Connect with us

ACTUALITATE

Helmuth Duckadam, sărbătorit la reşedinţa Ambasadorului Germaniei

PublicatSursa foto: Facebook/Helmuth Duckadam

Preşedintele de imagine al clubului de fotbal FCSB, fostul mare portar Helmuth Duckadam, a fost sărbătorit, miercuri, la reşedinţa Ambasadorului Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, cu ocazia aniversării a 60 de ani.

Diplomatul, care i-a oferit fostului portar al echipei Steaua un tricou al echipei naţionale a Germaniei semnat de actualii componenţi ai selecţionatei ţării sale, a afirmat în discursul său că preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avut dreptate când a spus că Helmuth Duckadam trebuie să fie un exemplu pentru România.

“Ne întâlnim cu ocazia unui jubileu special, a 60-a aniversare a lui Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla 1986. Mărturisesc că încă din copilărie fotbalul a fost şi a rămas sportul meu preferat. Iubesc spiritul unic al acestui sport, spiritul de echipă şi spiritul imposibilului. Cu 10 ani în urmă a trebuit să abandonez fotbalul activ din cauza problemelor tipice vârstei mele, dar, ce miracol, am reînceput să joc puţin într-o echipă de amatori aici la Bucureşti. Dragostea mea pentru fotbal a început cu o adevărată tragedie, aşa cum se întâmplă foarte des, şi anume cu golul de 3-2 a lui Geoff Hurst, din finala Campionatului Mondial dintre Germania şi Anglia, în anul 1966. Controversatul gol de pe Wembley. Ăsta a fost unul dintre momentele cele mai emoţionante din viaţa mea şi totodată atât de frumos. Tot aşa cele patru penalty-uri apărate de Helmuth Duckadam vor rămâne în memoria colectivă, în istoria incredibilă a fotbalului. Fotbalul cred că ne învaţă ceva util pentru viaţă când se întâmplă ceva extraordinar, atât în sens politic, cât şi în sens mai larg, ne învaţă o atitudine de ‘ridică-te şi mergi mai departe’. În acest context mi-a plăcut foarte foarte mult ceea ce a spus preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, aici la Bucureşti, la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului Europei. A spus printre altele, în limba română: ‘Aş vrea să fac un apel la toţi românii să apere în România şi în Europa fundamentele civilizaţiei politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului din viaţa publică, statul de drept şi constituţia cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând’. Cred că Tusk are dreptate, avem nevoie de o astfel de hotărâre în momentul de faţă în multe ţări din Europa şi nu numai. Ne bucurăm că Helmuth Duckadam a fost eroul nostru, şvabul nostru din Banat pe care îl aniversăm astăzi. Sărbătorim în cadru amical o viaţă sportivă remarcabilă într-o ţară multiculturală. Pentru noi este o ocazie minunată ca ambasadă”, a afirmat Cord Meier-Klodt.

La rândul său, Helmuth Duckadam i-a oferit Ambasadorului Germaniei o minge de fotbal cu autograful său, o pereche de mănuşi cu numele său pe ele şi două sticle în formă de minge de fotbal cu “pălincă făcută de mine în 2006, care e pusă deoparte pentru când se va mărita fiica mea”.

“Vreau să mulţumesc domnului ambasador şi soţiei pentru că s-au gândit la mine când împlinesc această vârstă, unii spun frumoasă, alţii spun că arată bine, dar nu e atât de frumoasă, dar trebuie să ne bucurăm de ea, că am ajuns la ea, 60 de ani. Sunt onorat de această recepţie, şi vreau să mulţumesc ambasadei Germaniei, mai ales că sunt şi eu de origine germană, pentru că s-au gândit la mine”, a spus fostul portar.

Duckadam a precizat că a fost încântat să vorbească din nou limba germană, pe care nu are foarte des ocazia să o folosească: “Am fost chemat la dânsul acum două săptămâni, nu ştiam în ce problemă mă solicită şi am avut marea surpriză de a afla că doreşte să mă serbeze în incinta reşedinţei sale. A fost o mare surpriză şi totodată o onoare şi mă bucur că suntem azi aici. Şi dânsul juca fotbal şi mi-a arătat nişte urme de la ultimele sale jocuri, şi din câte am înţeles l-a impresionat şi discursul domnului preşedinte Donald Tusk, dar şi faptul că sunt de origine germană cred că a dus la acest eveniment de care sunt foarte mândru. Am mai repetat limba germană cu doamna ambasadoare a Austriei acum câteva săptămâni şi merge bine, păcat că nu prea am ocazia să o vorbesc mai des. Dar sper să ne calificăm în grupele Europa League şi să jucăm cu o echipă germană”.

La evenimentul de la reşedinţa ambasadorului Germaniei au mai fost prezenţi preşedintele COSR, Mihai Covaliu, campioanele olimpice Gabriela Szabo, Andreea Răducan şi Valeria Răcilă van Groningen, foştii fotbalişti Iosif Rotariu, Aurel Ţicleanu, vicepreşedintele LPF Robert Pongracz şi directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă.
AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Andrei Baciu: se lucrează pentru operaționalizarea a încă 73 de paturi ATI

Publicat

Secretarul de stat Andrei Baciu a anunțat că spitalele din România vor avea încă 73 de paturi pentru terapie intensivă. Acestea vor fi folosite pentru bolnavii COVID în stare gravă.

Andrei Baciu a declarat că în prezent, în spitalele din România sunt 20 de paturi libere la secții ATI. Baciu a dezvăluit faptul că, în curând, vor fi inaugurate zeci de paturi pentru bolnavii COVID în stare gravă.

„Presiunea cea mai mare rămâne în continuare pe secțiile de Terapie Intensivă. Însă, potrivit analizelor făcute de colegii noștri din țară, aveam disponibile 20 de paturi ATI și se lucrează pentru operaționalizarea a încă 73. Căutăm soluții pentru a suplimenta numărul acestora, iar pacienții infectați cu SARS-COV2 și care au o formă gravă a bolii să fie transferați cât mai repede în secțiile de Terapie Intensivă”, a spus secretarul de stat la Ministerul Sănătății.

Andrei Baciu a mai spus că numărul persoanelor infectate cu virusul SARS COV-2 este în scădere ceea ce ar putea duce la anularea unor restricții.

„Specialiștii ne-au informat că rata de pozitivare este în scădere și sperăm să rămânem pe acest trend descendent. Important este că sunt tot mai multe persoane vaccinate, iar acest lucru ne dă speranța că într-un timp cât mai scurt putem să renunțăm la unele măsuri restrictive”, a precizat Andrei Baciu.

Declarația a fost făcută în urma ședinței de duminică a Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției.

Sursă: Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cîţu aşteaptă desemnarea ministrului Sănătăţii de la USR PLUS

Publicat

florin citu

Premierul Florin Cîţu afirmă că aşteaptă ca USR PLUS să desemneze noul ministru al Sănătăţii, punctând că discuţiile politice vor avea loc în cadrul coaliţiei.

“Aştept desemnarea ministrului Sănătăţii de la USR PLUS, este un portofoliu care revine USR PLUS, până atunci voi asigura interimatul şi mă voi asigura că lucrurile funcţionează bine. (…) Tot ce înseamnă discuţii politice vor avea loc la discuţia din coaliţie cu cele trei formaţiuni politice”, a declarat, duminică, Florin Cîţu, după ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de la Ciolpani.

Întrebat dacă este posibil ca şi ministrul Cătălin Drulă să fie remaniat, el a dat asigurări că membrii Cabinetului vor fi evaluaţi pe ceea ce fac şi nu pe ceea ce spun.

“Nu comentez opiniile membrilor Cabinetului. V-am spus acest lucru şi înainte. Tot ceea ce pot să îi asigur pe membrii Cabinetului este că de fiecare dată voi face o evaluare corectă, bazată pe ceea ce fac şi nu pe ceea ce spun”, a subliniat premierul. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dîncu despre Dragnea: După ce și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid

Publicat

dragnea audiat

După ce un membru de partid și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid, spune Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, referindu-se la fostul lider al social-democraților, Liviu Dragnea.

Întrebat, duminică, la Digi 24, dacă Liviu Dragnea va putea reveni în partid după ce își va ispăși pedeapsa, Vasile Dîncu a spus că orice membru are acest drept.

„Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat, și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid. Nu a existat o tradiție în cadrul PSD-ului de a-și aduce înapoi foștii președinți. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus. (…) Nu mai sunt (foștii lideri în partid – n.r.). Este o problemă care ține, până la urmă și de modul în care liderul de partid a știut să își construiască echipa și și-a respectat și i-a respectat el pe ceilalți din partid. Liviu Dragnea a avut numai unanimitate sau aproape tot timpul a avut unanimitate în Biroul Permanent Național sau cum se numea în diferite faze. Eu cred că cei pe care el i-a crescut în partid și i-a promovat, îi păstrează un anumit respect. Dacă nu îi păstrează niciun fel de respect, atunci înseamnă că el nu se va putea întoarce. Dar eu cred că ține, până la urmă, și de modul în care partidul și-a cultivat liderul și liderul și-a cultivat de asemenea echipa lui proximă prin care a condus partidul”, a spus președintele Consiliului Național al PSD.

Dîncu a precizat că nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea de când a fost închis, pentru că nu se află pe lista celor care ar fi putut să vorbească cu el la telefon.

„Din punct de vedere uman sunt apropiat și acum de el. Nu sunt fericit pentru ceea ce se întâmplă. Aș vrea să îl văd cât mai repede liber, deci eu păstrez pentru el aceeași afecțiune. Din punct de vedere uman. Politic a făcut greșeli, dar poate că el știe mai bine acum, a avut și o perioadă de reflecție și aici nu mă bag, nu sunt deciziile mele și nu știu ce va face în viitor”, a mai spus Dîncu.

Referindu-se la un alt lider al PSD care are probleme cu legea, respectiv Claudiu Manda, care a fost trimis în judecată într-un dosar în care europarlamentarul este acuzat că și-a folosit funcția politică pentru a obține bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, Vasile Dîncu a spus că PSD nu este instanță de judecată și până când nu va fi o decizie definitivă pe numele său, Manda are tot sprijinul partidului.

Sursă: Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dezastru feroviar. Aproape 100 de răniţi după deraierea unui tren de pasageri în Egipt

Publicat

Sursă foto: Tunisie Numérique in English

Aproape 100 de persoane au fost rănite, după ce un tren de pasageri a deraiat, duminică după-amiază, în apropierea oraşului egiptean Cairo, anunţă echipele de intervenţie, conform agenţiei Associated Press.

Accidentul feroviar a avut loc în zona Banha (Qalyubia), la periferia nordică a oraşului Cairo. Opt vagoane ale unui tren de pasageri au deraiat. Trenul se deplasa pe ruta Cairo-Mansoura, conform MEDIAFAX.

Cel puţin 97 de persoane au fost rănite în accident, a comunicat Ministerul egiptean al Sănătăţii.

Săptămâna trecută, 15 persoane au fost rănite după deraierea unui tren în provincia egipteană Sharqia.

Pe 25 martie, 18 persoane au murit, iar alte aproximativ 200 au fost rănite după ce două trenuri de pasageri au intrat în coliziune în provincia egipteană Sohag.

Citește mai departe