Connect with us

EVENIMENT

30 de persoane din Satu Mare au ajuns la Urgenţe, înţepate de căpuşe

Publicat

capusa

Aproximativ 30 de persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare după ce au fost înţepate de căpuşe, a informat instituţia, miercuri, printr-un comunicat de presă.

„Odată cu creşterea temperaturii, la Unitatea de Primiri Urgenţe sau la secţia de Boli Infecto-Contagioase din cadrul SJU Satu Mare, în ultimele zile s-au prezentat mai multe persoane care au fost înţepate de căpuşe. În total, până acum au fost înregistrate un număr de 27 de persoane înţepate de căpuşe, 16 femei şi 11 bărbaţi, 13 dintre aceste persoane fiind copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani”, precizează SJU Satu Mare.

În majoritatea cazurilor, căpuşele au fost extrase la UPU, după care pacienţii au fost dirijaţi spre secţia de Boli Infecto-Contagioase pentru consult de specialitate.

„Specialiştii atrag atenţia persoanelor înţepate de căpuşe că, pentru prevenirea apariţiei unor complicaţii, acestea nu se rup, ci se extrag de la locul de inserţie cu o pensă. De preferinţă, extragerea căpuşei trebuie efectuată într-un cabinet medical sau spital. În cazul apariţiei unui edem (roşeaţă, umflătură) la locul înţepăturii, sau alte fenomene alergice, se recomandă ca persoana în cauză să se prezinte de urgenţă la medic”, a mai transmis SJU Satu Mare. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bărbat, trimis în judecată după ce a tăiat trei copaci, dintr-o arie protejată la Rimetea. Ce prejudiciu a cauzat

Publicat

tragedie la gârda de sus. un bărbat care tăia un arbore

Magistrații din Aiud au decis recent să trimită în judecată un bărbat care a tăiat trei copaci. Este vorba despre trei copaci care se aflau într-o arie protejată. 

Trimiterea în judecată a avut loc în data de 10 aprilie 2024. În dosar, partea vătămată este Primăria Rimetea deoarece pădurea se află pe teritoriul comunei. 

Fapta pentru care bărbatul va fi judecat s-a petrecut în data de 22 februarie 2023. Zona, pădurea, protejată de lege este numită popular,…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AȚI VĂZUT-O? Minoră de 14 ani din Cluj-Napoca, dispărută de acasă. Sunați la 112

Publicat

naica e1713169592844.jpeg

La data de 14 aprilie a.c., Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora NAICA ROXANA DANIELA, în vârstă de 14 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, a plecat la data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 15.00, de la locuința sa, iar până în prezent nu a revenit.

SEMNALMENTE – înălțime aproximativă 1.53 m, greutate – 46 de kg, păr lung, blond, constituție astenică, ochi albaștri.

AȚI VĂZUT-O? Minoră de 14 ani din Cluj-Napoca,

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia caută firme care să ofere servicii veterinare la Adăpostul de Câini. Cum poți adopta în mod gratuit un câine

Publicat

primăria alba iulia caută firme care să ofere servicii veterinare

Primăria Alba Iulia caută o firme care să ofere servicii veterinare la Adăpostul de Câini fără stăpâni din oraș. Este vorba despre două achiziții publice lansate recent, vizate fiind cabintele veterinare din oraș.

Este vorba despre servicii de bază pe care un medic veterinar le poate oferi la adăpostul de câini.

De la idetificarea câinilor găsiți pe stradă, la vaccinare sau microciparea câinilor care vor fi dați spre adopție.

O licitație pentru servicii veterinare de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Construcțiile ilegale cu destinaţie turistică NU vor mai putea fi demolate, dacă sunt construite pe proprietate privată. Proiect

Publicat

construcțiile ilegale cu destinaţie turistică nu vor mai putea fi

Construcțiile ilegale cu destinaţie turistică NU vor mai putea fi demolate, dacă sunt construite pe proprietate privată. Asta din cauza unor modificări aduse legii disciplinei în construcții.

Deocamdată este vorba despre un proiect care a trecut de Senă, NU vor mai putea fi demolate. Proiect la Camerăat și ajunge în Camera Deputaților. Situația a fost semnalată de USR. 

O ordonanță care va fi pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților ar putea împiedica demolarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe