Connect with us

EVENIMENT

Bilanț la Ministerul Apelor și Pădurilor: Peste 70.600 de controale silvice efectuate în primele 9 luni ale anului 2019

Publicat

Ministerul Apelor şi Pădurilor, prin Direcţia Control Silvic şi Cinegetic, dar şi prin structurile din subordinea sa, respectiv Gărzile Forestiere, a derulat în primele nouă luni ale acestui an 70.660 acţiuni de control în toată ţara, respectiv 44 de controale zilnice, la nivel naţional, conform bilanţului ministrului de resort, publicat joi.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, în ceea ce priveşte administrarea pădurilor, cele 9 Gărzi Forestiere au efectuat 27.215 controale, în urma cărora s-a constatat un volum de lemn tăiat ilegal, verificat, de 54.169 mc, cu o valoare a pagubelor din tăieri ilegale de aproximativ 33 de milioane de lei. Totodată, au fost aplicate 4.116 contravenţii pentru tăieri de arbori cu o valoare a amenzilor aplicate de 7,5 milioane de lei.

De asemenea, în perioada menţionată au fost constatate 4 infracţiuni şi 8 contravenţii cu privire la incendierea pădurilor şi au au fost efectuate 45.126 acţiuni de control vizând circulaţia materialului lemnos, în urma cărora s-au constatat 2.223 contravenţii, cu o valoare a amenzilor aplicate de 4,8 milioane de lei şi au fost confiscaţi 8.369 mc.

Referitor la controlul instalaţiilor depozitelor de materiale lemnoase au fost efectuate 2.902 acţiuni, în urma cărora s-au constatat 1.079 contravenţii cu o valoare a amenzilor aplicate de 4,1 milioane de lei şi s-a confiscat material lemnos aproximativ 8.000 metri cubi.

În perioada 1 ianuarie-30 septembrie, au fost efectuate 22.628 acţiuni de control al exploatării parchetelor, în urma cărora s-au constatat 570 contravenţii şi s-au aplicat amenzi în valoare de 1,4 milioane de lei. Totodată, au fost finalizate 23.924 inspecţii şi controale tematice programate şi 2.141 inspecţii şi controale, ca urmare a sesizărilor, petiţiilor, memoriilor etc.

În urma verificărilor au fost înregistrate la parchetele de pe lângă instanţele de judecată 6 dosare penale.

Serviciul Control Silvic şi Cinegetic din cadrul MAP a desfăşurat în domeniul cinegetic 15 controale la gestionari de fonduri cinegetice. Ca urmare a verificărilor efectuate au fost constatate 29 de fapte contravenţionale, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 23.000 de lei, şi 12 infracţiuni, cu un prejudiciu în valoare de 6.358 euro, pentru care au fost sesizate organele de urmărire penală. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Femeie din Alba Iulia care a spart geamul unei secții de poliție după o ceartă cu iubitul, trimisă în judecată. Ce s-a întâmplat

Publicat

politie e1556619188358.jpg

O femeie din Alba Iulia a fost trimisă în judecată pentru distrugere. Motivul: După o ceartă cu iubitul a spart geamul unei secții de poliție din județ. 

În data de 19 aprilie 2024, dosarul de distrugere a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. 

Fapta pentru care femeia va ajunge în fața magistraților din Alba Iulia a avut loc în 11 decembrie 2022. S-a petrecut la Berghin, iar geamul spart aparținea secției de poliție din localitate.

A spart…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UMFIH Cluj vrea să construiască un cămin pentru rezidenți și studenți lângă noul Spital de Urgență din Florești

Publicat

spit re.jpg

Lucrările la noul Spital de Urgență Cluj, care va fi construit în Florești, vor începe în luna mai a acestui an. UMFIH Cluj-Napoca are în plan să ridice lângă spital și un cămin care va deservi, în special, medicii rezidenți.

O nouă etapă pentru ridicarea spitalului, respectiv o nouă licitație pentru lucrări, a fost demarată deja.

UMFIH Cluj vrea să construiască un cămin pentru rezidenți și studenți lângă noul Spital de Urgență din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

A crescut cifra de afaceri din comerțul de autovehicule și motociclete. Ce a influențat vânzările. Date INS

Publicat

a crescut cifra de afaceri din comerțul de autovehicule și

A crescut cifra de afaceri din comerțul de autovehicule și motociclete, în primele două luni ale anului 2024. În schimb, au scăzut activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor. 

Afacerile din comerţul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-au majorat cu 3,5%, ca serie brută, în primele două luni ale acestui an. Datele sunt comparativev cu perioada similară din 2023, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Creşterea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE: Bărbat decedat pe o stradă din Boz: A căzut inconștient în timp ce mergea cu bicicleta. A fost chemat un elicopter SMURD

Publicat

update: bărbat decedat pe o stradă din boz: a căzut

Salvatorii SMURD au intervenit vineri seara, în jurul orei 19.40, în localitatea Boz, din județul Alba. Din primele date, un bărbat care mergea pe bicicletă a căzut inconștient. 

Deși au efectuat manevre de resuscitare, bărbatul a fost declarat decedat. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: La fața locului intervine un echipaj SMURD, pentru acordarea primului ajutor.

Potrivit ISU Alba, bărbatul de aproximativ 50 de ani, a intrat în stop cardio respirator. Medicii de pe SMURD au început…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe