Connect with us

ACTUALITATE

9 milioane de lei pentru Spitalul Clujana. Bani europeni pentru combaterea INFECȚIILOR nosocomiale

Publicat

spital clujana.jpg

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat vineri un proiect depus de conducerea Spitalului Municipal,  care are ca scop reducerea infecțiilor intraspitalicești.

Spitalul, care este în subordinea Primăriei și Consiluilui Local Cluj raportează tot mai multe infecții nozocomiale de la an la an.

9 milioane de lei pentru Spitalul Clujana

Proiectul va fi depus spre finanțare prin PNRR – Programul Național de Redresare și Reziliență.

„Reducerea riscului de infecții înseamnă salvarea de vieți. Din această perspectivă, orice investiție este extrem de bine venită”, a spus primarul Emil Boc.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Camera Deputaților decide dacă minorii vor mai putea fuma în spațiile publice. Cât de mare va fi amenda

Publicat

camera deputaților decide dacă minorii vor mai putea fuma în

Legea prin care se interzice minorilor să fumeze în spații publice a trecut de Senat.

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, a citit nota de adoptare tacită a propunerii legislative, care a trecut termenul de dezbatere și vot pe 21 decembrie.

În proiectul de modificare a Legii 349/2002, se interzice consumul de tutun persoanelor sub 18 ani în drumuri publice, parcuri, stadioane, instituții culturale, săli de spectacole, unități economice, mijloace de transport, autogări, gări, aeroporturi și unități de învățământ, precum și pe o rază de 200m în jurul acestora.

Nerespectarea acestei legi se va sancționa cu o amendă contravențională de la 100 la 500 lei. Proiectul a fost inițiat de un grup de parlamentari PSD și PNL și va fi dezbătut de Camera Deputaților, for decizional.

Proiectul care le interzice minorilor să fumeze în spații publice a trecut de Senat

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, care a condus ședința de luni a plenului a fost cea care a citit nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 21 decembrie, transmite Agerpres.

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Horoscop zilnic: 7 februarie

Publicat

horoscop zilnic: 7 februarie

Berbec

Ai spor în treburile de la serviciu, iar colaborarea cu colegii aduce beneficii și pentru tine și pentru ei. Totuși, ai grijă și dozează-ți eforturile. Sănătatea este precară pe segmentele sistemului digestiv, astfel că ai nevoie de odihnă regulată. Este posibil să te gândești la consultații și analize medicale. Sfatul specialiștilor în sănătate ți-ar prinde bine, însă nu forța nota.

Taur

Discuțiile cu cei dragi sunt importante, așa încât ascultă cu atenție și evită să formulezi opinii sau concluzii. Neînțelegerile pornesc de la bani, în…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Foto: Primăria Miercurea-Ciuc va construi o clădire multifuncţională la Harghita-Băi ce va găzdui şi pompierii voluntari

Publicat

foto: primăria miercurea ciuc va construi o clădire multifuncţională la harghita băi

Primăria Miercurea-Ciuc va construi o clădire multifuncţională la Harghita-Băi, localitate componentă a municipiului, care va găzdui şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, contractul de execuţie urmând să fie semnat în acest an.

Anunţul a fost făcut luni de conducerea Primăriei într-o conferinţă de presă susţinută la Harghita-Băi, aflată la o distanţă de 20 kilometri faţă de oraş şi vizitată anual de turişti din ţară şi străinătate.

Potrivit viceprimarului municipiului Miercurea-Ciuc, Bors Bela, clădirea planificată, care constă dintr-un subsol şi un parter, va include un cabinet medical, o farmacie, o toaletă…

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Filmări la o stână din Răchițele și la UNTOLD. Cel de-al treilea film din seria ”Pup-o, mă!”, proiectat la Cluj-Napoca

Publicat

afisul oficial e1675678444985.png

Cosmin Seleși, Alin Panc și Alexandru Pop au îmbrăcat din nou hainele lui Bică, Tică și Horică și revin pe marile ecrane cu cea mai nouă comedie românească – ,,Pup-o, mă! Ouăle, franceza și ardelenii”.

Filmul cu umor ardelenesc va avea premiera la Cinema ”Florin Piersic” din Cluj-Napoca vineri, 10 februarie, de la ora 20. Fanii filmului, care au văzut deja primele două părți sau cei care vor să descopere în premieră povestea lui Tică, Bică și Horică, vor putea să îi întâlnească live, în cadrul evenimentelor, pe actorii din film.

,,PUP-O, MĂ!” este singura trilogie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe