EVENIMENT
28 de percheziţii la administratorii unor firme de construcţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor

Peste 100 de poliţişti ai DGPMB, precum şi procurori ai Parchetului Tribunalului Bucureşti efectuează 28 de percheziţii, marţi dimineaţă, mai multe persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor prin intermediul unor firme de construcţii urmând să fie duse la audieri.
„La data de 29 septembrie, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 din cadrul Poliţiei Capitalei pun în aplicare 28 mandate de percheziţie domiciliară în municipiului Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Dâmboviţa şi Ialomiţa într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, marţi, AGERPRES.
Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2016, administratorii unor firme ce activează, în principal, în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţie, ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ 4.100.000 lei de la firme cu comportament de tip „fantomă”.
Totodată, persoanele bănuite ar fi transferat suma de aproximativ 4.500.000 lei din contul firmelor „fantomă” în contul unor firme din Turcia.
„Prejudiciul estimat este de aproximativ 1.200.000 lei reprezentând TVA şi impozit pe profit, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.500.000 lei”, arată sursa citată.
Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de suportul poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie din judeţele Ialomiţa, Giurgiu, Dâmboviţa şi Buzău. AGERPRES
EVENIMENT
Tarife mai mari pentru ridicarea mașinilor și trotinetelor parcate neregulamentar la Cluj-Napoca

Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca va încasa mai mulți bani pentru ridicarea mașinilor și trotinetelor parcate neregulamentar.
Consilierii locali vor dezbate, în ședința de luni, 7 aprilie, un proiect de hotărâre privind majorarea tarifelor pentru ridicarea, transportul și depozitarea vehiculelor staționate neregulamentar, a vehiculelor fără stăpân sau abandonate, cât și a trotinetelor electrice staționate neregulamentar pe domeniul public al…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Horoscop de weekend: 5-6 aprilie 2025. Conectare emoțională și spirituală, creativitate și claritate în relațiile personale

Horoscop de weekend: 5-6 aprilie 2025. Astrele spun că va fi un weekend pentru conectare emoțională și spirituală.
Sâmbătă favorizează momentele de visare și creativitate, iar duminică aduce claritate în relațiile personale importante.
Berbec (21 martie – 19 aprilie)
Weekend-ul aduce oportunități neașteptate în sfera relațiilor. Sâmbătă este ideală pentru întâlniri spontane, iar duminică vă regăsiți energia pentru proiecte personale. Fiți deschiși la schimbări…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
AVERTIZARE METEO. Cod galben la Cluj: Ploi, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină

Administrația Națională de Meteorologie anunță un cod galben în județul Cluj în perioada 5 aprilie, ora 10 – 7 aprilie, ora 18, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică, precipitații mixte, cantități de apă însemnate, intensificări ale vântului, răcire accentuată, brumă și îngheț la sol.
Vor fi precipitații ce vor avea mai ales caracter de aversă și vor acumula local cantități de apă de 10…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp.
Sâmbătă vor fi…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
„Între pite”, în satul clujean Ceaba. Din ce făceau strămoșii pâine, când nu mai aveau nici făină de grâu, nici de porumb

În satul Ceaba din județul Cluj, una dintre cele mai grele perioade era cunoscută sub numele de „între pite”, ce desemna perioada dintre seceriș și treierat. În acest interval, gospodarii trăiau cu ce aveau la îndemână.
În „vremea dintre pite”, oamenii nu mai aveau făină nici de grâu, nici de porumb, așa că mergeau în holde, secerau câțiva snopi de grâu, îi îmblăteau cu bâta pe un lipideu mare și duceau sacii cu greu, în spate, la moara din Batin…
Citește mai mult pe Cluj24.ro