Connect with us

EVENIMENT

4 februarie – Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului. 43 de clădiri şi monumente vor fi luminate în portocaliu

Publicat

asociatia magic cladiri luminate in portocaliu

Sâmbătă, 4 februarie, de  Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului , 43 de locații importante din București, 7 orașe și o comună din România vor fi iluminate în portocaliu.

Pentru al treilea an consecutiv, Asociaţia Magic, partener al The Union for International Cancer Control (UICC), iniţiatoarea World Cancer Day, contribuie la această mobilizare mondială, cu scopul de a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă copiii cu afecţiuni oncologice şi de a informa publicul despre impactul acestei boli în viaţa unei familii şi despre importanţa prevenţiei.

Asociaţia Magic îşi propune, cu această ocazie, să colecteze şi să transmită mesaje de încurajare tuturor copiilor care se luptă cu cancerul.

Clădirile din Bucureşti ce vor fi luminate sunt: Arcul de Triumf, Primăria Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional I.L. Caragiale , Teatrul Odeon, Cercul Militar Naţional, CREART – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, Opera Naţională Bucureşti, Palatul Primăverii, Palatul Regal, Biblioteca Naţională a României, Camera de Comerţ şi Industrie a României, Cercul Militar Naţional, Academia de Studii Economice Bucureşti, Muzeul Antipa, Turnul de Telecomunicaţii Speciale, Bucureşti Mall, Hotel Sheraton, Hotel Novotel, Hotel Hilton (Centrul Vechi), Hotel Triumf, Hotel Marmorosch, Sky Tower, Podul Mihai Bravu, Sala Palatului, Palatul Victoria – Guvernul României.

În Braşov, lumina portocalie va fi proiectată pe Primărie, Literele de pe Tâmpa, Casa Sfatului – Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, în Cluj – pe Casa de Cultură a Studenţilor „Lucian Blaga”, UBA şi în Sibiu – pe Primărie şi Podul Minciunilor.

La Suceava, vor fi luminate în portocaliu Teatrul ‘Mihai Vişniec’, Spitalul Judeţean de Urgenţă „SF. Ioan cel Nou”, Cetatea de Scaun a Sucevei, iar la Oradea – Palatul Episcopal, Primăria Oradea şi Podul Centenarului.

Primăria din Iaşi, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, Spitalul Orăşenesc din Târgu Neamţ, Statuia lui Petrache Lupu şi Primăria Maglavit din judeţul Dolj sunt alte obiective luminate sâmbătă în portocaliu.

Cancerul este a doua cauză majoră de deces din lume şi cauza principală de deces în rândul copiilor şi adolescenţilor. 10 milioane de oameni mor, anual, de cancer – mai mult decât de HIV/SIDA, malarie şi tuberculoză, la un loc, arată sursa citată.

În lume, se înregistrează anual aproximativ 300.000 de cazuri noi în rândul copiilor cu vârsta între 0 şi 19 ani.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că, până în 2035, numărul mondial de cazuri de cancer s-ar putea dubla şi aproximativ 40% din populaţia globului se va confrunta cu această boală, la un moment dat în viaţă.

Prin prevenţie, detectarea cancerului în fază incipientă şi tratament, ar putea fi salvate în fiecare an 3,7 milioane de vieţi – adulţi şi copii.

4 februarie, Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului, şi 15 februarie, Ziua Mondială a Copiilor Bolnavi de Cancer, sunt portavoci în campania împotriva cancerului, care reunesc în această luptă cercetători, medici, pacienţi, guverne, organizaţii non-guvernamentale şi mass-media, pentru a creşte gradul de conştientizare a acestui flagel, pentru a spori prevenţia şi pentru acces egal la diagnosticare şi tratament.

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului (World Cancer Day) a fost organizată pentru prima dată în lume în anul 2006. World Cancer Day este o iniţiativă a UICC şi mobilizează în fiecare an, pe 4 februarie, persoane fizice, instituţii şi organizaţii din întreaga lume pentru a atrage atenţia asupra bolii secolului – cancerul. Una dintre modalităţile de a transmite publicului larg mesajul de luptă împotriva cancerului este luminarea în portocaliu a clădirilor simbol din întreaga lume.

Din 2021, Asociaţia Magic a devenit partener UICC, punând astfel şi România pe harta mobilizării globale de World Cancer Day.

„Dacă sâmbătă seară, în drumurile voastre, vă iese-n cale vreo clădire îmbrăcată Magic în lumină portocalie – culoarea răsăritului şi-a apusului, a spiritualităţii şi a bărcilor de salvare -, faceţi-i o fotografie şi postaţi-o pe conturile voastre de socializare, cu #MakeTimeToCare #WorldCancerDay şi #AsociaţiaMagic, pentru a aduna laolaltă toată susţinerea şi speranţa pentru familiile care se luptă cu cancerul”, a afirmat Andreea Nechita, preşedinte Asociaţia Magic.

Mesaje de solidaritate se pot transmite şi pe reţelele de socializare, prin postarea fotografiei cu rama digitală dedicată care se poate descărca de pe https://asociatiamagic.ro/WorldCancerDay/.

Asociaţia Magic a debutat în 2014, cu taberele MagiCAMP, şi în prezent include 12 proiecte prin care sunt ajutaţi peste 10.000 de copii cu afecţiuni grave şi familiile lor, oferindu-le suport social şi emoţional, sprijin financiar şi material, prin implicarea a peste 2.000 de voluntari, zeci de mii de donatori, sute de parteneri şi sponsori. AGERPRES/(AS – autor: Livia Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: Asociația Magic/Facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cod ROȘU de vânt în județul Cluj. Rafalele pot atinge viteze de 120 de km/h. ISU Cluj a emis mesaje Ro Alert

Publicat

vant puternic.jpg

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting tip COD ROȘU, valabilă, vineri, între orele 07:25-10:00, pentru zona de munte a județului Cluj cu altitudini peste 1800m.

Sunt prognozate vânt foarte puternic cu viteza la rafală de peste 120 km/h, care viscolește puternic și troienește zăpada deja depusă și care determină o vizibilitate apropiată de zero.

Pentru protecția populației, a fost transmis mesaj de avertizare prin sistemul RO-Alert.
Informații despre modul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Legea prin care PFA-urile puteau deveni SRL-uri, declarată neconstituţională de CCR

Publicat

legea prin care pfa urile puteau deveni srl uri, declarată neconstituţională de

Curtea Constituţională a României (CCR) a declarat neconstituțională modificarea legislativă prin care persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale se puteau transforma în societăţi cu răspundere limitată (SRL) sau altfel de societăţi comerciale.

În cadrul controlului de constituţionalitate a priori, cu unanimitate de voturi, CCR a admis joi o obiecţie de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: „Poezia Toamnei”, la Liceul Teoretic din Teiuș. Elevii au realizat poezii, desene, machete sau obiecte decorative

Publicat

foto: „poezia toamnei”, la liceul teoretic din teiuș. elevii au

Elevii Liceului Teoretic Teiuș coordonați de prof. Marius Cosmin Pintea, prof. Corina Oltean, prof. Romina Pop, prof. Simona Oltean, au realizat o activitate care și-a propus să aducă în prim-plan, prin intermediul unor creații literare, picturi, desene, machete, obiecte decorative, realizate din materiale reciclabile, probleme legate de mediu.

Cea de-a doua ediție a Proiectului „Poezia toamnei” dorește, așadar, să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Peste 150 de puncte gospodărești inestetice din Cluj-Napoca vor fi demolate și înlocuite cu puncte moderne

Publicat

puncte gospodaresti cluj e1627989521509.jpg

Primăria Cluj-Napoca va demola 153 de puncte gospodărești inestetice din cartierele municipiului și le va înlocui cu puncte moderne. Licitația este în desfășurare.

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că municipalitatea va desființa 153 de puncte de colectare a deșeurilor menajere care nu mai corespund standardelor actuale. Acestea vor fi înlocuite cu puncte moderne, pe cinci fracții, proiectate special pentru a răspunde nevoilor actuale de colectare selectivă.

Citește mai departe