Connect with us

EVENIMENT

A fost aleasă cea mai ieftină destinație din Europa pentru un city break

Publicat

atena

Atena a fost clasată ca fiind cea mai ieftină destinație din Europa pentru un city break. Orașele renumite pentru prețurile mici, precum Cracovia, Riga și Budapesta au fost devansate de Atena și Lisabona.

Prețurile au scăzut, iar un weekend în capitala Greciei costă 207 lire sterline, față de 218 lire sterline în Lisabona, aflată pe locul al doilea.

Analiza unei duzini de costuri turistice tipice pentru vizitatorii britanici în 20 de orașe populare, efectuată de Post Office Travel Money, a constatat că prețurile în capitala Greciei au scăzut cu 15% din 2021, notează The Guardian.

Nota de plată pentru cheltuieli care includ două nopți de cazare la hotel pentru un cuplu, mese, bilete la atracții și tarife de transport local, a ajuns la 207 lire sterline, față de 218 lire sterline în Lisabona, locul al doilea.

 

A fost aleasă cea mai ieftină destinație din Europa pentru un city break: a devansat destinatii renumite

 

Ambele orașe au devansat destinații estice, de obicei renumite pentru prețurile mici, precum Cracovia din Polonia (219 lire sterline), Riga din Letonia (220 lire sterline) și Budapesta din Ungaria (221 lire sterline).

„Favoritele consacrate precum Paris, Amsterdam și Veneția pot fi alegeri de top în rândul turiștilor pe care i-am chestionat, dar acestea sunt, de asemenea, locuri scumpe de vizitat. (…) Atena și Lisabona sunt la jumătate de preț și oferă o climă însorită de toamnă, precum și prețuri scăzute. Sfatul nostru pentru turiști este să își facă temele și să verifice prețurile înainte de a rezerva”, a declarat Nick Boden, șeful Post Office Travel Money.

Printre prețurile mici din Atena se numără 38,96 lire sterline pentru o cină pentru două persoane cu vin, 89 lire sterline pentru două nopți de cazare la un hotel de trei stele și 7,79 lire sterline pentru un abonament de 48 de ore pentru transportul public.

Locul 2 ocupat de Lisabona vine în ciuda unei creșteri de 21% a prețurilor față de anul trecut.

A fost aleasă cea mai ieftină destinație din Europa pentru un city break: costurile de cazare au explodat

Costurile de cazare au explodat în întreaga Europă la începutul acestui an, deoarece cererea a depășit nivelurile anterioare pandemiei, ca urmare a relaxării restricțiilor de călătorie.

Șase dintre orașele analizate sunt de peste două ori mai scumpe decât Atena.

Acestea sunt Stockholm (421 lire sterline), Paris (423 lire sterline), Dublin (436 lire sterline), Copenhaga (456 lire sterline), Veneția (457 lire sterline) și Amsterdam (593 lire sterline).

Un studiu separat realizat de Post Office Travel Money și publicat în iulie a arătat că Sunny Beach din Bulgaria și Marmaris din Turcia sunt cele mai ieftine dintre cele 16 stațiuni europene populare pentru o vacanță de vară. MEDIAFAX

Sursa foto: Twitter / Gela

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Fosta sală de sport 1 Mai din centrul municipiului Alba Iulia va fi demolată. Se va amenaja parcare

Publicat

foto video: fosta sală de sport 1 mai din centrul municipiului

Fosta sală de sport 1 Mai din centrul municipiului Alba Iulia va fi demolată. În zonă vor fi amenajate noi locuri de parcare.

Și fosta centrală termică va fi desființată, tot cu același scop, cele două clădiri fiind în apropiere.

Reporterii Alba24 au fost la fața locului. Din imagini se poate observa starea de deteriorare a imobilelor.

Planurile administrației locale au fost făcute publice miercuri, de către viceprimarul Emil Popescu.

”La Alba Iulia vor fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Zilele Clujului 2024. Când are loc sărbătoarea orașului. Primăria a deschis apelul pentru voluntari

Publicat

drone zilele clujului 0 e1684846685493.jpeg

Zilele Clujului 2024 sunt aproape. Sărbătoarea orașului aduce și în acest an evenimentele preferate de cei mari și mici.

Cei care doresc să facă parte din echipa de organizare a Zilelor Clujului, ca voluntari, pot să aplice începând de astăzi, online.

Zilele Clujului 2024. Când are loc sărbătoarea orașului. Primăria a deschis apelul pentru voluntari

Cea de-a XII-a ediție a Zilelor Clujului va avea loc în perioada 30 mai – 2 iunie.

Clujenii și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Alba Iulia, cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic, la Aiud. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

masina politie.jpg

Un bărbat din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic, la Aiud. Conducea un autoturism, pe strada Transilvaniei din municipiu.

Potrivit IPJ Alba, marți, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii rutieri din Aiud au depistat un bărbat de 45 de ani, din municipiul Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Transilvaniei din municipiul Aiud.

Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Primăria Alba Iulia vrea să facă un PASAJ SUBTERAN, în zona OMV-Kaufland. Soluția pentru traficul infernal dinspre Micești

Publicat

video: primăria alba iulia vrea să facă un pasaj subteran,

Primăria Alba Iulia vrea să construiască un pasaj subteran care să treacă pe sub intersecția dintre Calea Moților și bulevardele Revoluției și Republicii, în zona stadion, benzinăria OMV. 

Pe scurt aceasta ar fi soluția la traficul infernal care se desfășoară zilnic, dinspre Micești. Ideea unui pasaj subteran în zona respectivă a fost discutată în interiorul primăriei încă de la jumătatea anului 2022. 

Iar în 2023, a făcut parte dintr-un proiect de idei, prin care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe