Connect with us

ACTUALITATE

700 milioane de lei, alocați din Fondul de rezervă pentru restituirea taxei auto

Publicat

Eugen Teodorovici

Guvernul a aprobat, joi, alocarea a 700 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru restituirea taxei auto, a anunţat, la Palatul Victoria, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

„Am aprobat o hotărâre de Guvern pentru o alocare din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului a sumei de 700 milioane de lei în vederea restituirii taxei auto la modul general de către structurile statului. Am făcut un transfer al acestei sume de la Ministerul de Finanţe din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului în Fondul pentru Mediu. S-a aprobat şi o prevedere prin care exceptăm acea obligaţie din Codul fiscal, (…) obligaţia de a face o compensare înainte ca ANAF să restituie taxa auto. Este corect să eliminăm această situaţie, (…) pentru că, la momentul în care statul a încasat aceste sume de la populaţie, a făcut un împrumut foarte simplu şi atunci nu credem că este corect ca restituirea de taxe să întârzie. (…) Am propus şi s-a aprobat azi în Guvern această eliminare a obligaţiei de a compensa aceste sume, tocmai pentru ca acest proces să se desfăşoare şi mai repede, astfel încât, până la finalul lunii mai, sumele disponibile să fie restituite către populaţie”, a spus Teodorovici, într-o conferinţă de presă.

Întrebat câte persoane au de recuperat taxa auto în contextul în care acest lucru este posibil până la finalul lunii, ministrul a răspuns că este dificil de spus.

„Colegii de la ANAF vor lucra şi sâmbăta şi duminica. Este obligaţia dânşilor. Au avut timp suficient. Din păcate, rămâne aceeaşi meteahnă a administraţiei centrale – atât timp cât cineva de la nivel nu intervine, lucrurile merg într-o viteză, din păcate, nu aşa de mare cum ne-am dori cu toţii. Sunt mai multe zile până la final de lună. Ca număr de persoane este dificil de spus, pentru că au fost şi companii care au vândut maşini în acea vreme şi care au avut obligaţia de plată a acestei taxe auto. Dacă se ajunge la o nouă decizie de alocare de fonduri, acest lucru se va întâmpla chiar săptămâna viitoare, astfel încât până la final de lună mai să se facă plata la tot ceea ce este emis decizie de impunere de către ANAF”, a arătat ministrul.

El a precizat că s-au rambursat, până în prezent, aproximativ 3,5 miliarde de lei din taxa auto. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

VIDEO. Cea mai veche clădire a Clujului. Închisoarea ultimelor zile ale lui Baba Novac. Istoria plimbată a Clujului (RO-EN)

Publicat

foto cea mai veche cladire puscarie.jpg

Puţină lume ştie care este cea mai veche clădire a Clujului. Dar, probabil, şi mai puţină lume ştie că această clădire este în zona centrală a oraşului şi că în ea şi-a petrecut ultimele zile Baba Novac, comandantul de oşti al lui Mihai Viteazul. Aici a fost el închis, înainte de execuţie, alături de duhovnicul său. Istoricul clujean Vladimir Alexandru Bogosavlievici ne oferă şi alte amănunte interesante.

Cea mai veche clădire a Clujului

„Ne aflăm în faţa celei mai vechi clădiri din Cluj. Nu era neapărat o casă. Ea reprezintă, de fapt, un turn de colţ, putem să-i spunem şi bastion,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Fetele de la AFC Botoșani, victorie zdrobitoare în Cupa României

Publicat

fc botosani fete.jpg

Fetele de la Academia FC Botoșani au mai răzbunat puțin umilința la care a fost suspusă echipa mare de pe municipal, care a fost învinsă la scor în urmă cu două săptămâni de Sepsi cu 7-0, și au obținut o victorie zdrobitoare în Cupa României la Fotbal Feminin.

AFC Botoșani și CSM Pașcani s-au întâlnit miercuri de la ora 16.30 pe terenul de la Bucecea în prima etapa a Cupei României la Fotbal Feminin, iar fetele de la Botoșani au făcut una dintre cele mai frumoase figuri din ultimii ani.

Botosanencele au învins CSM Pașcani cu scorul de 7-0 (5-0) prin golurile lui Bercea Bianca, Dumitraș Andreea (3) și Cosman Delia (3).

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un weekend, 5 festivaluri. EVENIMENTE de neratat în CLUJ pentru iubitorii de muzică, dans, mașini, artă și mâncare

Publicat

carnival gbeb963a09 640.jpg

Chiar dacă vara s-a terminat, festivalurile se țin lanț la Cluj-Napoca și la sfârșit de septembrie. Weekendul acesta vei putea să-ți petreci timpul liber în 5 locații diferite, în funcție de preferințe. Fie că ești iubitor de mașini, DNB, mâncare, dans, muzică sau artă, în general, la sfârșit de săptămână vei avea de unde alege. Ți-am pregătit o listă cu 5 evenimente la care ești poți veni singur, cu prietenii sau familia. Aruncă o geană și găsește evenimentul potrivit pentru tine.

Street Food Festival cu concerte live

Echipa clujeană Street Food Festival pune la cale o ediție și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Falimentul City Insurance. Subscrierile la unii asigurători s-au dublat sau chiar triplat

Publicat

pensii bani.jpg

Piaţa asigurărilor din România a încheiat primul semestru (S1) din 2022 cu un volum al subscrierilor de 8,76 mld. lei, consemnând un avans semnificativ de 37% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

La nivelul întregii pieţe a asigurărilor generale şi de viaţă, Groupama a preluat conducerea, consemnând aproape o triplare a volumului de prime brute subscrise în primele şase luni din 2022 faţă de perioada similară a anului trecut, până la 1.557 mil. lei.

De-a lungul timpului compania s-a menţinut pe poziţia a cincea în top 5 cele mai mari companii de asigurări generale şi de viaţă, dar odată cu schimbările care au avut loc în piaţă, mai exact după prăbuşirea fostului lider al pieţei asigurărilor, City Insu­rance, Groupama a fost printre com­paniile care au absorbit din clienţii abandonaţi de City Insurance. Astfel, activitatea mai amplă pe zona asigurărilor RCA, acesta fiind de fapt segmentul dominant al pieţei, a pro­pulsat compania până în fruntea între­gii pieţe în primul semestru din 2022.

 

Falimentul City Insurance. Subscrierile la unii asigurători s-au dublat sau chiar triplat: Podiumul clasamentului celor mai mari companii de asigurări ge­ne­ra­le

 

La distanţă foarte mică de noul lider, pe poziţia a doua în topul asigurărilor generale şi de viaţă se regăseşte Allianz-Ţiriac, cu un volum al primelor brute subscrise de 1.554 mil. lei în primele şase luni din 2022, consemnând o dublare a primelor subscrise faţă de perioada similară a anului trecut. Compania şi-a menţinut poziţia comparativ cu prima jumătate a anului trecut, dar creşterea semnificativă a subscrierilor subliniază şi la Allianz-Ţiriac strate­gia com­paniei de a capta mai mult din zo­na RCA după prăbuşirea City Insurance.

Podiumul clasamentului celor mai mari companii de asigurări ge­ne­ra­le şi de viaţă este completat de Euroins România, care a coborât în top chiar dacă atât la finalul anului tre­cut, cât şi după primele trei luni din 2022 Euroins urcase până în frun­tea clasamentului, devenind lider. Acum, după primele şase luni din 2022, Euroins a consemnat o dublare a subscrierilor, ajungând la un volum al primelor subscrise de 1,52 mld. lei.

În continuare, Omniasig ocupă poziţia 4 în clasament, ajungând la un volum al primelor brute subscrise de 1,06 mld. lei la finalul primelor şase luni din 2022, în creştere cu 45% comparativ cu S1/2021. Faţă de poziţia din primele şase luni din 2021, Omniasig a coborât o poziţie.

Falimentul City Insurance. Subscrierile la unii asigurători s-au dublat sau chiar triplat: subscrieri de 6,33 mld. lei

Pe locul 5 în top 5 cele mai mari companii de asigurări generale şi de viaţă se află Asirom, cu un volum al primelor brute subscrise de 634 mil. lei la final de S1/2022, consemnând un avans de 81% faţă de perioada similară a anului trecut.

Cumulat, companiile de asigurări din top 5 cele mai mari din piaţă înregistrează un volum al subscrierilor de 6,33 mld. lei, însemnând peste 72% din volumul total al primelor brute subscrise. MEDIAFAX

Citește mai departe