Connect with us

ACTUALITATE

60 de copii şi adolescenţi din România şi Republica Moldova, la concursul ”Pianul Fermecat” din Galați

Publicat

pian

Un număr de 60 de copii şi adolescenţi din România şi Republica Moldova vor participa, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a concursului de interpretare „Pianul Fermecat” de la Galaţi, a anunţat, joi, managerul Centrului Cultural Dunărea de Jos Galaţi, Florina Zaharia, organizatorul evenimentului.

Potrivit acesteia, la ediţia din 2019 a concursului participă concurenţi cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani din Iaşi, Brăila, Tecuci, Buftea, Bucureşti, Constanţa, Medgidia, Focşani, Ploieşti, Botoşani, Breaza, Buzău şi Galaţi, dar şi de la Chişinău, concurenţii din Republica Moldova reprezentând un sfert din numărul copiilor înscrişi.

„Acest fapt ne încurajează să considerăm că, începând cu 2019, ‘Pianul Fermecat’ va creşte, transformându-se în concurs internaţional. Cu cinci ani în urmă, Şcoala de Arte a Centrului Cultural Dunărea de Jos a demarat proiectul ‘Pianul Fermecat’ – un concurs naţional de interpretare pentru pianiştii din şcolile de arte, centre culturale, grădiniţe, palate ale copiilor, case de cultură şi şcoli – în care, alături de gălăţeni, copii talentaţi din toate zonele ţării concurează pentru marele trofeu şi alte premii”, a declarat Zaharia.

Concursul este structurat pe categorii de vârstă diferite şi beneficiază de girul moral al unor profesionişti cu experienţă şi o reputaţie excelentă, atât ca artişti, cât şi ca profesori cum ar fi: lect. univ. dr. Piro Gaqi – preşedinte al juriului – Facultatea de Arte – Universitatea Dunărea de Jos, profesor Anca Sandu – Colegiul Naţional de Arte „George Enescu” din Bucureşti şi lect. univ. dr. Camelia Pavlenco – Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

„Multiplele specializări şi experienţa scenică a celor trei distinşi profesori ne-au oferit şi oportunitatea de a organiza un recital vocal instrumental în ziua concursului – ‘Bucurii sonore întreite’, cu lucrări din repertoriile Ravel, Mendelssohn şi Ivanovici”, a spus Zaharia.

Recitalul şi concursul se vor desfăşura, sâmbătă, în sala „Sergiu Dumitrescu” Centrului Cultural Dunărea de Jos, intrarea fiind liberă. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Încep întăririle la echipa de handbal: Cosmin Liberț, cooptat în staff-ul tehnic, iar Adrian Ioan Țenghea este noul portar

Publicat

handbal intariri 28062022 2.jpg

Echipa de handbal CSM Oradea, care va evolua în sezonul viitor în Liga Zimbrilor, a început să-și întărească lotul de jucători și staff-ul tehnic. Pe banca tehnică, alături de George Tăutu, se va afla în următorul sezon și fostul jucător orădean Cosmin Liberț, iar primul transfer anunțat este portarul Adrian Ioan Țenghea, care a jucat în Finlanda.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

SUA vizează importurile rusești de aur și industria de apărare în cadrul unor noi sancțiuni

Publicat

sua steag america sursa foto pixabay

Statele Unite au impus marți sancțiuni pentru peste 100 de companii și persoane și au interzis importul de aur rusesc nou, sporind presiunea asupra Rusiei după invazia acesteia în Ucraina, în conformitate cu angajamentele luate de G7 în această săptămână, anunță Reuters.

Într-o declarație, Departamentul Trezoreriei SUA a precizat că a impus sancțiuni împotriva a 70 de entități, dintre care multe sunt esențiale pentru baza industrială de apărare a Rusiei, precum și împotriva a 29 de persoane, într-un efort de a împiedica capacitatea Rusiei de a dezvolta și desfășura arme și tehnologii folosite în invazia Ucrainei.

„Luarea în vizor a industriei de apărare a Rusiei va reduce capacitățile președintelui rus Vladimir Putin și va împiedica și mai mult războiul împotriva Ucrainei, care a fost deja afectat de un moral scăzut, lanțuri de aprovizionare rupte și eșecuri logistice”, a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, în comunicat.

SUA vizează importurile rusești de aur și industria de apărare în cadrul unor noi sancțiuni: Cine a fost sancționat

Măsura de marți a impus noi sancțiuni asupra Rostec, conglomeratul de stat rusesc din domeniul aerospațial și al apărării. Trezoreria a precizat că „umbrela de management a Rostec include peste 800 de entități dintr-o gamă largă de sectoare” și că toate entitățile deținute în proporție de 50% sau mai mult, direct sau indirect, de Rostec sunt blocate.

De asemenea, a fost sancționată United Aircraft Corporation, producătorul avioanelor de luptă rusești MiG și Sukhoi – avioane care sunt pilotate și de aliații SUA, inclusiv de unii membri NATO – și care este deținută majoritar de Rostec. Trezoreria americană a declarat că această măsură are ca scop „slăbirea capacității Rusiei de a-și continua asaltul aerian asupra Ucrainei”.

Tupolev, producătorul bombardierelor strategice rusești și al avioanelor de transport, a fost, de asemenea, sancționat.

SUA vizează importurile rusești de aur și industria de apărare în cadrul unor noi sancțiuni: Ce interzic noile sacțiuni

Noile sancțiuni interzic, de asemenea, importul de aur de origine rusă, cu excepția celui localizat în afara Rusiei înainte de marți, vizând cel mai mare export non-energetic al țării.

Aurul este un activ crucial pentru banca centrală rusă, care s-a confruntat cu restricții de acces la unele dintre activele sale deținute în străinătate din cauza sancțiunilor occidentale.

Rusia produce în jur de 10% din aurul extras la nivel mondial în fiecare an.

De asemenea, Departamentul de Stat impune marți sancțiuni împotriva a 45 de entități și 29 de persoane, inclusiv unități militare rusești și agenția de informații FSB, a precizat Trezoreria. Peste 500 de ofițeri militari ruși vor fi, de asemenea, afectați de restricții de viză, la fel ca și alți oficiali.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Noi posturi scoase la CONCURS de Spitalul de Urgență Cluj. Caută personal MEDICAL, auxilar și TESA, pe perioadă determinată

Publicat

spital urgenta facebook.jpg

După ce a scos la concurs zeci de posturi pe perioadă nedeterminată, Spitalul Județean de Urgență Cluj anunță concurs și pentru mai multe posturi vacante temporar.

Astfel, spitalul organizează concurs pentru ocuparea de posturi de personal medical, personal auxiliar și TESA.

Posturi scoase la concurs de Spitalul de Urgență Cluj

Înscrierile se fac în perioada 29 iunie – 5 iulie, iar concursul va fi organizat pentru posturi vacante temporar.

  • asistent medical generalist principal – 8 posturi – diplomă de licență în specialitate/ diplomă de școală sanitară postliceală, grad principal, 5 ani…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bani pentru profesori și elevi la Alba Iulia, din bugetul local. Cum se acordă granturile pentru stimularea performanței școlare

Publicat

taxe tva bani impozite sursa alba24 1000x600.jpg

Consiliul Local Alba Iulia are de aprobat, în ședința din iunie, metodologia prin care profesori din municipiu și elevi cu rezultate deosebite vor primi bani, ca stimulent pentru performanță școlară și în procesul educațional.

Inițiatorii proiectului precizează că în municipiu ”există un număr relativ important de unități de învățământ preuniversitar care au nevoie de o finanțare corespunzătoare pentru a garanta un serviciu public de învățământ de calitate”.

Prin urmare, sunt stabilite criterii de acordare a unor granturi pentru unitățile de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe