Connect with us

EVENIMENT

A crescut numărul șomerilor, în luna iulie: Peste 228.000 de persoane fără loc de muncă, dintre care aproape jumătate primesc ajutor de la stat

Publicat

oameni locuri munca.jpg

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, la sfârșitul lunii iunie 2023, de 2,91%, mai mare decât cea din luna anterioară cu 0,03 puncte procentuale, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Numărul total de şomeri la finele lunii iunie 2023 a fost de 228.158 de persoane, mai mare cu 2.216 de persoane faţă de cel înregistrat la finele lunii anterioare.

Din totalul şomerilor înregistraţi, 37.066 au fost şomeri indemnizaţi şi 191.092 neindemnizaţi. Numărul şomerilor indemnizaţi a scăzut cu 754 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a crescut cu 2.970 de persoane faţă de luna precedentă.

Pe medii de rezidenţă, numărul şomerilor la finele lunii iunie se prezintă astfel: 65.820 şomeri provin din mediul urban şi 162.338 şomeri provin din mediul rural.

Numărul şomerilor femei la 30 iunie 2023 era de 109.804 persoane, în timp ce numărul şomerilor bărbaţi era de 118.354 de persoane.

Cei mai mulţi şomeri aveau între 40 – 49 de ani (55.898), urmaţi de cei cu vârsta peste 55 ani (47.355), la polul opus aflându-se persoanele între 25 – 29 de ani (15.532).

Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii fără studii si cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele ANOFM (29,67%).

Şomerii cu nivel de instruire gimnazial reprezintă 33,42% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 4,89%.

sursa: Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Acțiune de ecologizare a pompierilor din Câmpeni. Au strâns gunoaiele de pe malul Arieșului

Publicat

acțiune de ecologizare a pompierilor din câmpeni. au strâns gunoaiele

Ziua pământului a fost marcată de pompierii militari printr-o acțiune de ecologizare. Este vorba despre pompierii militari din Câmpeni care au mers pe malul râului Arieș. 

Aceștia au adunat gunoaiele aruncate de oameni sau aduse de ape.

Pompierii din cadrul Secției de Pompieri Câmpeni au participat in cursul zilei de vineri, 26 aprilie, la o acțiune de ecologizare alături de alte instituții din județ.

Acțiunea de ecologizare a avut loc pe malul râului Arieș și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sănătatea SP Cluj, învinsă pe teren propriu de CS Minaur Baia Mare

Publicat

sanatatea cluj 3.jpeg

Sănătatea SP Cluj a pierdut vineri confruntarea cu CS Minaur Baia Mare. Partida din etapa a V-a din play out-ul ligii a treia s-a încheiat cu scorul de 2-4.

Gazdele au deschis scorul prin golul marcat de Andrei Dioszegi în minutul 11 al partidei, însă nu au reușit să țină de rezultat. Stănescu a marcat pentru echipa sa și a egalat în minutul 16.

Sănătatea SP Cluj învinsă de CS Minaur Baia MareSănătatea SP Cluj învinsă de CS Minaur Baia Mare

Clujenii au rămas cu un om în minus după ce Denis Paul a primit al doilea galben. Repriza începe totuși în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum a rămas o femeie din Câmpeni fără un portofel plin de euro. Ce a găsit în fața casei, la câteva zile după furt

Publicat

cum a rămas o femeie din câmpeni fără un portofel

Cum a rămas o femeie din Câmpeni fără un portofel plin de euro. Este vorba despre un caz care a primit o soluționare în recent, din partea magistraților din Câmpeni. 

Mai exact în data de 16 aprilie 2024, magistrații au închis dosarul deoarece nu au putut identifica cine a furat portofelul femeii.

Fapta s-a petrecut în data de 29 septembrie 2023.

Atunci femeia a mers cu bicicleta la sora ei și și-a lăsat portmoneul, într-o plasă, pe portbagajul bicicletei. Când a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Tânăr de 17 ani, reținut pentru 24 de ore. A furat un moped și l-a condus, deși nu avea permis

Publicat

moped furat.jpg

Un tânăr de 17 ani a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii clujeni. Minorul a furat un moped și l-a condus, deși nu avea permis.

Polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a tânărului de 17 ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Mopedul, abandonat pe strada Cantonului

Potrivit unui comunicat al IPJ Cluj, în data de 22 aprilie, în jurul orei 16.00,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe