Connect with us

EVENIMENT

27.000 euro. Şpaga unui poliţist din București ca să intervină în dosare sau să divulge informaţii

Publicat

dna 120319 e1560342138919 590x354

Un polițist în București a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, acuzat că a cerut șpagă 27.000 de euro ca să intervină în dosare sau să divulge informaţii.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Andrei Iulian Stancu, la data faptelor polițist în București, pentru luare de mită (2 infracțiuni), trafic de influență (3 infracțiuni), permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității și dare de mită.

În perioada februarie – aprilie 2022, polițistul ar fi pretins și primit mai multe foloase necuvenite pentru sine și pentru alții, de la persoane vizate în dosare penale pe care le avea în lucru, în schimbul promisiunilor că va conduce anchetele spre un rezultat favorabil acestora, informează într-un comunicat DNA.

 

27.000 euro. Şpaga unui poliţist din București ca să intervină în dosare sau să divulge informaţii: ar fi pretins și primit suma de 27.000 de euro

 

Concret, Stancu ar pretins și primit suma de 27.000 de euro (din care 20.000 euro pentru sine) de la un om de afaceri, în schimbul soluționării favorabile a unui dosar penal care îl viza pe acesta și firma acestuia, polițistul angajându-se să întocmească un referat cu propunere de clasare a cauzei.

Polițistul ar fi dat asigurări că diferența de bani ar fi urmat să ajungă la un procuror, pe lângă care ofițerul ar fi urmat să intervină pentru soluționarea favorabilă a dosarului.

De asemenea, Stancu este bănuit că a pretins de la doi reprezentanți ai unor unități sanitare foloase necuvenite pentru un om de afaceri, constând în atribuirea, către societățile reprezentate sau controlate de acesta din urmă, de contracte de achiziție. În schimb, ofițerul s-ar fi angajat să intervină pe lângă un procuror și alți polițiști astfel încât cei doi reprezentanți ai unităților sanitare să nu fie trași la răspundere. Ca recompensă, Stancu ar fi acceptat oferta omului de afaceri de a primi un procentaj din contractele unităților sanitare, după momentul atribuirii.

27.000 euro. Şpaga unui poliţist din București ca să intervină în dosare sau să divulge informaţii: i-ar fi promis unui alt polițist că va fi recompensat

La solicitarea aceluiași om de afaceri, Stancu i-ar fi promis unui alt polițist care avea în lucru o anchetă penală în care omul de afaceri era parte vătămată că va fi recompensat cu un anumit procent din valoarea prejudiciului care avea să fie recuperat (110.000 de euro), în situația în care va soluționa mai repede dosarul penal.

Într-un context separat, polițistul ar fi permis unei persoane ce urma să fie audiată ca martor într-un dosar penal să aibă acces la activitățile de cercetare penală ce urmau a fi desfășurate și, totodată, i-ar fi furnizat date din anchetă. În schimb, ar fi solicitat persoanei respective să facă demersuri în legatură cu un post pe care îl viza.

S-au dispus măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Târgul de cArte Alba Transilvana, 10-12 mai 2024, la Alba Iulia. Lansări de carte, concerte, expoziții, conferințe. PROGRAM

Publicat

târgul de carte alba transilvana, 10 12 mai 2024, la alba

Târgul de cArte Alba Transilvana, ediția 2024, se va desfășura la Alba Iulia, în perioada 10-12 mai. Vor fi trei zile cu 58 de lansări de carte, concerte, recitaluri, expoziții, conferințe.

Sunt organizate peste 70 de standuri expoziționale de carte din domenii precum: beletristică, dezvoltare personală, business, spiritualitate, hobby, cărți pentru copii sau volume de specialitate.

A 15-a ediție a Târgului de cArte Alba Transilvana se va desfășura pe esplanada Muzeului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șase străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie și comunicații. Precizările primarului Rotar

Publicat

Șase străzi din blaj vor beneficia de relocarea în subteran

Șase străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații. Este vorba despre străzile Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.

„O nouă veste bună! Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv, telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce faci dacă ai vândut mașina, dar primești amendă pentru lipsa rovinietei sau peajului

Publicat

masina.jpg

Ai vândut mașina, dar primești amendă pentru lipsa rovinietei sau peajului. Sunt câteva lucrui pe care le puteți face pentru a scăpa de astfel de neplăcere.

În situația în care ați primit un proces-verbal pentru lipsa rovinietei sau peajului după înstrăinarea vehiculului, acest lucru se datorează faptului că nou proprietar nu a efectuat transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculului în termenul prevăzut de lege.

Ce faci dacă ai vândut mașina, dar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi de peste 40.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți șoferi au fost verificați

Publicat

amenzi de peste 15.000 de lei și permise reținute în

Polițiștii și jandarmii din Alba au aplicat, în ultimele 24 de ore, amenzi de peste 40.000 de lei. Au fost testați, pentru alcool sau droguri la volan, 60 de șoferi.

În cadrul activităților desfășurate în 22 aprilie, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 352 de persoane și au fost verificate 194 de autovehicule.

Au fost constatate 112 abateri de natură contravențională. Majoritatea au fost la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

În total,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe