Connect with us

ACTUALITATE

96.000 de lei pentru copii dezavantajaţi, strânși într-un proiect naţional educaţional de voluntariat şi caritate în Sălaj

Publicat

Aproximativ 96.000 de lei vor ajunge, în acest an, prin intermediul unor asociaţii caritabile, la copii dezavantajaţi din întreaga ţară, suma fiind colectată în cadrul ediţiei din acest an a proiectului naţional educaţional de voluntariat şi caritate „Petale-n vânt”, iniţiat de Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, în parteneriat cu 128 de instituţii şi unităţi de învăţământ din 20 de judeţe.

„Proiectul presupune realizarea de ateliere de confecţionat produse hand-made, presupune realizarea de târguri, expoziţii şi participarea la concursul final. Produsele sunt confecţionate de profesori împreună cu elevii sau în timpul liber al copiilor, acasă, sunt adunate şi donate celor care participă la târguri. Sumele care se adună din donaţii sunt dăruite unor beneficiari. Anul acesta avem 16 beneficiari şi 20 de judeţe participante”, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, unul din coordonatorul acţiunii, Alina Cotoi.

Potrivit acesteia, s-a urmărit astfel oferirea unui sprijin financiar copiilor din centre de plasament sau unor asociaţii nonprofit care au în grijă copii dezavantajaţi, identificate de fiecare judeţ partener.

„Am realizat din nou ateliere hand-made, am realizat târguri şi am implicat în aceste activităţi peste 1.000 de profesori şi, cred eu, zeci de mii de elevi. Amploare proiectului este tot mai mare, an de an. Dacă anul trecut am adunat undeva peste 80.000 de lei şi i-am donat la 12 asociaţii din ţară, de data reuşim ca circa 96.000 de lei să-i direcţionăm către asociaţii ai căror copii au nevoie de ajutorul nostru. Plăcerea că ajutăm, dorinţa elevilor de a simţi că lucrează pentru cineva, reuşita profesorilor de a atrage elevii din munca pe calculator şi distracţiile pe telefon, toate aceste sunt, ceea ce noi numim, „Petale-n vânt”. Este o muncă enormă, an de an, este o investiţie de timp, de resurse, imensă. În schimb ceea ce ne recompensează pe cale spirituală, modul în care noi ne simţim, chiar astăzi, cred că acesta este lucru cel mai valoros pe care un proiect educaţional poate să îl dea societăţii, a adăugat sursa citată.

Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău a găzduit, sâmbătă, Concursul Naţional „Festivalul Produselor Handmade”, din cadrul proiectului „Petale-n vânt”.

Participanţi din 16 judeţe şi-au prezentat activitatea în cadrul unor standuri, organizatorii pregătind la rândul lor activităţi variate – desen cu cretă colorată, pictură pe faţă, karting, karaoke, demonstraţii de majorete, modelare de desene, concursuri sportive, pentru a marca încheierea cu succes a celei de-a cincea ediţii a proiectului. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Un fost ministru al Culturii în Ucraina, acum soldat, spune ce observă cu dronele la armata rusă

Publicat

ucraina razboi
fotografie cu caracter ilustrativ

Pe frontul din Ucraina luptă tot felul de oameni, cu diverse meserii. Între ei, și Yevhen Nisciuk,fost ministru al Culturii la Kiev, care a fost și „vocea Maidan” în timpul Revoluţiei Portocalii din 2004. El spune ce observă cu dronele la armata rusă: „Nu vor să lupte, se ascund și beau ca bureții”.

Războiul i-a pus pe ucraineni în faţa nevoii de a se adapta şi cu alte meserii decât cele pentru care s-au pregătit o viaţă. La 49 de ani, Yevhen Nisciuk se afla acum o săptămână pe frontul din sud, în faţa Mikolaivului, luptând cu ruşii. Joi, a jucat la teatrul din Kiev. Apoi, s-a întors pe front. Rebel, actor, ministru şi soldat, Nisciuk face naveta la război. 20 de zile în tranşee, apoi o săptămână de concediu.

„Actoria este terapeutică. Ajută la gestionarea stresului de luptă. Personajul meu este speriat de un zgomot care îi aminteşte de bombele primului război mondial. La fel mi se întâmplă. Acum, îl joc foarte bine”, spune el.

A fost „vocea Maidan” în timpul Revoluţiei Portocalii din 2004.

„Sunt speriat. Familia mea a fost mutată în regiuni mai sigure, dar este clar că acest război este o continuare a acelei experienţe. Este cererea de democraţie şi libertate. Aş vrea doar să acţionez, din păcate nu am ales momentul istoric în care să trăiesc şi mi se întâmplă aceste lucruri. Atunci nu m-au împuşcat ca să nu creeze scandal de când făceam live streaming cu toată lumea. Va fi important să rămânem în viaţă”.

„M-au pus să analizez imaginile dronelor de recunoaştere. Dronele vin şi pleacă precum albinele. Comandanţii noştri sunt tineri de 24 sau 29 de ani. Sau cei mulţi care s-au întors din străinătate să lupte. Băieţi care nu se prefac că sunt mai buni decât sunt, dar sunt dedicaţi, studiază, sunt profesionişti.

Noi ne apărăm pământul, e clar că suntem motivaţi. Pe ruşi, în schimb, îi observ cu drone. Nu vor să se lupte, se ascund şi beau ca bureţii. Ploaia de rachete din ultimele zile este un simptom al fricii. Armatele ucrainene şi ruse se nasc din cea sovietică. Ştim totul despre tacticile şi armele lor şi ei ştiu despre ale noastre. Acest lucru nu va mai fi cazul de la sfârşitul lunii iulie. Vor sosi arme occidentale şi trupe antrenate să le folosească.

Situaţia de pe teren se va schimba dramatic. Ruşii ştiu asta şi încearcă să lovească civili, pentru a pune presiune pe guvern. Dar nu vor reuşi”, spune, în presa internaţională, ministrul ajuns soldat.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 100 de îmbolnăviri Covid-19 descoperite în Bihor în ultima săptămână

Publicat

test covid antigen 03072022.jpeg

În ultimele șapte zile, în județul Bihor au fost confirmate 109 îmbolnăviri cu virusul Sars-Cov-2, cele mai multe, 29, fiind raportate sâmbătă. Este pentru prima oară în ultimele opt săptămâni când numărul de cazuri din județ trece de o sută, iar bilanțul săptămânal este aproape triplu față de jumătatea lunii iunie.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. Baza sportivă ”La Terenuri” din Mănăștur, filmată din dronă. Cum vă place?

Publicat

la tere.jpg

Primarul Emil Boc a postat duminică un video cu naza sportivă ”La Terenuri” vpzută din dronă. 

”Investiție în calitatea vieții la Cluj. Baza sportivă „La Terenuri” a fost finalizată și urmează procedura de recepție”, a anunțat edilul.

Citește și Baza sportivă La Terenuri din Mănăștur, gata de recepție „milimetru cu milimetru”

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bărbat din Alba Iulia, acuzat că și-a însușit o sumă mare de bani trimisă de o persoană din străinătate, pentru rude. Urmarea

Publicat

whatsapp image 2021 04 08 at 08.58.32.jpeg

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 32 de ani, din Alba Iulia, care este cercetat pentru înșelăciune.

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, în sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în luna martie a anului 2022, ar fi intrat în posesia sumei de 12.000 de franci, provenită de la o persoană aflată în străinătate.

Banii ar fi trebuit să îi dea rudelor acesteia, aflate în România, însă el și-ar fi însușit banii.

Bărbatul a fost prezentat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe