Connect with us

EVENIMENT

27 de angajați ai unei firme din județul Alba, confirmați cu COVID-19

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba a anunțat, duminică, apariția unui focar de coronavirus la o firmă din județ unde au fost depistați 27 de angajați infectați, potrivit Alba24.

Este vorba despre persoane domiciliate în mai multe localități din județ.

”DSP Alba a demarat ca de fiecare dată 2 anchete (una epidemiologică și una a inspectorilor sanitari) asa cum prevede legislația în vigoare. Primele măsuri luate de DSP au constat în transportul celor pozitivi la spitalele de specialitate, izolarea contacților direcți și suspendarea temporară a activității operatorului economic până la finalizarea anchetelor și pana la efectuarea operațiunilor de igienizare generală și dezinfecție în unitate.

Operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare, totodată specialiștii epidemiologi au stabilit ca principala cauza a infectărilor nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens.

În cadrul unității au fost testați ieri 64 de angajați, urmând ca astăzi sa fie efectuate alte peste 200 de teste COVID-19.

DSP Alba continuă să întreprindă măsuri specifice de identificare a cazurilor pozitive COVID-19 și a eventualelor focare, limitarea extinderii precum și de testare a populației conform atribuțiilor și normelor legale în vigoare.

Rugam populația să evite panica, specialiștii iau ca de fiecare dată măsuri ferme și imediate având ca scop protejarea sănătății publice”, a transmis DSP Alba.

Potrivit surselor Alba24, firma are sediul în Sebeș.

Sursa: alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Reguli pentru alegeri în România și țările UE. Cum arată sistemul de vot pentru Parlamentul European și care sunt diferențele

Publicat

reguli pentru alegeri în românia și țările ue. cum arată

Reguli pentru alegeri în România și țările UE: Sistemul de vot pentru pentru alegerea Parlamentului European este reglementat atât de legislaţia europeană, care defineşte normele comune pentru toate statele membre, cât şi de dispoziţii naţionale specifice. 

Acestea variază de la un stat membru la altul, conform https://www.europarl.europa.eu/.

Regulile comune stabilesc principiul reprezentării proporţionale, norme privind pragurile şi anumite incompatibilităţi cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Expoziție de artă din provincia chineză Shandong la Cluj-Napoca. Programul include o demonstrație de arte marțiale chinezesti

Publicat

shandong 1 1000x600.jpeg

O expoziție de artă din provincia chineză Shandong, intitulată ”Civilizația fluviului Galben îmbrățișează cultura română” va avea vernisajul duminică, 12 mai, ora 12, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj-Napoca. 

În deschidere, va avea loc un program oferit de studenții Institutului Confucius din cadrul Universității ”Babeş-Bolyai” (UBB), muzică tradițională chineză – instrument Guzheng, dans tradițional chinez și o demonstrație de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Cum va fi amenajată o zonă din centrul municipiului Alba Iulia. Parcare, stații de autobuz, piste de biciclete

Publicat

foto: cum va fi amenajată o zonă din centrul municipiului

Primăria Alba Iulia pregătește reconfigurarea zonei centrale în care se află parcarea neamenajată din Piața Consiliul Europei. Aceasta a servit, un timp, ca locație pentru piață, în perioada în care spațiul acesteia era modernizat. Apoi a rămas ”în așteptare”, pentru modernizare.

Proiectul se numește ”Revitalizare Piața Consiliul Europei prin reconfigurare spațiu public, amplasare stații transport public, amenajare parcaje la sol, pantații de aliniament și spații…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Înflorirea lalelelor a adus un RECORD de vizitatori la Grădina Botanică a UBB Cluj-Napoca

Publicat

lalele 12 1000x600.jpg

Înflorirea lalelelor a adus un record de vizitatori la Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Astfel, în luna aprilie 2024, Grădina Botanică „Alexandru Borza” a întâmpinat aproape 57.000 de vizitatori, stabilind un record de aflux pentru această lună de primăvară, când colecția de plante bulboase este în plină înflorire.

lalele narcise gradina botanica (5)lalele narcise gradina botanica (5)

FOTO. Înflorirea lalelelor a adus un RECORD de vizitatori la Grădina Botanică a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe