EVENIMENT
18 persoane arestate, în urma unei acțiuni de amploare. Importau din China în Olanda, prin România, substanțe pentru droguri

O gruparea care ar fi importat din China în Olanda, prin România, sub acoperirea unor importuri de mărfuri legale, precursori și pre-precursori de droguri de mare risc (Ecstasy și amfetamină) a fost destructurată în urma cooperării dintre polițiștii de combatere a criminalității organizate români, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., cu autoritățile din Olanda, Belgia și Germania, sub egida Europol.
Au fost arestate 18 persoane și a fost descoperit un laborator de droguri și două plantații de canabis.
În luna septembrie 2018, polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au deschis o investigație cu privire la o grupare infracțională ce ar fi importat din China, sub acoperirea unor importuri de mărfuri legale, cantități de ordinul tonelor de precursori și pre-precursori de droguri de mare risc (Ecstasy și amfetamină), care erau ulterior transportate în Germania și Olanda în scopul producerii droguri.
Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii aprilie 2018, gruparea ar fi importat 600 de kilograme de APAAN (precursor de amfetamină), ce ar fi fost transportată în Olanda, fiind depistată ulterior de autoritățile vamale din această țară.
În perioada septembrie 2018 – ianuarie 2019, polițiștii D.C.C.O. – Serviciul Antidrog au efectuat investigații, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Otopeni Călători, cu privire la mai multe importuri efectuate de gruparea infracţională.
Astfel, au fost descoperite mai multe importuri de precursori de droguri de mare risc şi de pre-precursori de droguri de mare risc, respectiv aproximativ 900 de kilograme de precursori (APAAN), precum şi aproximativ 3.140 de kilograme de pre-precursori.
De asemenea, gruparea ar fi importat din China, prin România, elemente și vase necesare în producţia de droguri sintetice.
În vederea strângerii probatoriului, polițiștii au desfăşurat activităţi de cooperare poliţienească internaţională prin intermediul Europol.
Concomitent, în perioada 19 decembrie 2018 – 5 ianuarie 2019, a fost efectuată o acțiune de prindere în flagrant delict a unui transport de precursori de droguri categoria I. Aceștia ar fi fost importați de această grupare infracţională, pe ruta România-Ungaria-Austria-Germania, destinaţia finală fiind Olanda.
Astfel, autorităţile din Germania au arestat 2 bărbați de cetăţenie olandeză, iar autorităţile din Olanda au arestat un cetățean român, unul dintre coordonatorii grupării din România.
La data de 10 ianuarie 2019, în România, au fost efectuate 9 percheziţii domiciliare la sediile firmelor implicate în activitatea infracţională, precum şi la locuinţele membrilor grupării, pe raza municipiilor Dej şi Cluj-Napoca, iar 5 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru a fi audiate în cauză.
După aceste activități, polițiștii români au continuat, prin intermediul Europol și prin întâlniri operative, schimbul de informații cu autoritățile de aplicare a legii din Germania și Belgia.
Ulterior, la data de 18 iunie 2019, autoritățile de aplicare a legii din Belgia au organizat o amplă acțiune desfășurată pe teritoriul Belgiei, Olandei și Germaniei, în cadrul căreia au fost efectuate 24 de descinderi, au fost descoperite un laborator de droguri și două plantații de canabis, 14 persoane au fost arestate în Belgia și o alta în Germania.
EVENIMENT
A început campania electorală pentru alegerile prezidențiale: 11 candidați în cursa pentru Cotroceni.Unde pot fi depuse plângeri

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale a început vineri, la ora 00:00, și se încheie pe data de 3 mai, la ora 7:00.
Timp de 30 de zile, cei 11 candidați înscriși în cursa pentru Cotroceni vor încerca să convingă electoratul să le acorde votul pe 4 mai, scrie Agerpres.
Ce materiale de propagandă sunt permise în campania electorală?
În campania electorală pot fi utilizate numai următoarele tipuri de materiale de propagandă:
- afișe electorale…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Primăria Cluj anunță restricții rutiere cu ocazia maratonului ce se va desfășura duminică, 6 aprilie 2025.
„Duminică, 6 aprilie 2025, în intervalul orar 5.30 – 16.00, va avea loc ,,Maratonul Internațional Cluj-Napoca”, pe următorul traseu:
– Stadionul Cluj Arena (start) – str. Splaiul Independenței – str. Uzinei Electrice – Aleea Stadion – str. George Coșbuc – Calea Moților – str. Petru Maior – Piața Lucian Blaga – str. Napoca – str….
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Un șofer de BMW a parcat total ilegal la Cluj-Napoca.
Evenimentul s-a petrecut, culmea, și pe o stradă cu sens unic.
Parcare de șofer cu BMW a la Cluj
Un șofer de BMW a fost surprins parcând ilegal pe o trecere de pietoni și în intersecție, blocând astfel circulația pietonilor și a altor vehicule. Pe o stradă cu sens unic.
Așa cum se vede din imagini, el a blocat și intersecția, creând un pericol și pentru ceilalți șoferi care încercau să navigheze…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Mircea Abrudean, în Granada: România rămâne un partener responsabil în promovarea valorilor democratice în regiunea Mediteranei

Președintele Senatului, clujeanul Mircea Abrudean, participă la la Forumul privind Viitorul Mediteranei de la Granada.
Abrudean spune că țara noastră va continua să contribuie activ la consolidarea cooperării euro-mediteraneene.
Mircea Abrudean, în Granada: România rămâne un partener responsabil
Forumul privind Viitorul Mediteranei de la Granada a fost inaugurat, joi, în prezența Majestății Sale Regele Felipe al Spaniei. Acesta reunește timp de câteva zile lideri…
Citește mai mult pe Cluj24.ro