Connect with us

ACTUALITATE

30.000 de persoane lucrau în sectorul radiodifuziunii din UE, în 2022

Publicat

Companiile care ofereau în 2022 servicii de radiodifuziune în statele membre ale Uniunii Europene aveau 30.000 de angajaţi şi o cifră netă de afaceri de patru miliarde de euro, arată datele publicate marţi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Datele pentru 2021 indică 5.000 de firme care ofereau servicii de radiodifuziune în blocul comunitar.

În 2022, principalele cinci ţări în funcţie de numărul de angajaţi în sectorul radiodifuziunii erau Spania (5.550), Germania (5.010), Franţa (2.815), România (2.510) şi Italia (2.469), cel mai redus număr fiind în Slovacia (53), Lituania (87), Cehia (100), Estonia (110) şi Suedia (163).

Ponderea persoanelor angajate în sectorul radiodifuziunii în totalul angajaţilor este scăzută în toate statele membre UE, variind de la 0,05% în Croaţia şi 0,04% în Slovenia, Cipru şi Grecia, la aproape zero în Cehia şi Slovacia (ambele 0,002%) şi Suedia (0,003%).

În 2022, principalele cinci ţări în funcţie de numărul de companii care oferă servicii de radiodifuziune erau Spania (714), Italia (679), Grecia (599), Franţa (343) şi Portugalia (299). La polul opus se află Luxemburg (5), Estonia (9), Slovacia (14), Malta (19) şi Lituania (20).

Ţinând cont de dimensiunea populaţiei statelor membre ale Uniunii Europene, rata companiilor care oferă servicii de radiodifuziune la un milion de locuitori varia de la 75 în Slovenia, 57 în Grecia, 36 în Malta, 35 în Cipru şi Croaţia. Cele mai scăzute rate sunt în Polonia (2), Germania şi Slovacia (ambele 3), Cehia (4), Austria, Franţa şi Suedia (toate 5).

Datele Eurostat sunt publicate cu ocazia Zilei mondiale a radioului (WRD), proclamată în 2011 de statele membre ale UNESCO şi adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în 2012 ca zi internaţională. Este marcată în fiecare an la 13 februarie. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Sub binecuvântarea sfinților ocrotitori, Parohia Vorona Centru își cinstește hramul cu rugăciune, recunoștință și bucurie frățească

Publicat

foto: sub binecuvântarea sfinților ocrotitori, parohia vorona centru își cinstește

Publicitate

În ziua de pomenire a Sfinților Împărați Constantin și Elena, cei întocmai cu Apostolii cinstiți și de Dumnezeu încununați, se sărbătorește și hramul parohiei Vorona Centru din Protopopiatul Botoșani.

Vorona Centru este una din cele zece parohii ale comunei și se află situată în centrul celei mai cunoscute și sonore comune ale județului nostru, Vorona.

Biserica a fost construită după Revoluție pe locul unde mai întâi a străjuit o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfinţii Mari Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena

Publicat

calendar ortodox 2025: sfinţii mari Împăraţi, întocmai cu apostolii, constantin

Publicitate

Sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena este una dintre cele mai însemnate pentru creştini, întrucât împăratul Cons­tantin i-a eliberat pe aceştia de sub prigoana păgână prin Edictul de la Mediolanum din 313 şi toată activitatea sa, sub sfatul mamei sale, Elena, a fost una de protectorat faţă de noua religie. Împăratul Constantin cel Mare (272-337) a devenit nu doar eliberatorul creştinilor, ci şi protectorul lor.

Pri­mul împărat…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Femeie de 43 de ani din Vârfu Câmpului, dată dispărută. Polițiștii cer sprijinul populației

Publicat

femeie de 43 de ani din vârfu câmpului, dată dispărută.

Publicitate

Notă: IJP Botoșani a anunțat că persoana a fost identificată în județul Dolj. Nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Știrea inițială:

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei în vârstă de 43 de ani, Cutic Daniela, din comuna Vârfu Câmpului, care a fost dată dispărută după ce a plecat de acasă pe 13 mai pentru a se deplasa în județul Buzău.

După ce a ajuns la destinație, femeia nu a mai putut fi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Părinții care nu își duc copiii agresori la consiliere psihologică ar putea face închisoare. Proiect de lege depus în Parlament

Publicat

părinții care nu își duc copiii agresori la consiliere psihologică

Publicitate

Un proiect de lege depus recent în Parlament propune înăsprirea sancțiunilor pentru părinții minorilor care comit acte de violență și nu respectă obligația de a-i duce la consiliere psihologică. Conform inițiativei legislative, aceștia ar putea fi pedepsiți cu închisoare de la 1 la 3 ani.

În prezent, singura măsură aplicabilă părinților era o simplă amendă, însoțită de recomandarea consilierii psihologice pentru copilul agresor – o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe