Connect with us

ACTUALITATE

Helmuth Duckadam, sărbătorit la reşedinţa Ambasadorului Germaniei

Publicat

Sursa foto: Facebook/Helmuth Duckadam

Preşedintele de imagine al clubului de fotbal FCSB, fostul mare portar Helmuth Duckadam, a fost sărbătorit, miercuri, la reşedinţa Ambasadorului Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, cu ocazia aniversării a 60 de ani.

Diplomatul, care i-a oferit fostului portar al echipei Steaua un tricou al echipei naţionale a Germaniei semnat de actualii componenţi ai selecţionatei ţării sale, a afirmat în discursul său că preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avut dreptate când a spus că Helmuth Duckadam trebuie să fie un exemplu pentru România.

„Ne întâlnim cu ocazia unui jubileu special, a 60-a aniversare a lui Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla 1986. Mărturisesc că încă din copilărie fotbalul a fost şi a rămas sportul meu preferat. Iubesc spiritul unic al acestui sport, spiritul de echipă şi spiritul imposibilului. Cu 10 ani în urmă a trebuit să abandonez fotbalul activ din cauza problemelor tipice vârstei mele, dar, ce miracol, am reînceput să joc puţin într-o echipă de amatori aici la Bucureşti. Dragostea mea pentru fotbal a început cu o adevărată tragedie, aşa cum se întâmplă foarte des, şi anume cu golul de 3-2 a lui Geoff Hurst, din finala Campionatului Mondial dintre Germania şi Anglia, în anul 1966. Controversatul gol de pe Wembley. Ăsta a fost unul dintre momentele cele mai emoţionante din viaţa mea şi totodată atât de frumos. Tot aşa cele patru penalty-uri apărate de Helmuth Duckadam vor rămâne în memoria colectivă, în istoria incredibilă a fotbalului. Fotbalul cred că ne învaţă ceva util pentru viaţă când se întâmplă ceva extraordinar, atât în sens politic, cât şi în sens mai larg, ne învaţă o atitudine de ‘ridică-te şi mergi mai departe’. În acest context mi-a plăcut foarte foarte mult ceea ce a spus preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, aici la Bucureşti, la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului Europei. A spus printre altele, în limba română: ‘Aş vrea să fac un apel la toţi românii să apere în România şi în Europa fundamentele civilizaţiei politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului din viaţa publică, statul de drept şi constituţia cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând’. Cred că Tusk are dreptate, avem nevoie de o astfel de hotărâre în momentul de faţă în multe ţări din Europa şi nu numai. Ne bucurăm că Helmuth Duckadam a fost eroul nostru, şvabul nostru din Banat pe care îl aniversăm astăzi. Sărbătorim în cadru amical o viaţă sportivă remarcabilă într-o ţară multiculturală. Pentru noi este o ocazie minunată ca ambasadă”, a afirmat Cord Meier-Klodt.

La rândul său, Helmuth Duckadam i-a oferit Ambasadorului Germaniei o minge de fotbal cu autograful său, o pereche de mănuşi cu numele său pe ele şi două sticle în formă de minge de fotbal cu „pălincă făcută de mine în 2006, care e pusă deoparte pentru când se va mărita fiica mea”.

„Vreau să mulţumesc domnului ambasador şi soţiei pentru că s-au gândit la mine când împlinesc această vârstă, unii spun frumoasă, alţii spun că arată bine, dar nu e atât de frumoasă, dar trebuie să ne bucurăm de ea, că am ajuns la ea, 60 de ani. Sunt onorat de această recepţie, şi vreau să mulţumesc ambasadei Germaniei, mai ales că sunt şi eu de origine germană, pentru că s-au gândit la mine”, a spus fostul portar.

Duckadam a precizat că a fost încântat să vorbească din nou limba germană, pe care nu are foarte des ocazia să o folosească: „Am fost chemat la dânsul acum două săptămâni, nu ştiam în ce problemă mă solicită şi am avut marea surpriză de a afla că doreşte să mă serbeze în incinta reşedinţei sale. A fost o mare surpriză şi totodată o onoare şi mă bucur că suntem azi aici. Şi dânsul juca fotbal şi mi-a arătat nişte urme de la ultimele sale jocuri, şi din câte am înţeles l-a impresionat şi discursul domnului preşedinte Donald Tusk, dar şi faptul că sunt de origine germană cred că a dus la acest eveniment de care sunt foarte mândru. Am mai repetat limba germană cu doamna ambasadoare a Austriei acum câteva săptămâni şi merge bine, păcat că nu prea am ocazia să o vorbesc mai des. Dar sper să ne calificăm în grupele Europa League şi să jucăm cu o echipă germană”.

La evenimentul de la reşedinţa ambasadorului Germaniei au mai fost prezenţi preşedintele COSR, Mihai Covaliu, campioanele olimpice Gabriela Szabo, Andreea Răducan şi Valeria Răcilă van Groningen, foştii fotbalişti Iosif Rotariu, Aurel Ţicleanu, vicepreşedintele LPF Robert Pongracz şi directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă.
AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

LISTA: Localitățile din Alba în care va fi întreruptă alimentarea cu energie electrică, până în 16 decembrie. Intervalele orare

Publicat

stalp retea electrica iluminat public.jpg

Alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în mai multe localități, în următoarea perioadă. Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud a publicat lista și cu intervalele orare în care va efectua lucrări de mentenanță în județul Alba.

Întreruperile planificate în alimentarea cu energie electrică sunt necesare pentru:

  • realizarea lucrărilor de mentenanță periodică a instalațiilor
  • realizarea unor lucrări de extindere, modernizare, retehnologizare a rețelelor de distribuție energie electrică de înaltă, medie și joasă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atenție, șoferi. Cod galben de ceață la Cluj. Vizibilitate scăzută. Polei pe drumuri

Publicat

ceata e1581833945912 1000x600 e1637825890223.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ceață pentru județul Cluj. De asemenea, drumarii verifică starea drumurilor pentru că există posibilitatea să se formeze polei.

Atenționare pentru șoferi. Județul Cluj este sub cod galben de ceață, iar vizibilitatea este scăzută în mai multe zone, izolat la sub 50 de metri.

Atenție, șoferi. Cod galben de ceață la Cluj. Vizibilitate scăzută

Codul galben de ceață, care este valabil pînă la ora 11.00, vizează Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Apahida, Viișoara, Mihai Viteazu, Cășeiu, Cojocna, Ceanu Mare, Bonțida, Iclod, Jucu,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum vrea primăria Sebeș să reducă costurile cu energia electrică, printr-un proiect de peste 4 milioane de lei

Publicat

panouri fotovoltaice alba24 e1670246486954 1000x600.jpeg

Primăria Municipiului Sebeș a depus un proiect prin care se solicită finanțare nerambursabilă din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. 

Proiectul „Înființare centrale fotovoltaice în vederea acoperirii consumului clădirilor publice și iluminatului public în cadrul UAT Municipiul Sebeș, județul Alba” își propune să participe activ la dezideratul Uniunii Europene și a României privind promovarea investiţiilor în sectorul de energie curată şi eficienţă energetică în vederea asigurării contribuţiei la obiectivele privind consumul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Este COD GALBEN de ceață în județul Botoșani. Șoferii îndemnați să circule cu prudență

Publicat

1670485247 cod galben meteo alerta 3.jpg

Pe drumurile din județul Botoșani, din această cauză, se va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.
Cod galben de ceață până la ora 12:00
În funcție de condițiile locale, acest fenomen meteorologic poate favoriza formarea ghețușului.
Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, adresăm conducătorilor auto recomandarea de a adapta viteza la condițiile de drum. „Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic!”, îndeamnă reprezentanții ISU Botoșani.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe