Connect with us

EVENIMENT

24 de porci dintr-o gospodărie din județul Botoșani, ucişi după ce s-a stabilit că au pestă porcină africană

PublicatAutorităţile sanitar-veterinare din Botoşani au dispus, marţi, uciderea tuturor celor 24 de porci dintr-o gospodărie din localitatea Pădureni din comuna Coşula după confirmarea virusului pestei porcine africane (PPA), se arată într-un comunicat de presă transmis de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

Potrivit sursei citate, confirmarea prezenţei PPA a fost făcută de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, pe baza probelor prelevate de la animale.

“În data de 8 februarie 2021 a fost confirmată prezenţa virusului PPA la un număr de 6 capete porcine domestice, conform Buletinului de Analiză emis de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti. În urma confirmării diagnosticului, serviciile veterinare au intervenit de urgenţă. Gospodăria afectată a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, produselor, subproduselor şi mijloacelor de transport. De asemenea s-a procedat în data de 9 februarie 2021, la uciderea tuturor porcinelor din focar (24 capete), dezinfecţia exploataţiei/ utilajelor/ echipamentelor şi la ecarisarea cadavrelor prin îngropare şi ardere într-o locaţie stabilită de Primăria Coşula”, se precizează în comunicatul DSVSA.

Oficialii DSVSA susţin, de asemenea, că toate animalele ucise, care erau crotaliate, au fost evaluate de o comisie constituită printr-un ordin al prefectului, urmând ca proprietarul să fie despăgubit la valoarea de piaţă a acestora.

Ei subliniază că ancheta epidemiologică în acest caz este în desfăşurare. AGERPRES


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Gorj: Inspector DSP cu COVID-19, mort după un transfer cu o ambulanţă în care s-a oprit ventilatorul

Publicat

Un salariat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, bolnav de COVID-19, a murit, sâmbătă seara, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, după ce a fost preluat de la Spitalul Târgu Cărbuneşti cu o ambulanţă, pentru a fi transferat la o unitate medicală din Bucureşti, însă pe drum o siguranţă a tabloului electric al salvării a cedat, ventilatorul nemaifuncţionând.

“Pacientul respectiv era internat la Spitalul Târgu Cărbuneşti în stare destul de gravă. A fost solicitată ambulanţa pentru transferul dumnealui la Spitalul Universitar Bucureşti, la 15,02 maşina a plecat către spital pentru preluarea pacientului, a fost luat pe ventilator, pentru că avea nevoie de oxigen. La intrarea în Râmnicu Vâlcea, una din siguranţele din tabloul electric al ambulanţei a cedat şi ventilatorul nu a mai funcţionat. Echipajul a trecut pe ventilare manuală pe balon şi a luat hotărârea de a intra în UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea. La 17,30, pacientul a fost predat în UPU Râmnicu Vâlcea, a fost stabilizat, dar ulterior, din cauza stării de sănătate foarte grave, starea de sănătate a început să se deterioreze, la ora 20,00, deci după două ore şi jumătate de la predarea în UPU, la ora 20,00 acesta a intrat în stop cardiorespirator şi a murit”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Constantin Mitroi.

Constantin Mitroi a anunţat că se vor efectua verificări în acest caz.

Adrian-Virgil Dobrin, în vârstă de 48 de ani, era inspector şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj şi era internat cu COVID-19 la Spitalul Târgu Cărbuneşti de la începutul lunii martie. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident cu un motociclist în Bistrița

Publicat

Accident, duminică, în care a fost implicat un motociclist în Bistrița.

ISU a anunțat deocamdată doar că un motociclist are nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier ce a avut loc în urma cu puțin timp în cartier Viișoara, municipiul Bistrița.

Știre în curs de actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Coliziune puternică între două autovehicule în județul Buzău. Trei persoane rănite

Publicat

Un accident rutier a avut loc duminică în județul Buzău. Trei persoane au fost rănite după impactul dintre două autovehicule.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN2 (E85) Buzău – Râmnicu Sărat, la kilometrul 140, pe raza localității Oreavu, județul Buzău, a avut loc o coliziune între două autoturisme.

Potrivit primelor date, în urma impactului, trei persoane au fost rănite.

Circulația rutieră este întreruptă pe ambele sensuri.

Citește mai departe

EVENIMENT

Coliziune frontală între două autoturisme în județul Sibiu. Două victime

Publicat

Două persoane au fost rănite duminică în urma unui accient rutier produs în Hula Bradului, județul Sibiu. Două autoturisme s-au ciocnit.

Accidentul s-a produs pe DN 1, în Hula Bradului. Două autoturisme s-au ciocnit frontal.

Ambii Șoferi au fost transportați la spital, conștienți.

Trafic este îngreunat. Polițiștii rutieri sunt la fața locului și fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Citește mai departe