Connect with us

ACTUALITATE

Tulcea: Creşte numărul vizitatorilor care vor turism lent în Deltă

Publicat

An de an, crește numărul celor care doresc să exploreze Delta Dunării în bărci fără motoare. Cu toate acestea, operatorii economici implicați în astfel de activități se confruntă cu nemulțumiri, deoarece se plâng că autoritățile tulcene nu aplică sancțiuni șoferilor de ambarcațiuni care circulă cu viteze excesive.

Directorul unei agenţii care promovează turismul lent în Delta Dunării, Iliuţă Goean, a declarat, pentru AGERPRES, că anul trecut s-a observat o creştere a numărului vizitatorilor care vor să experimenteze zona fără să fie agresivi cu natura.

În creştere numărul turiştilor care vor excursii lente

„Este în creştere numărul turiştilor care vor excursii lente, care vor să descopere locurile în care merg, dar, din păcate, e greu să faci acest lucru când în jurul tău trec întruna bărci în trombă, îţi udă clienţii, răstoarnă tot, taie nuferii, alungă păsările.

E greu să le mai arăţi turiştilor ceva când se întâmplă aşa ceva în jurul tău, e greu să-ţi mai păstrezi pasiunea pentru deltă când se întâmplă aceste lucruri în jurul tău”, a afirmat Iliuţă Goean.

El a mai spus că, pe lângă creşterea economică, s-a semnalat şi o schimbare a profilului turistului.

„Am avut, ca niciodată, cele mai multe ture provate.

Oamenii au vrut o tură dedicată familiei lor sau grupului lor de prieteni. Fiecare îşi alege numărul de zile, iar de grup se ocupă un ghid care stabileşte şi programul.

Turiştii pleacă dimineaţa, la ora 05,00, şi se întorc când începe nebunia cu toţi şlăparii.

Te întorci şi stai cuminte până după-amiază, când ai din nou temperaturi bune de excursie şi când nebunia s-a terminat”, a explicat directorul agenţiei de turism.

2023 a fost „un dezastru” pentru turismul lent din Deltă

În opinia lui, 2023 a fost „un dezastru” pentru turismul lent din Deltă.

„Din păcate, anul trecut a fost un dezastru în ceea ce priveşte turismul ecologic, din cauza bărcilor rapide despre care autorităţile spun că nu au ce să facă.

Ba da, au ce să facă, dar nu există niciun fel de implicare din partea Administraţiei Deltei, ştiu că urmează controale de câte ori îi critic.

Garda de Mediu se poate implica, chiar şi Căpitănia, dar trebuie să existe voinţă.

Dacă ţii la delta asta, atunci opreşti mizeria asta cu bărcile rapide, pentru că pur şi simplu s-a călcat cu bocancii sau cu şlapii pe turismul ecologic”, a menţionat Iliuţă Goean.

El a explicat acutizarea problemelor pentru turismul lent din Deltă inclusiv prin cererea foarte mare a excursiilor de o zi în Deltă.

„Anul trecut, pe lângă faptul că există o lipsă totală de educaţie a băieţilor cu bărci care fac curse rapide, a existat un cumul cu lipsa totală de educaţie a clienţilor care au venit şi care nu acceptau altă excursie decât cea în care voiau să vadă tot.

Evident că nu vedeau nimic.

Nu ai cum să vezi ceva la 80 de kilometri pe oră, doar distrugi totul în cale, nu înţelegi nimic din ce vezi, doar ai pus o bifă, am fost acolo, le-am văzut pe toate.

E ca şi cum ai face turism în Germania şi ai călători doar pe autostradă”, a conchis directorul agenţiei de turism. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

fb img 1714146489852 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe