să fie soluţionate, în funcţie de zonă, în cursul zilei de marţi sau, cel mai târziu, până miercuri, în jurul orei 17.00.

În sectorul 6, în urma unor avarii, apa caldă va fi oprită până miercuri la ora 8.00, pentru blocuri din zona Bd. 1 Mai, str. Bozieni, Al. Compozitorilor, Bd. Ghencea.

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Un minor a fost transportat la spital după ce s-a electrocutat la firele de înaltă tensiune, în Prahova

Publicat

Arhivă Foto

Un minor a fost transportat la spital, marți după-amiază, după ce s-a electrocutat la firele de înaltă tensiune, într-o localitate din Prahova.

UPDATE: Victima are 13 ani.

UPDATE 2: Minorul a suferit arsuri de gradul 1 și 2 și 3 pe 60% din suprafața corpului.

Potrivit ISU Prahova, pompierii asigură măsurile specifice după ce o persoană a fost electrocutată de firele de înaltă tensiune în localitatea Tătărani, zona cariera – la baltă.

Victima, un minor, a fost transportată în stare de conștiență la spital de către echipajul SAJ.

Conform sursei citate, minorul  era la pescuit împreună cu alte persoane care l au urcat în mașină și s-au întâlnit cu ambulanța pe drum.

La fața locului au fost mobilizate un echipaj de stingere și unul de descarcerare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Traficul îngreunat pe Autostrada A1 București-Pitești și pe Centura Capitalei

Publicat

Arhivă Foto

Este aglomerație, marți după-amiază, pe Autostrada A1 București-Pitești, pe sensul către capitală, dar și pe Centura Capitalei. Pe alte două drumuri naționale aflate în apropiere de capitală, traficul este aglomerat din cauza unor lucrări la partea carosabilă.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că se circulă în condiții de aglomerație pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 București-Pitești, formându-se coloană de autovehicule de la kilometrul 15, comuna Ciorogârla, județul Ilfov, până în municipiul București.

Din cauza lucrărilor ce se efectuează la partea carosabilă și a valorilor de trafic ridicate, se circulă în condiții de aglomerație pe sensul de intrare în Capitală al DN 1A, în zona localității Mogoșoaia, dar și pe DN 7 (intersecție cu DNCB), în apropierea localității Chitila.

Valori crescute de trafic se înregistrează și în partea nord-vest a Centurii Capitalei, între localitățile Otopeni și Bragadiru.

Potrivit sursei citate, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Impact între două autoturisme pe Autostrada A1 Sibiu – Deva. Trafic îngreunat

Publicat

arhiva foto

Traficul este îngreunat, marți după-amiază, după ce două autoturisme s-au ciocnit pe Autostrada A1 Sibiu. Deva.

Potrivit IPJ Sibiu, accidentul s-a produs pe A1, la km. 247+600, calea 1, Sibiu – Deva.

Două autoturisme s-au ciocnit, din primele informații posibil pe fondul neasigurării la schimbarea benzii de deplasare.

În urma evenimentului rutier, banda 2 a fost blocată total, iar banda 1 parțial. Autoturismele circulă pe banda de urgență.

Nu au fost persoane rănite.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate