Connect with us

EVENIMENT

Doi foşti şefi ai ANAF, trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită. Sume amețitoare din ”taxe de protecţie”

Publicat

dna

Sorin Blejnar, fost şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), şi Viorel Comăniţă, fost vicepreşedinte al instituţiei, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzaţi de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, joi, AGERPRES, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Sorin Blejnar, la data faptei preşedinte al ANAF, Viorel Comăniţă, la data faptei vicepreşedinte al ANAF cu rol de conducător al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Sorin Florea, la data faptei comisar general adjunct al Gărzii Financiare, pentru luare de mită şi a Andreei Florentina Blejnar, persoană din familia primului inculpat, pentru complicitate la luare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul transmis instanţei că Blejnar, Comăniţă şi Florea ar fi primit sume de bani de la un om de afaceri, prin intermediari, pentru ca, în schimb, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, cei trei să protejeze activitatea nelegală desfăşurată de societatea comercială coordonată de omul de afaceri. Ajutorul dat de Andreea Florentina Blejnar a constat în primirea banilor destinaţi lui Sorin Blejnar de la doi interpuşi ai omului de afaceri.

Concret, arată anchetatorii, cei trei ar fi primit drept mită următoarele sume de bani: Sorin Blejnar – 1.200.000 euro în perioada mai 2011 – aprilie 2012, Viorel Comăniţă – 960.000 euro în perioada mai 2011 – mai 2012, Sorin Florea – 300.000 euro în perioada mai 2011- iunie 2012

DNA menţionează că sumele primite drept mită de cei trei ar fi avut caracterul unei „taxe de protecţie”, pentru ca activitatea ilegală a societăţii controlate de omul de afaceri care plătea respectiva „taxă” să nu fie observată şi nici oprită de organele fiscale.

„Activitatea comercială a societăţii din domeniul comercializării carburanţilor era organizată astfel încât să se asigure premisele evaziunii fiscale. Cumpărarea şi vânzarea produselor accizabile s-a desfăşurat în timp, iar sumele obţinute erau date funcţionarilor publici, pe măsură ce banii erau obţinuţi din comercializarea produselor fără plata accizelor. Societatea respectivă (alături de alte persoane fizice şi juridice) a fost trimisă în judecată, fiind condamnată prin decizie definitivă, pentru infracţiunea de evaziune fiscală, la plata unei amenzi penale şi pedeapsa complementară a dizolvării”, se precizează în comunicat.

În cauză s-a dispus luarea măsurilor asigurătorii cu privire la bunurile lui Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă şi Sorin Florea, până la concurenţa sumelor reprezentând obiectul infracţiunilor de mită reţinute în sarcina fiecăruia dintre cei trei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de menţinere a măsurilor asigurătorii cu privire la bunurile inculpaţilor Blejnar, Comăniţă şi Florea. AGERPRES/

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Cum se produce săpunul din lapte de capră, la Rimetea. Secretele unui produs cosmetic natural explicate de Zsuzsa Tulit

Publicat

video: cum se produce săpunul din lapte de capră, la

Zsuzsa Tulit face la Rimetea săpun natural. Însă nu orice fel de săpun, ci unul făcut din lapte de capră. Capre care pășunesc plante medicinale. Săpunul pe care în produce, îl scoate la vânzare în magazinul de suveniriuri.

Magazin care este situat la subsolul uneia dintre cele mai vechi pensiuni din Rimetea.

Am stat de vorbă cu Zsuzsa la deschiderea sezonului turistic de la Rimetea, iar aceasta ne-a explicat care este secretul din spatele produsului pe care îl…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

U-BT s-a CALIFICAT în semifinalele Ligii Naționale de Baschet, după ce învins-o pe Dinamo București

Publicat

u bt.jpg

U-Banca Transilvania a câștigat, marți, meciul trei cu Dinamo București, din playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin

Meciul din sferturile de finală a Ligii, care s-a disputat la București, s-a încheiat cu scorul de 48-97.

U-BT s-a CALIFICAT în semifinalele Ligii Naționale de Baschet, după ce învins-o pe Dinamo București

Clujenii s-au calificat astfel, fără probleme în semifinale și va juca pentru titlu.

La pauză, scorul a fost 22-48.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Localnicii din Vințu de Jos, afectați după ce au aflat de moartea primarului. Vecin despre Petre Barbu: ”Un om de nota zece”

Publicat

video localnicii din vințu de jos, afectați după ce au

Localnicii din Vințu de Jos sunt afectați după ce au aflat de moartea primarului. După ce au aflat că primarul comunei, Ioan Petru Barbu, a fost găsit decedat și din câte se pare s-ar fi spânzurat. 

Reamintim că tragedia s-a petrecut marți, 16 aprilie 2024. Trupun neînsuflețit al primarului a fost descoperit într-o anexă gospodărească. Bărbatul era căsătorit și avea copii. Pagina de Facebook a primarului este plină de poze alături de familie și cei dragi. 

Petru Barbu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fată dispărută în Cluj-Napoca. Are 14 ani. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

fata cautata1.jpg

O minoră de 14 ani din Cluj-Napoca a dispărut de acasă. Fata este căutată de familie și poliție.

Balazs Renata Maria a plecat de acasă în cursul nopții de 15 spre 16 aprilie și nu a revenit până în prezent.

Fată dispărută în Cluj-Napoca. Are 14 ani. Sunați la 112 dacă o vedeți

Fata are o înălțime aproximativă de 1,55 -1,60 metri, circa 70 de kilograme, păr brunet, lung și ochi căprui.

Poartă ochelari de vedere.

Ultimele articole…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe