EVENIMENT
A fost ACTUALIZATĂ LISTA țărilor din care este impusă carantina la sosirea în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat vineri lista țărilor/ zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.
Reamintim că sunt trei liste / zone – roșie, galbenă și verde, pentru care restricțiile sunt diferite.
Turcia a ieșit de pe lista roșie și a intrat în cea galbenă. La fel, Serbia.
Cei care vin în România din țări zonă verde nu trebuie să stea în carantină.
Pentru celelalte două zone, aceștia trebuie să stea în carantină 14 zile, cu excepția celor vaccinați.
Cei care fac test COVID în a opta zi de carantină și au rezultat negativ pot ieși din carantină în a zecea zi.
Vezi Hotărârea CNSU nr 31 aprobare liste țări 21 mai 2021
Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:
a) Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5 – pentru persoanele care sosesc pe teritoriul României din această zonă nu se instituie măsura carantinei
b) Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori – pentru persoanele care sosesc pe teritoriul României din această zonă se instituie măsura carantinei la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat pentru o perioadă de 14 zile
c) Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori – pentru persoanele care sosesc pe teritoriul României din această zonă se instituie măsura carantinei la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat pentru o perioadă de 14 zile.
Vezi Anexa listele statelor cu risc epidemiologic 21 mai 2021
Zona roșie
- Seychelles
- Maldive
- Bahrain
- Uruguay
- Argentina
- Capul Verde
- Costa Rica
- Suedia
- Lituania
- Cipru
- Olanda
- Georgia
- Letonia
- Columbia
- Paraguay
- Nepal
- Brazilia
- Chile
- Croația
- India
- Slovenia
- Trinidad/Tobago
- Franța
- Kuweit
- Puerto Rico
- Estonia
- Belgia
- Mongolia
- Africa de Sud
EVENIMENT
Titluri de stat Fidelis 2025: donatorii de sânge pot cumpăra titluri de stat și în euro. Care sunt dobânzile

Ministerul Finanțelor anunță a șasea ediție Fidelis în 2025. În premieră, donatorii de sânge pot cumpăra titluri de stat și în euro.
Ediția de titluri de stat se va desfășura între 4-11 iulie. Vor fi dobânzi de până la 8,25% la emisiunile în lei și de până la 6,30% la cele în euro.
Titluri de stat Fidelis 2025: Condiții pentru subscrieri
Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat Fidelis denominate în lei…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Vreme schimbătoare în următoarele două săptămâni. Început răcoros de iulie, urmat de zile caniculare

Început de iulie cu temperaturi mai scăzute decât finalul lunii iunie, cu maxime în jur de 28 de grade și minime de aproximativ 10 grade. Urmează o perioadă de căldură intensă, cu temperaturi caniculare și disconfort termic accentuat, până în data de 8 iulie, după care vremea se va răcori din nou.
Potrivit meteorologilor ANM, în Transilvania, valorile termice din primele două zile ale lunii iulie vor fi mai scăzute decât la finalul lunii iunie, astfel că media…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Guvernul propune o taxă de 29% pe profitul băncilor, față de 16% în prezent, pentru a crește veniturile bugetare. Măsura, cuprinsă în programul de guvernare, ar aduce 1 miliard de lei în plus față de sistemul actual de impozitare, dar riscă să majoreze costurile de creditare ale firmelor, prin dobânzi, comisioane și garanții mai mari.
Puțin peste 21% din firmele care au depus bilanțul contabil în 2024 avea credite bancare în plată la nivelul anului trecut, conform datelor…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Cum va fi vremea în iulie 2025: cât de mult cresc temperaturile în ”luna lui Cuptor”. Prognoza pe patru săptămâni

Vremea în iulie 2025: Temperaturile vor fi mai mari decât de obicei în ”luna lui Cuptor”. Sunt anunțate abateri termice mai accentuate în sudul și sud-vestul țării.
Precipitații vor fi puține și vor fi condiții de secetă.
Cea mai caldă perioadă va fi 4-7 iulie. Temperaturile vor ajunge până la pragul de 38 de grade, resimțite ca 40. Excepție vor fi zona de nord-est și la munte, unde vor fi 33-34 de grade, respectiv 25-29 de grade.
Din 10 iulie, se mai răcorește…
Citește mai mult pe Alba24.ro