Connect with us

ACTUALITATE

30 iunie, dată LIMITĂ pentru depunerea Declaraţiei unice

Publicat

declaratia

Termenul de depunere a formularului ”Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice” a fost prorogat până la data de 30 iunie 2020, inclusiv, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 69/2020 pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru instituirea unor măsuri fiscale.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), prin acelaşi act normativ, s-a stabilit că, dacă Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se depune până la 30 iunie 2020 inclusiv, se acordă bonificaţii.

Astfel, pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2019, se acordă o bonificaţie de 5% din aceste sume, dacă toate aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau compensare integral până la data 30 iunie 2020 inclusiv.

Totodată, pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă conform art. 79 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit, contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

Potrivit ANAF, aceasta din urmă se acordă numai dacă este îndeplinită condiţia de acordare a primei bonificaţii, caz în care se aplică ambele bonificaţii.

Reprezentanţii ANAF precizează că Declaraţia unică se utilizează atât pentru declararea venitului realizat şi definitivarea impozitului anual pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2019, cât şi pentru estimarea obligaţiilor datorate pentru anul 2020.

Totodată, Declaraţia unică se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o forma de asociere, venituri/pierderi din: activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală, cu excepţia contribuabililor pentru care impozitul se reţine la sursa, cedarea folosinţei bunurilor, cu excepţia veniturilor din arendă, activităţi agricole, piscicultura şi/sau silvicultura, transferul titlurilor de valoare, precum şi venituri din alte surse (de exemplu: câştiguri din transferul de moneda virtuala sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanţa).

Declaraţia unică se depune şi de către persoanele fizice rezidente care realizează venituri din străinătate, supuse impozitării în România (de exemplu: venituri din activităţi independente, venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din activităţi agricole, piscicultura, silvicultura, venituri sub forma de dividende, venituri sub forma de dobânzi, venituri din premii, venituri din jocuri de noroc, câştiguri din transferul titlurilor de valoare etc.).

În condiţiile actuale, când este foarte importantă respectarea distanţării sociale, ANAF aminteşte contribuabililor că pot depune Declaraţia unică prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin intermediul serviciului Spaţiul Privat Virtual (SPV) sau pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Grădina de Vară a Teatrului „Mihai Eminescu” intră în reabilitare

Publicat

foto: grădina de vară a teatrului „mihai eminescu” intră în

Publicitate

Primăria Municipiului Botoșani anunță începerea lucrărilor de reabilitare a Grădinii de Vară a Teatrului „Mihai Eminescu” – un proiect mult așteptat de botoșăneni, menit să redea comunității un spațiu cultural emblematic.

După ani de așteptare, Grădina de Vară a devenit, în sfârșit, un șantier. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis, iar organizarea de șantier este deja în curs. Proiectul este derulat de SC CORNELL’S FLOOR…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ISU Botoșani: Noaptea Muzeelor – măsuri de prevenire a incendiilor

Publicat

isu botoșani: noaptea muzeelor – măsuri de prevenire a incendiilor

Publicitate

În fiecare an, foarte mulți botoșaneni participă la „Noaptea Muzeelor”. Pentru ca evenimentul cultural, ce va avea loc sâmbătă, 17 mai a.c., să se desfășoare în condiții de siguranță, la nivelul instituțiilor organizatoare trebuie adoptate măsuri care să asigure:

– evitarea supraaglomerării, prin permiterea accesului vizitatorilor doar în limitele în care se poate asigura o supraveghere atentă, prin personalul propriu sau cel voluntar…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Locul de basm creat de Ștefan cel Mare în nordul Moldovei. Paradisul de pe malurile Prutului, cu arbori vechi de jumătate de mileniu

Publicat

botoșani: locul de basm creat de Ștefan cel mare în

Publicitate

În județul Botoșani, aproape de malurile Prutului, se află peisaje de basm care ascund locuri pline de istorie și legendă. De neratat este „Poiana celor patru stejari”, o pădure crescută în jurul unor arbori seculari despre care localnicii spun că ar fi fost plantați chiar de Ștefan cel Mare, scrie ADEVARUL.

România este plină de peisaje fabuloase și locuri de legendă, chiar și acolo unde puțini s-ar aștepta. De exemplu, în nordul județului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfinții Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei

Publicat

calendar ortodox 2025: sfinții cuvioși sila, paisie și natan de

Publicitate

Cuviosul Sila s-a născut în anul 1697 şi a intrat din copilărie în viaţa monahală. În jurul anului 1714, Cuviosul Sila a venit la Sihăstria Putnei. În 1753, Sfântul Iacob Putneanul l-a rânduit să poarte de grijă părinţilor sihaştri de aici, ascultare pe care a împlinit-o până în 1781. Simţind că se apropie de trecerea din această viaţă, s-a retras şi a mai trăit în această lume doi ani, întru răbdarea neputinţelor trupului şi în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe