Connect with us

ACTUALITATE

46 de persoane au decedat printre care 5 copii, după ce un autocar a luat foc pe autostradă în Bulgaria

Publicat

incendiu autocar bulgaria

Cel puţin 45 de persoane (46, potrivit agenţiei de presă bulgare BTA – n.r.), printre care 5 copii, au murit în noaptea de luni spre marţi în Bulgaria într-un accident de autocar care a luat foc, informează AFP.

Potrivit primelor informaţii, victimele erau originare din Macedonia de Nord, unde era înmatriculat autocarul.

Însă, potrivit poliţiei, doar cei doi şoferi erau din Macedonia, în timp ce pasagerii erau „toţi albanezi”.

„Singurul lucru clar este că autocarul avea plăcuţe de înmatriculare macedonene”, a comentat premierul bulgar interimar Stefan Ianev, care s-a deplasat la locul accidentului şi a refuzat să ofere detalii asupra cetăţeniei victimelor.

Drama a survenit în jurul orelor locale 02:00 (00:00 GMT), pe autostrada Struma din apropierea localităţii Bosnek, la 40 km sud de Sofia, a precizat comisarul Nikolai Nikolov, responsabil al Serviciului de luptă împotriva dezastrelor, la televiziunea publică BNT.

„Şapte pasageri au fost salvaţi” şi evacuaţi spre un spital din capitală: două femei şi cinci bărbaţi, a adăugat el.
„Şoferul a murit imediat, prin urmare nu era nimeni care să deschidă uşile” autocarului şi să le permită pasagerilor să se salveze din incendiu, a explicat şeful poliţiei naţionale bulgare Stanimir Stanev, la un alt post.

Autocarul a izbit bariera de protecţie, dintr-un motiv încă nestabilit. Drumul a fost recent renovat cu fonduri UE, unde Bulgaria este membră din 2007.

Cincizeci şi doi de pasageri, dintre care doisprezece minori, se aflau la bordul autocarului, care venea dinspre Istanbul şi se îndrepta spre Skopje. Toţi au murit în acest accident.

„Supravieţuitorii sunt traumatizaţi, şi-au pierdut apropiaţii, copiii. Au sărit pe geamuri”, a relatat Maya Arghirova, şefa Centrului pentru mari arşi unde au fost duşi supravieţuitorii.

„Este o tragedie”, a reacţionat premierul Macedoniei de Nord, Zoran Zaev, pentru mass-media bulgare. „Echipe se vor deplasa la faţa locului pentru a participa la operaţiuni”, a adăugat el.

Ministrul de interne interimar Boiko Raşkov a declarat jurnaliştilor că trei autocare se deplasau împreună şi că cel care a suferit accidentul era ultimul din convoi. Este posibil ca pasagerii să se fi mutat dintr-un autocar în altul, a afirmat el, care a adăugat că este posibil ca frecarea dintre autocar şi bariera de protecţie să fi provocat incendiul, relatează BTA

Cel mai recent accident rutier grav din Bulgaria datează din august 2018, când 17 pasageri au murit în timp ce vehiculul în care se aflau circula pe o ploaie torenţială, având la bord turişti bulgari ce se întorceau dintr-o excursie la o mănăstire dintr-o regiune montană, la nord de Sofia.

Bulgaria, ţară cu 6,9 milioane de locuitori, a înregistrat în 2019 aproape 630 de morţi în accidente rutiere şi 463 în 2020, cifră mai mică decât media, în contextul restricţiilor sanitare care au limitat deplasările.

Acesta este unul dintre cele mai grave bilanţuri din UE, din cauza stării proaste a drumurilor, caracterului vetust al parcului auto şi frecventelor depăşiri de viteză. AGERPRES

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alt HAIDUC în trafic: Tânăr din Suceava, prins conducând cu viteză prin Botoșani deși nu avea permis

Publicat

razie politisti radar amenda 3 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control la data de 16 aprilie 2024, pe drumul public din comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din județul Suceava, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, suspendată.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copila de 13 ani a fost găsită de polițiști noaptea trecută în municipiul Botoșani

Publicat

img 20240416 wa0013 859x600.jpg

Copila de 13 ani din Botoșani, căutată de familie a fost găsită, în cursul nopții, pe raza municipiului Botoșani. Aceasta a fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

Se continuă verificările pentru a stabili împrejurările în care minora a părăsit domiciliul.

Dacă o vedeți sunați la 112! O copilă de 13 ani din municipiul Botoșani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Știrea inițială: Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 13 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 12:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Percheziții la Botoșani. Ce caută oamenii legii

Publicat

img 20240417 wa0000 926x600.jpg

Polițiștii din cadrul Politției Orașului Bucecea, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică și a celor de la acțiuni speciale au pus in executare, in această dimineața 18 Percheziții domiciliare la persoane bănuite de braconaj piscicol din com. Varfu Câmpului, județul Botosani și comuna Hănțești județul Suceava.

Aproximativ 100 de forțe de ordine sunt angrenate în acțiune pentru probarea activității infracționale a persoanelor care efectuează pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte ilegale (respectiv plase monofilament cu ochiul sub dimensiunile minime admise).

YouTube video

YouTube video


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe