Connect with us

EVENIMENT

Doi adolescenți din Suceava, care au înjunghiat mortal un tânăr de 24 de ani, trimiși în judecată pentru omor şi port de obiecte periculoase

Publicatarestat
arhivă foto

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a doi minori, cu vârste de 17 ani, unul în stare de arest preventiv pentru comiterea infracţiunii de omor, iar al doilea în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de port fără drept de obiecte periculoase.

Potrivit procurorilor, pe 29 iunie, în jurul orei 21,00, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan, inculpatul minor a exercitat acte de violenţă grave şi repetate asupra unui bărbat în vârstă de 24 de ani, aplicându-i mai multe lovituri cu un cuţit tip briceag, prevăzut cu un box metalic, în zone vitale ale corpului, cauzând leziuni grave ce, în scurt timp, au condus la decesul victimei.

Al doilea inculpat minor, în seara zile de 29 iunie, a purtat fără drept un cuţit tip briceag prevăzut cu un box metalic, obiect pe care ulterior i l-a înmânat primului inculpat, care a comis cu acesta infracţiunea de omor.

Din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale, a rezultat că pe 29 iunie, după ce în prealabil cei doi inculpaţi minori au consumat o cantitate apreciabilă de băuturi alcoolice, au hotărât să se deplaseze din localitatea rurală de domiciliu, în oraşul de care aparţine respectivul sat, cu scopul de a socializa şi a consuma din nou băuturi alcoolice la un local din oraş.

Pe terasa localului, cei doi inculpaţi s-au aşezat la o masă şi au comandat câte o bere. La un moment dat, lângă masa acestora s-a aşezat victima, care se întorcea acasă de la serviciu şi care s-a oprit să bea o bere.

Primul inculpat i-a cerut victimei o brichetă, pentru a-şi aprinde o ţigară, victima i-a aruncat ostentativ acestuia bricheta pe masă, lucru care l-a deranjat pe inculpat. Aflat într-o avansată stare de ebrietate, inculpatul s-a ridicat de la masă şi s-a îndreptat în direcţia victimei, încercând să o lovească, însă a fost oprit şi temperat de către al doilea inculpat.

Pentru a evita orice fel de discuţii şi o eventuală altercaţie fizică, victima s-a ridicat de la masă şi s-a deplasat pe jos în direcţia locuinţei sale.

Primul inculpat a pornit în urmărirea victimei, nu înainte însă de a-i cere celui de-al doilea inculpat cuţitul tip briceag pe care acesta din urmă îl purta asupra sa şi despre care inculpatul avea cunoştinţă.

În momentele imediat următoare, în parcarea situată în imediata apropiere a localului, primul inculpat a ajuns din urmă victima, a avut loc un schimb de replici, moment în care victima l-a îndepărtat, împingându-l pe inculpat pentru a-şi asigura scăparea.

La faţa locului a apărut şi al doilea inculpat, care a încercat, fără succes, să îi despartă pe cei doi, implicit să-l calmeze pe prietenul său.

Primul inculpat a pornit din nou în urmărirea victimei, a desfăcut cuţitul şi i-a aplicat un număr de şase lovituri în partea superioară a corpului, unele dintre aceste lovituri fiind aplicate “în fugă”, în condiţiile în care victima încerca să scape.

Într-o stare foarte gravă, sângerând abundent, victima s-a deplasat cu greutate până în curtea unui localnic din zonă şi a decedat pe treptele de acces ale locuinţei.

Potrivit raportului de medico-legal de necropsie, moartea victimei a fost violentă, s-a datorat şocului hemoragic cu hemotorax masiv instalat ca urmare a secţiunii ventriculului stâng, prin plăgi tăiate penetrante transfixiante.

Leziunile s-au putut produce prin loviri active cu un corp înţepător tăietor. Loviturile au fost aplicate din poziţii diferite: anterioară, laterală stânga şi posterioară.

Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii de la Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Suceava.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Circulație feroviară BLOCATĂ în Vâlcea. S-a stricat locomotiva unui tren

Publicat

Circulația feroviară este oprită în județul Vâlcea, după ce un tren s-a stricat. Două trenuri de călători sunt afectate.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe secția de cale ferată 201, între stațiile CF Băbeni-Govora, județul Vâlcea, un tren care circulă pe relația București Nord-Halta Păușa s-a defectat în linie curentă (locomotivă defectă).

Circulația feroviară este oprită, două trenuri de călători fiind afectate.

Nu sunt persoane rănite.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mai mulți sportivi de la echipa masculină de handbal din Botoșani au fost diagnosticați cu COVID-19

Publicat

test covid

Un număr de 12 sportivi de la echipa masculină de handbal CSM Botoşani au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Monica Adăscăliţei, a declarat că cei 12 sportivi au fost depistaţi pozitiv luni seară, la testele pe care clubul le-a efectuat contra-cost.

“Virusul nu a fost contactat la Botoşani. Ei au participat la un meci la Bacău, de unde ar fi preluat virusul. Se pare că sunt mai multe echipe din campionatul intern care sunt afectate”, a precizat Adăscăliţei.

Unii dintre handbalişti au fost simptomatici, ei urmând să fie internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati”.

Numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns, marţi, în judeţul Botoşani la 1.644. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15 noi cazuri de îmbolnăvire. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Mașină răsturnată pe o șosea din Caraș Severin. Trei răniți

Publicat

O mașină s-a răsturnat, luni, pe o șosea din județul Caraș Severin. Trei oameni au fost răniți.

Potrivit pompierilor, accidentul rutier s-a produs în localitatea Slatina Timiș, pe DN 6.

Un autoturism s-a răsturnat în afara drumului. În mașină erau trei persoane, neîncarcerate, cu răni ușoare.

O persoană a fost preluată de echipajul SMURD și prezenta dureri la coloana vertebrală, al doilea pasager a fost preluat de o ambulanță SAJ, iar șoferul autoturismului a refuzat transportarea la spital.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod portocaliu de inundații în Vaslui și Galați. Cod galben în alte județe

Publicat

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, marți, două avertizări Cod portocaliu și galben de inundații pentru mai multe județe. 

Se anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

De marți ora 15.00 până la ora 24.00, este Cod portocaliu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: afluenţii Prutului aferenţi sectorului aval S.H. Drânceni – amonte S.H. Oancea (judeţele: Vaslui şi Galaţi).

Totodată, în intervalul marți ora 15.00 – miercuri ora 16.00, râuri din județele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Harghita, Mureş, Sibiu, Braşov, Alba, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi și Botoşani se vor afla sub avertizare Cod galben de inundații.

„Avertizarea Hidrologică COD GALBEN și COD PORTOCALIU vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în intervalul 29.09.2020 ora 15:00 – 29.09.2020 ora 24:00 pe unele râuri mici din judeţele: Bacău, Vaslui şi Galaţi, iar în intervalul 30.09.2020 ora 06 – 30.09.2020 ora 16:00 pe unele râuri mici din județele: Maramureș și Bistrița Năsăud”, anunță hidrologii.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate