Connect with us

ACTUALITATE

Toma Coconea a câştigat prima etapă a competiţiei Red Bull X-Alps

Publicat

Cu un total de 123.7 km parcurşi – 60.95 km în alergare montană şi 59.5 km în zbor cu parapanta – Toma Coconea a câştigat prima etapă a celei mai dificile competiţii montane din lume, Red Bull X-Alps.

Veteranul şi dublul vicecampion al competiţiei a trecut primul linia de finish din Wagrain-Kleinarl, determinat să-şi depăşească încă o dată limitele, după extraordinarul timp parcurs de 9.6 ore. Startul în cea de-a noua ediţie Red Bull X-Alps a avut loc în Piaţa Mozart din Salzburg, în uralele fanilor prezenţi, iar prima bornă a competiţiei a însumat un total de 59.1 km parcurşi în linie dreaptă între regiunile Gaisberg şi Wagrain-Kleinarl.

‘ Un final de zi cu multă satisfacţie! Vă mulţumesc pentru toate gândurile bune, ne vedem dimineaţă cu forţe proaspete!’, a declarat Toma Coconea după prima zi victorioasă a competiţiei.

Urmăreşte-l live pe Toma Coconea în drumul său de peste 1.138 de km până la Monaco, prin aplicaţia interactivă 3D, de pe RedBull.com, începând cu 16 iunie 2019. Aplicaţia de live tracking permite vizualizarea în timp real a întregii competiţii, a clasamentului, a statisticilor personalizate fiecărui atlet şi permite monitorizarea constantă a condiţiilor meteo înregistrate din Salzburg şi până la linia de final din Monaco.

A noua ediţie Red Bull X-Alps 2019 are cel mai dificil traseu din istoria de 16 ani a competiţiei. Cea mai dificilă competiţie din istorie are şi cele mai extreme condiţii meteo înregistrate vreodată.

Sosirea este programată, după 13 check-point-uri, la Monaco, sportivii având de parcurs un traseu de 1.138 de kilometri în zbor cu parapantă sau în alergare pe drumurile montane.

Noul traseu Red Bull X-Alps va face cursa extrem de dificilă atât pentru veterani, cât şi pentru începători. Noile locaţii, cum ar fi Kronplatz, Davos, Muntele Titlis din Elveţia şi regiunea de vest a Alpilor Francezi, vor scoate sportivii de pe cărările marcate ale munţilor şi le vor testa aptitudinile de navigare şi adaptabilitate de-a lungul celor 13 puncte de oprire:

Salzburg – Gaisberg – Wagrain-Kleinarl – Aschau-Chiemsee – Kronplatz – Lermoos – Tiroler Zugspitz Arena – Davos – Titlis – Eiger – Mont Blanc – Saint Hilaire – Monte Viso – Cheval Blanc – Peille – Monaco.

În acest an, condiţiile de teren vor avea un impact decisiv asupra performanţei fiecărui sportiv în drumul spre Monaco. Organizatorul cursei, Ulrich Grill, declară că: ‘în prezent, în majoritatea segmentelor din Alpi avem mult mai multă zăpadă decât puteai vedea în această perioadă a anului. E greu să anticipezi schimbările meteorologice la aceste altitudini şi dacă acestea vor
avea un impact asupra modului în care se va derula cursa’.

Acest lucru va avea, de asemenea, un impact asupra sarcinilor lui Jürgen Wietrzyk, directorul de siguranţă al Red Bull X-Alps 2019, care spune: ‘Fiecare parte a traseului trebuie monitorizată zilnic, întrucât există extrem de multe zone periculoase şi alunecoase pe căile de deplasare din Munţii Alpi.”

INFORMAŢII MEDIA:
Mai multe informaţii, imagini foto şi video pot fi găsite pe redbullcontentpool.com şi pot fi folosite gratuit în scop editorial.

Portalul media necesită înregistrare pentru jurnalişti. înregistrarea se face rapid, în mai puţin de două minute, şi vei avea acces la informaţii, fotografii şi clipuri video din întreg universul Red Bull.

Urmăreşte Red Bull X-Alps şi pe canalele din social media: Facebook, Twitter, Instagram şi YouTube.

Sursa Foto-Video: Toma Coconea/Facebook

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Femeie din Botoșani, dată dispărută după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Publicat

femeie din botoșani, dată dispărută după ce a plecat de

Publicitate

Maria Feraru, o femeie în vârstă de 44 de ani, domiciliată în satul Orășeni-Deal, comuna Curtești, județul Botoșani, a fost dată dispărută după ce a părăsit locuința în dimineața zilei de 2 iulie 2025, în jurul orei 10:00. De atunci, familia nu mai știe nimic despre ea.

Originară din Vatra Dornei, județul Suceava, Maria Feraru are cetățenie română și este cunoscută ca o persoană activă și comunicativă. Semnalmentele acesteia sunt:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copiii din Todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima ediție a Școlii de vară „Din inima satului”

Publicat

copiii din todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima

Publicitate

În primele zile ale lunii iulie, curtea Școlii Gimnaziale din Todireni a devenit un adevărat atelier de culoare și descoperire. Lansată cu emoție de profesorii coordonatori Elena Liliana Brașoveanu și Marineta Ciobanu, Școala de vară „Din inima satului” a reunit zeci de copii dornici să îmbine joaca, tradiția și experimentul într‑o experiență educativă cât o vacanță întreagă.

Aventură, tradiție și știință – în aceeași…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Grădinița „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi a adus vara în culori pentru preșcolari prin proiectul educațional „Grădi 9 în culori”

Publicat

grădinița „Ștefan cel mare și sfânt” dorohoi a adus vara

Publicitate

În debutul vacanței de vară, Grădinița cu Program Prelungit „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Dorohoi a desfășurat proiectul educațional „Grădi 9 în culori” – un program special dedicat copiilor de vârstă preșcolară, realizat în colaborare cu mai multe instituții locale.

Derulat într-un mediu sigur și primitor, proiectul a urmărit stimularea creativității, dezvoltarea personală a celor mici și menținerea unei conexiuni active și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava deschide o extensie universitară la Botoșani

Publicat

universitatea „Ștefan cel mare” din suceava deschide o extensie universitară

Publicitate

Botoșani, 3 iulie 2025 – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) va deschide, începând cu anul universitar 2026–2027, o extensie universitară la Botoșani, marcând un moment semnificativ pentru dezvoltarea educației superioare în regiune.

Evenimentul a fost precedat de o întâlnire de lucru desfășurată joi, 3 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, la care a participat rectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe