Connect with us

EVENIMENT

A crescut de peste trei ori tranzitul de persoane şi maşini la frontieră, comparativ cu anul trecut

Publicat

arhiva foto

În perioada Sărbătorilor Pascale a fost înregistrată o creştere de peste trei ori a tranzitului de persoane şi autoturisme la frontieră, comparativ cu anul trecut, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog.

„În ceea ce priveşte situaţia la graniţă, a fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau de ieşire. Comparativ cu anul trecut a fost înregistrată o creştere semnificativă a tranzitului de persoane şi de turisme, respectiv de trei ori. Cea mai tranzitată frontieră a fost în continuare cea cu Ungaria, unde în ultimele trei zile au efectuat formalităţile aproximativ 64.000 de persoane, cu peste 30.000 de mijloace de transport”, a afirmat purtătorul de cuvânt al MAI, în cadrul unei declaraţii de presă.

Monica Dajbog a menţionat că în această minivacanţă au fost mobilizaţi zilnic peste 26.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi, poliţişti de frontieră şi piloţi ai MAI, iar infracţionalitatea cu violenţă înregistrată în perioada 30 aprilie-2 mai a urmat trendul descendent din ultimii patru ani.

„Infracţionalitatea cu violenţă înregistrată în perioada 30 aprilie-2 mai a continuat trendul descendent al ultimilor patru ani. La fel s-a întâmplat şi în cazul accidentelor rutiere grave, numărul acestora fiind în scădere faţă de ultimii ani. Menţionez că pompierii şi echipajele SMURD au desfăşurat peste 4.000 de intervenţii, în peste 80% din cazuri fiind vorba despre acordarea asistenţei medicale de urgenţă”, a declarat aceasta.

În ceea ce priveşte respectarea măsurilor dispuse pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, la nivelul întregii ţări au fost verificaţi aproximativ 14.000 de operatori economici, fiind identificaţi doar 31 de operatori care nu respectau măsurile dispuse în contextul pandemiei. De asemenea, dintre cele peste 200.000 de persoane verificate în aceste zile, în jur de 10.000 nu au respectat măsurile sau interdicţiile impuse.

Peste 11.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2,4 milioane de lei, în ultimele 3 zile

Conform aceleiaşi surse, în ultimele trei zile, pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 11.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2,4 milioane de lei.

De asemenea, faţă de patru persoane au fost începute cercetări pentru comiterea a 11 infracţiuni, printre care zădărnicirea combaterii bolilor şi fals în declaraţii cu privire la motivul deplasării. Totodată, au fost întrerupte 16 petreceri private, în fiecare caz în parte fiind dispuse măsuri de sancţionare pentru nerespectarea regulilor pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, a mai precizat Monica Dajbog. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Consiliul Județean Alba primește finanțare de 15 milioane lei de la AFM. Va cumpăra microbuze electrice pentru elevi

Publicat

consiliul județean alba primește finanțare de 15 milioane lei de

Județul Alba se află pe lista solicitărilor de finanțare aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în 27 martie, pentru achiziția de microbuze electrice destinate transportului elevilor. Suma alocată este de 15 milioane de lei.

AFM a publicat miercuri lista cu finanțările aprobate

Este vorba despre proiectul „Microbuze prietenoase cu mediul pentru elevii din județul Alba”. Acesta a fost depus de CJ Alba, în cadrul Programului privind îmbunătăţirea calităţii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Turneu de fotbal pentru toți elevii de gimnaziu și liceu din Alba: ”Cupa Nicolae Stanciu”, organizată de Consiliul Județean

Publicat

turneu de fotbal pentru toți elevii de gimnaziu și liceu

Consiliul Județean Alba va organiza în anul școlar 2024-2025, o competiție de fotbal la nivel județean. Este vorba despre ”Cupa Nicolae Stanciu”, o competiție dedicată elevilor din mediul preuniversitar. 

Acesta va fi organizată de Consiliul Județean Alba alături de Inspectoratul Școlar.

Evenimentul sportiv va fi destinat tuturor elevilor (fete și băieți) din județul Alba. Pentru organizarea ei, CJ Alba, va avea un buget de 60.000 de lei.

Va fi sub forma unui tureu cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UBBMed – PREVENȚIA cancerului de sân în comunitatea UBB Cluj-Napoca

Publicat

femeie sani cancer e1711549720781.jpg

Centrul de Cercetare Avansată și Abordare Comprehensivă a Cancerului, co-fondat de Institutul Oncologic „Prof. univ. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN) și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) prin programul strategic UBBMed, inițiază, sub coordonarea prof. univ. dr. Patriciu Achimaș și prof univ. dr. Daniel David, rectorul UBB, un proiect de prevenție primară-secundară în cancerul de sân, în context psihologic, pentru persoanele eligibile din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Românii vor putea achita facturi cu cardul direct la poştaş. Poșta Română a cumpărat dispozitive

Publicat

românii vor putea achita facturi cu cardul direct la poştaş.

Românii vor putea achita facturi cu cardul direct la poştaş. Poşta Română a cumpărat 7.000 de dispozitive mobile care permit procesarea de plăţi direct la persoană.

Astfel, atunci când vine poştaşul fie să aducă o factură, ea poate să fie plătită instant cu cardul, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio București FM.

Miercuri, a fost efectuată prima plată-test pentru a se verifica funcţionarea sistemului, a anunţat ministrul digitalizării, Bogdan-Gruia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe