Connect with us

EVENIMENT

Numărul familiilor cu atestat de adoptator a crescut cu 37% în primul trimestru al acestui an

Publicatcopil

Numărul familiilor care au obţinut atestat pentru adopţia de copii a crescut cu 37% în primul trimestru al anului curent, ajungând la 3.087 de familii, în creştere de la numărul de aproximativ 2.000 de familii cu atestat de adoptator înregistrate în primele trimestre ale ultimilor ani, a transmis, marţi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, pe Facebook.

“Dacă în ultimii ani numărul familiilor atestate s-a menţinut la aproximativ 2.000, în primul trimestru al acestui an, pentru prima dată, numărul lor a crescut cu 30% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, ajungând la 3.087. Concomitent, numărul copiilor declaraţi adoptabili a crescut cu 35% faţă de media anilor precedenţi, ajungând astăzi la 4.249”, a menţionat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a făcut aceste declaraţii la scurt timp după participarea la o dezbatere pe tema adopţiei, organizată cu ocazia Zilei Naţionale pentru Adopţie.

În acest an există mult mai multe familii gata să adopte copii

“Avem tot mai mulţi copii care pot şi trebuie să iasă din sistemul de protecţie şi avem tot mai multe familii care îşi doresc să devină familie adoptatoare şi în acelaşi timp a crescut numărul familiilor care au deja atestat de adopţie, ceea ce înseamnă că anul 2020, un an pandemic, a produs şi un lucru bun în România, şi anume toată această documentaţie şi pregătire a procesului de adopţie a condus la existenţa unui număr mai mare de familii gata să adopte decât în anul precedent”, a afirmat Raluca Turcan.

Proces de simplificare a adopției

“Suntem pe punctul de a definitiva normele de aplicare ale legii adopţiei, atât de aşteptate în procesul de simplificare a adopţiei. Adopţia este cea mai importantă formă de protecţie a unui copil abandonat şi singura care poate să îi ofere şansa la o dezvoltare armonioasă în sânul unei familii care să-l iubească şi să-l sprijine constant în îndeplinirea visurilor pe care orice copil le are.

Subiectul adopţiei este unul destul de delicat, pentru că cei care doresc să adopte un copil aşteaptă un proces facil, de scurtă durată, mai puţin birocratic.

De asemenea, vreau să cred că toate autorităţile îşi doresc să fie un proces sigur, care să asigure copilului cea mai bună familie care să poată să-l sprijine în viaţă. De multe ori, intersectarea acestor abordări, cu părinţii care doresc să adopte şi autorităţile care îşi pun problema siguranţei copilului după ce iese dintr-o instituţie de protecţie, generează tensiuni şi nu de puţine ori dorinţa de siguranţă din partea autorităţilor s-a transformat într-o birocraţie excesivă”, a declarat Raluca Turcan. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Grup de migranți, între care și copii, depistaţi în timp ce încercau să intre ilegal în România cu o barcă gonflabilă

Publicat

Un grup de șase adulţi şi cinci copii, toți cetățeni străini, au fost depistaţi la malul Dunării de poliţiştii de frontieră mehedinţeni în timp ce încercau să intre ilegal în țară.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin – judeţul Mehedinţi au depistat unsprezece cetăţeni străini, adulţi şi copii, care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 02.00, în urma unei acţiuni desfăşurate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin – judeţul Mehedinţi, a fost descoperit în aval de insula Şimian un grup de unsprezece persoane, cetăţeni străini.

Grupul format din adulţi şi copii a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin pentru verificări.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Palestina şi Kuweit, şase adulţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 37 de ani şi cinci minori, cu vârste cuprinse între un an şi cincisprezece ani.

La cercetări, adulţii au declarat că au părăsit teritoriul Serbiei încercând să treacă fraudulos în România peste fluviul Dunărea, cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile condusă de către un conaţional.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident în Prahova. Sunt implicate 11 persoane, dintre care 4 copii

Publicat

Patru mașini în care se aflau 11 persoane s-au ciocnit, sâmbătă, pe o șosea din județul Prahova. Trei dintre ocupanţii maşinilor sunt răniţi, printre aceştia numărându-se doi copii.

Accidentul a avut loc în Băicoi, pe DN11.

Primele date arată că au fost implicate patru autoturisme, din care una a plecat de la locul accidentului, potrivit ISU Prahova.

11 persoane sunt implicate în accident, dintre care 4 copii.

Un adult și doi copii sunt răniți, dar conștienți.

„La fața locului au fost fost mobilizate 1 autospecială de stingere, 2 ambulanțe SMURD și 2 ambulanțe SAJ”, anunță ISU Prahova. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi bărbați loviți de fulger în Teleorman, în timp munceau pe un câmp

Publicat

Doi bărbați de 43 și 49 de ani au fost loviți, sâmbătă, de fulger, în județul Teleorman. Cei doi munceau pe un câmp.

Conform ISU Teleorman, cei doi bărbați se aflau pe un câmp în apropierea localității Gălăteni.

Au fost loviți de fulger și au suferit arsuri la brațe și torace.

Cei doi bărbați de 43 și 49 de ani erau conștienți și cooperanți și au fost preluați de echipajele SMURD și SAJ Teleorman și transportați la Spitalul Orășenesc Videle.

„Cel mai probabil efectuau lucrări agricole”, conform ISU Teleorman. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Bani de la primărie pentru mașinile avariate de furtuna de vineri în sectorul 4

Publicat

Primăria Sectorului 4 a anunţat că va despăgubi proprietarii maşinilor avariate în urma furtunii de vineri din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii locale transmis, sâmbătă, locuitorii Sectorului 4 ale căror autoturisme parcate pe domeniul public au suferit pagube se pot adresa Primăriei, iar în funcţie de specificul fiecărei situaţii autoritatea locală va identifica soluţii pentru acoperirea costurilor de reparaţii. Aceştia sunt rugaţi ca, începând de luni, ora 08,00, să apeleze call-center-ul Primăriei Sectorului 4 – 021.9441, iar operatorii le vor explica paşii ce trebuie parcurşi pentru întocmirea dosarelor de despăgubire.

“Aşa cum am făcut de fiecare dată, comunitatea Sectorului 4 este unită şi în faţa fenomenelor meteo extreme din această perioadă. Suntem aşadar împreună şi la bine, dar mai ales la greu şi niciunul dintre proprietarii maşinilor avariate ieri după-amiază nu va fi lăsat în urmă! Fiecare dintre ei va primi sprijin din partea Primăriei pentru a-şi repara autovehiculele personale”, a declarat primarul Daniel Băluţă.

În urma furtunii de vineri după-amiază, mai mulţi copaci din Sectorul 4 au fost doborâţi la pământ, blocând chiar şi accesul pe anumite străzi. Ei au fost îndepărtaţi de angajaţii Totul Verde S.A., care au intervenit pentru eliberarea drumurilor. Pentru înlăturarea efectelor furtunii au intervenit şi reprezentaţi ai societăţii Apa Nova cu mai multe echipaje. Agerpres

Citește mai departe