Connect with us

EVENIMENT

A fost ARESTAT asistentul medical de la Spitalul de Psihiatrie Voila, suspectat că ar fi agresat sexual un pacient

Publicat

Asistentul medical suspectat că ar fi agresat sexual un pacient al Spitalului de Psihiatrie Voila a fost arestat preventiv, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani a fost reţinut de poliţişti în urmă cu o zi, iar miercuri a fost prezentat instanţei de judecată, care a admis propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii din Câmpina au fost sesizaţi în urmă cu câteva zile, de către administratorul unităţii spitaliceşti Voila, cu privire la faptul că un pacient în vârstă de 18 ani ar fi fost agresat sexual de către un asistent medical.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

VIDEO: Percheziții de amploare într-un dosar de delapidare. Suspecte, persoane care ar fi luat bani din conturile unui fond privat de pensii

Publicat

perchezitii ilfov si bucuresti droguri
arhiva foto

Poliția a pus în aplicare, joi, 48 de mandate de percheziție domiciliară, 80 de mandate de aducere și 32 de ordonanțe de ridicare înscrisuri la adrese din București și județele Ilfov, Teleorman, Constanța, Tulcea, Olt, Prahova, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Vrancea și Gorj.

Cauza penală privește săvârşirea infracțiunii de delapidare.

În fapt, la începutul lunii mai 2022, administratorii unui fond privat de pensii, asociat unei unități bancare, au sesizat lipsa unor documente justificative pentru operațiuni de debitare a unor conturi de depozit, în cuantum de aproximativ 22 de milioane de lei.

În urma probatorului administrat a reieșit faptul că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor de delapidare (726 acte materiale), complicitate la delapidare, fals intelectual, uz de fals și fals în declarații, fapte ce au fost reținute în sarcina a 15 persoane fizice, dintre care doi angajați din cadrul unei unității bancare și mai multe persoane juridice.

VIDEO: Percheziții de amploare într-un dosar de delapidare. Prejudiciu de peste 23 milioane lei

Astfel, s-a reținut că în perioada 2019- 2022, două persoane angajate în cadrul băncii, cu sprijinul unor apropiați și a 7 persoane juridice, și-ar fi însușit și folosit în interes personal suma de 23,5 milioane de lei, din conturile fondului privat de pensii.

Debitarea conturilor s-ar fi realizat atât prin transfer direct către conturile bănuiților și ale celorlalte persoane fizice, cât și prin transfer către conturile unor persoane juridice, sub forma unor plăți pentru achiziții bunuri ori servicii fictive.

Acțiunea beneficiază de sprijinul mai multor subunității de poliție din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului, precum și din partea inspectoratelor de poliţie ale județelor Ilfov, Teleorman, Constanța, Tulcea, Olt, Prahova, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Vrancea, Argeș și Gorj.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Încă un pas important pentru Autostrada Braşov – Bacău: CNAIR trimite în teren specialişti pentru investigaţiile geotehnice pentru studiul de fezabilitate

Publicat

autostrada brasov bacau colaj

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ia primele măsuri în teren, după ce Asocierea Search Corporation – Primacons Group a solicitat rezilierea contractului de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie pentru Autostrada Braşov – Bacău.

Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, începând cu această săptămână, CNAIR a mobilizat pe traseu o echipă de specialişti care, împreună cu reprezentanţi ai ocoalelor silvice, verifică „la pas”, în teren elementele necesare pentru realizarea investigaţiilor geotehnice.

Încă un pas important pentru Autostrada Braşov – Bacău. Studii amănunțite înainte de următoarea procedură

„Urmează să fie stabilite zonele de acces pentru realizarea forajelor şi identificate resursele necesare pentru realizarea forajelor. Echipele vor inventaria în teren şi condiţionalităţile de relief sau de orice altă natură”, notează CNAIR.

autostrada brasov bacau sursa cnair

autostrada brasov bacau sursa cnair

Potrivit sursei citate, toate aceste elemente trebuie să fie cunoscute şi cuantificate pentru estimarea unei valori juste, înaintea lansării unei noi proceduri de achiziţie publică pentru atribuirea unui nou contract.

„Pentru urgentarea finalizării studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, în documentaţia pentru noua procedură de licitaţie se vor regăsi inclusiv informaţiile deja cunoscute printre care şi varianta de traseu finală, identificată deja înainte de rezilierea contractului cu Asocierea Search Corporation – Primacons Group”, se mai arată în postare. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de trafic pe mai multe tronsoane de drum din Vâlcea

Publicat

Arhivă foto

În cursul zilelor de joi și vineri vor fi instituite restricții de circulație pe mai multe drumuri din județul Vâlcea, din cauza lucrărilor la partea carosabilă.

Potrivit IPJ Vâlcea, restricțiile de circulație din data de 30.06.2022 – 01.07.2022 vor fi în funcție de condițiile meteo.

– DN 7 km 199+000 – km 201+000 în extravilanul localității Călimănești se lucrează la așternere covor asfaltic între orele 19:00 – 06:30. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale dirijată de piloți de circulație.

-DN 67 km 142+000 – km 142+400 și pe raza localitățiilor Slătioara , se lucrează la montare parapet între orele 08:00 – 16:00.Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale dirijată de piloți de circulație.

– DN 182+782 – km 191+000 pe raza localității Bujoreni – Seaca se lucrează la premarcaj între orele 08:00 – 18:00 . Circulația rutieră se desfășoară îngreunat pe ambele sensuri.

– DN 7A km 76+000 – km 77+000 și km 58+000 – 59+000 pe raza localității Voineasa, se lucrează la reparații asfaltice între orele 07:00 – 18:00. Circulația rutieră se desfășoară 1/2 din cale dirijat de piloți de circulație.

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare meteo prelungită: Valul de căldură se intensifică. Este Cod portocaliu și galben de CANICULĂ în toată țara

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea meteo de caniculă până vineri, 1 iulie. Este cod portocaliu și galben în toată țara.

Potrivit meteorologilor, până în 1 iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica în toate regiunile.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Avertizare meteo prelungită: Valul de căldură se intensifică. COD PORTOCALIU

Judeţele ce se vor afla sub Cod portocaliu sunt: Timiş, Arad, Bihor, Cluj, Sălaj, Mureş, Bistriţa – Năsăud, Maramureş şi Satu Mare.

harta canicula

În zilele de miercuri joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului.

Temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei.

Se vor înregistra frecvent valori de 37…38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Citește mai departe