EVENIMENT
30 noiembrie: Ziua naţională a tezaurului uman viu în România. Artiști populari din Alba, care poartă acest titlu

Ziua naţională a tezaurului uman viu este sărbătorită la 30 noiembrie, în România. Ziua a fost instituită prin Legea 120/2023. Sunt foarte mulți artiști populari din Alba, care poartă, sau au purtat de-a lungul anilor, acest titlu.
Proiectul de lege a fost iniţiat de deputatul PNL de Alba Florin-Claudiu Roman, care a motivat acest demers prin faptul că satul românesc trebuie apărat.
Conform expunerii de motive din proiectul de lege, iniţiativa legislativă a vizat „creşterea…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Astăzi, 1 iulie 2025, a început prima sesiune de admitere – de vară, la UAB! Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pune la dispoziția candidaților, pentru acest an, un total de 3.522 de locuri. Peste 1.000 dintre locurile disponibile sunt finanțate de la bugetul de stat!
Oferta educațională UAB cuprinde 36 de programe de studii universitare de licență și 26 de programe de masterat, la care se adaugă locuri dedicate studenților internaționali, Școlilor Doctorale și…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Cupru Min SA – cerere de ofertă cu plic închis pentru achiziția: Studiu de fezabilitate pentru construcția unei uzine metalurgice


Unitatea Militară 01463 informează cetățenii că, în perioada 1 – 29 iulie 2025, se vor desfășura exerciții de tragere cu diferite categorii de armament în Poligonul Florești, pe raza comunelor învecinate.
Tragerile vor avea loc în zilele de 1, 4, 6, 10, 11, 16, 17, 18, 23, 24 și 29 iulie. Pentru siguranța populației și prevenirea accidentelor, autoritățile locale anunță locuitorii satelor, fermelor, precum și pe proprietarii de terenuri din zona de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
1 iulie: Sfinții Mucenici Cosma și Damian, cunoscuți ca „doctorii fără arginți”, sărbătoriți de Biserica Ortodoxă

1 iulie: Biserica îi cinstește pe Sfinții Mucenici Cosma și Damian, cunoscuți ca „doctorii fără arginți„. În istoria Bisericii Ortodoxe, o categorie aparte de sfinți o reprezintă „doctorii fără de arginți, aceia care și-au pus talantul vindecător în slujba aproapelui, vindecând nu doar trupul ci și sufletul”. Printre aceștia, Sfinții Mucenici Cosma și Damian ocupă un loc de seamă, fiind „vindecători de boli, fapt pentru care au fost aleși ca ocrotitori ai…
Citește mai mult pe Alba24.ro