Connect with us

EVENIMENT

FOTO Acțiune umanitară: Aproape 500 de persoane din comunităţile izolate ale Deltei Dunării, consultate de medici militari români şi americani

Publicat

dsursa foto: Forțele Navale Române / Facebook

Aproape 500 de persoane din comunităţile izolate ale Deltei Dunării au fost consultate, în această săptămână, de medicii militari ai Forţelor Navale Române şi personalul medical al Gărzii Naţionale a statului american Alabama.

Consultaţiile au început luni, în satul CA Rosetti, şi au continuat la Cardon, Sfiştofca, Letea şi în oraşul Sulina.

fortele navale romane

„La Sulina, a fost un adevărat maraton de acordat consultaţii. Programul a început la ora 9,00, iar medicii români şi americani au fost la dispoziţia populaţiei până după ora 21,00”, a declarat, pentru AGERPRES, ofiţerul de Relaţii Publice din cadrul Statului Major al Forţelor Navale, Alina Davies.

Potrivit unei informări publicate sâmbătă pe pagina de Facebook a Forţelor Navale Române, acţiunea umanitară a constat atât în consultaţii de medicină internă, oftalmologie, stomatologie şi pediatrie, cât şi în susţinerea unor cursuri de prim ajutor şi acordarea a circa 200 de truse de igienă orală şi 250 de perechi de ochelari de vedere.

„Atât reprezentanţii medicilor militari ai Forţelor Navale, cât şi partenerii americani au constatat nevoia existentă pentru servicii medicale în zonele vizitate şi şi-au anunţat intenţia de a face din această acţiune umanitară una bianuală”, precizează FNR.

fortele navale romane

Obiectivul principal al acţiunii româno-americane din Deltă îl reprezintă diversificarea metodelor de instruire a personalului medical şi a modalităţilor de acţiune în sprijinul populaţiei civile.

fortele navale romane

Colaborarea dintre FNR şi Garda Naţională a statului american Alabama face parte din acţiunile organizate în cadrul unei relaţii de cooperare dintre România şi SUA care există de peste 25 de ani.

În Delta Dunării, zonă care numără aproape 10.000 de persoane, există patru medici de familie, potrivit autorităţilor medicale tulcene. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Atenție, șoferi! Restricții de tonaj pe două drumuri din județul Buzău

Publicat

accident pe autostrada a1 sibiu deva. traficul este oprit pe banda
Arhivă foto

Vineri după-amiază, pe DN 22 și pe DN 2C, în județul Buzău au fost instituite restricții de tonaj din cauza zăpezii viscolite.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, vineri după-amiază, 27 ianuarie 2023, din cauza fenomenelor meteorologice (zăpadă vicolită), circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost restricționată în județul Buzău, pe DN 22 Râmnicu Sărat – Băile și DN 2C Costești – Padina.

„Recomandăm șoferilor să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și să respecte restricțiile impuse pentru a nu fi blocați în trafic”, spun polițiștii.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum a apărut premierul Nicolae Ciucă de Ziua comemorării victimelor Holocaustului. Detaliul care a atras atenția în timpul discursului

Publicat

cum a apărut premierul nicolae ciucă de ziua comemorării victimelor

Toți românii au rămas surprinși să vadă cum a apărut premierul Nicolae Ciucă de Ziua comemorării victimelor Holocaustului! Șeful Executivului a vorbit despre una dintre cele mai cumplite pagini din istoria omenirii, când  milioane de oameni nevinovați au fost uciși.

Cum a apărut premierul Nicolae Ciucă de Ziua comemorării victimelor Holocaustului

Premierul Nicolae Ciucă a participat la ceremoniile de comemorare a Victimelor Holocaustului. În semn de respect pentru comunitatea evreiască, Nicolae Ciucă a ales să poarte kippa, un obiect vestimentar în mod tradițional de bărbații evrei pentru a-și acoperi creștetul capului.

Ciucă a vorbit despre „una dintre cele mai cumplite pagini din istorie și a spus că nu trebuie uitați acei români curajoși care, așa cum spunea Elie Wiesel, și-au riscat propriile…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Focar de gripă aviară la o fermă de curcani din Codlea, județul Brașov

Publicat

curcani pixabay
sursa foto: pixabay.com fotografie cu caracter ilustrativ

Un focar de gripă aviară a fost diagnosticat la o fermă de curcani din județul Brașov. O zonă de protecţie a fost delimitată în jurul focarului, astfel încât pe minim 10 kilometri nu poate circula nimeni.

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat, vineri, prezența virusului gripei aviare H5N1 în probele prelevate de la o fermă de curcani, cu un efectiv de 65.626 de capete, din Codlea, județul Brașov.

De joi, imediat de la anunțarea suspiciunii, a fost activată Unitatea Operaţională Locală din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brașov, care a întreprins primele măsuri pentru izolarea focarului, informează ANSVSA.

Totodată, s-a activat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) din judeţul Brașov şi județele limitrofe, precum și Unitatea Operaţională Centrală, condusă de președintele ANSVSA, dr. Alexandru Nicolae Bociu.

În jurul focarului s-a delimitat o zonă de protecţie şi de supraveghere, astfel încât pe o rază de minim 10 km s-au luat măsuri de restricție severe de circulație a persoanelor, a animalelor și a mijloacelor de transport.

În zona de protecţie se află alte 9 exploataţii comerciale de păsări și în zona de supraveghere 15, care sunt monitorizate permanent prin inspecţii clinice şi recoltări de probe.

Serviciile sanitare veterinare împreună cu Inspectoratul Județean de Poliţie și Inspectoratul Județean de Jandarmerie Brașov, au restricţionat drumurile de acces către ferme.

Focar de gripă aviară la o fermă de curcani din Codlea, județul Brașov. Au fost constituite echipe mixte

De asemenea, au fost constituite echipe mixte formate din personalul de specialitate din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brașov, Prahova, Covasna, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Buzău, Harghita, Mureș şi inspectori ai Poliţiei, în baza Protocolului de cooperare privind efectuarea unor acţiuni comune de control privind respectarea legislaţiei sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi creşterea încrederii cetăţeanului în instituţiile publice încheiat între ANSVSA şi IGPR.

Au fost intensificate controalele în vecinătatea Punctelor de Trecere a Frontierei de stat pe rutele comerciale prin care se realizează schimburile intracomunitare cu păsări vii, carne de pasăre şi ouă de consum şi de incubaţie, între România şi alte state membre în care evoluează gripa aviară.

Contextul epidemiologic actual al evoluţiei gripei aviare în Europa denotă o presiune virală crescută, înregistrându-se focare, astfel: Polonia – 32, Franța – 27, Cehia – 11, Germania – 7, iar cazuri la păsările sălbatice: Germania – 40, Austria – 33, Belgia – 20, ceea ce determină intensificarea supravegherii şi monitorizării păsărilor domestice şi a celor sălbatice care reprezintă, conform legislaţiei şi a studiilor de specialitate, sursa naturală a virusului gripal aviar.

Pentru asigurarea sănătăţii publice, toate efectivele de păsări au fost şi sunt supuse programelor naţionale anuale de supraveghere a bolilor, inclusiv pentru gripa aviară, astfel încât pe piaţa din România să ajungă produse şi suproduse obţinute doar de la animale sănătoase.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Incendiu cu degajări mari de fum la un depozit din Voluntari. Locuitorii, avertizați prin RO-ALERT

Publicat

incendiu voluntari 3

Un incendiu violent a izbucnit, vineri la amiază la un depozit din Voluntari, Ilfov.

Potrivit ISU București-Ilfov, pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit în localitatea Voluntari.

UPDATE ora 16.15: Patru persoane sunt asistate medical la fata locului, din care trei cu atac de panică și una cu expunere la fum.

Incendiul a fost localizat.

UPDATE ora 16.05: Au ars mase plastice și paleți cu dezinfectanți.

Suprafața afectată în acest moment este de 2000 metri pătrați.

UPDATE ora 15.55: La aproximativ 100 de metri de hala afectată de incendiu este un bloc de locuințe. Nu există risc de propagare a incendiului la bloc, însă în mod preventiv a fost luată măsura de evacuare a locatarilor, aproximativ 40 de persoane.

Traficul rutier a fost restricționat în zona Șoselei de Centură.

incendiu voluntari ilfov depozit

 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier este oprit pe DN CB (Centura București) între localitățile Ștefănești și Afumați, județul Ilfov, pentru a facilita intervenția echipajelor de intervenție, în vederea lichidării incendiului produs la un depozit de mase plastice.

Circulația a fost deviată pe DN 2 către Afumați și pe DJ 200 către Ștefănești.

Știrea inițială

Suprafața afectata este de aproximativ 400 de metri pătrați.

incendiu voluntari 4

Sunt degajări mari de fum.

A fost realizat un dispozitiv de intervenție pe laturile clădirii afectate de incendiu. Se lucrează și pentru protejarea vecinătăților.

Nu au fost victime.

incendiu voluntari (2)

Pentru informarea și avertizarea populației privind degajarea de fum, a fost remis un mesaj prin sistemul RO-ALERT.

Au fost alertate 16 autospeciale de stingere, trei autoscări, două echipaje pentru descarcerare, SMURD.

Stire in actualizare

Citește mai departe