Connect with us

ACTUALITATE

96.000 de lei pentru copii dezavantajaţi, strânși într-un proiect naţional educaţional de voluntariat şi caritate în Sălaj

Publicat

Aproximativ 96.000 de lei vor ajunge, în acest an, prin intermediul unor asociaţii caritabile, la copii dezavantajaţi din întreaga ţară, suma fiind colectată în cadrul ediţiei din acest an a proiectului naţional educaţional de voluntariat şi caritate „Petale-n vânt”, iniţiat de Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, în parteneriat cu 128 de instituţii şi unităţi de învăţământ din 20 de judeţe.

„Proiectul presupune realizarea de ateliere de confecţionat produse hand-made, presupune realizarea de târguri, expoziţii şi participarea la concursul final. Produsele sunt confecţionate de profesori împreună cu elevii sau în timpul liber al copiilor, acasă, sunt adunate şi donate celor care participă la târguri. Sumele care se adună din donaţii sunt dăruite unor beneficiari. Anul acesta avem 16 beneficiari şi 20 de judeţe participante”, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, unul din coordonatorul acţiunii, Alina Cotoi.

Potrivit acesteia, s-a urmărit astfel oferirea unui sprijin financiar copiilor din centre de plasament sau unor asociaţii nonprofit care au în grijă copii dezavantajaţi, identificate de fiecare judeţ partener.

„Am realizat din nou ateliere hand-made, am realizat târguri şi am implicat în aceste activităţi peste 1.000 de profesori şi, cred eu, zeci de mii de elevi. Amploare proiectului este tot mai mare, an de an. Dacă anul trecut am adunat undeva peste 80.000 de lei şi i-am donat la 12 asociaţii din ţară, de data reuşim ca circa 96.000 de lei să-i direcţionăm către asociaţii ai căror copii au nevoie de ajutorul nostru. Plăcerea că ajutăm, dorinţa elevilor de a simţi că lucrează pentru cineva, reuşita profesorilor de a atrage elevii din munca pe calculator şi distracţiile pe telefon, toate aceste sunt, ceea ce noi numim, „Petale-n vânt”. Este o muncă enormă, an de an, este o investiţie de timp, de resurse, imensă. În schimb ceea ce ne recompensează pe cale spirituală, modul în care noi ne simţim, chiar astăzi, cred că acesta este lucru cel mai valoros pe care un proiect educaţional poate să îl dea societăţii, a adăugat sursa citată.

Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău a găzduit, sâmbătă, Concursul Naţional „Festivalul Produselor Handmade”, din cadrul proiectului „Petale-n vânt”.

Participanţi din 16 judeţe şi-au prezentat activitatea în cadrul unor standuri, organizatorii pregătind la rândul lor activităţi variate – desen cu cretă colorată, pictură pe faţă, karting, karaoke, demonstraţii de majorete, modelare de desene, concursuri sportive, pentru a marca încheierea cu succes a celei de-a cincea ediţii a proiectului. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe